29 Σεπτεμβρίου 2020

Φιέστες στον Βόσπορο με τον Μπαρμπαρόσα... Ποσειδώνα😂😂

482η επέτειο από «Μάχη της Πρέβεζας»

Με τη χρήση εντυπωσιακών εφέ και με τον θρυλικό Μπαρμπαρόσα ν’ «αναδύεται», με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, από τη θάλασσα ως άλλος … Ποσειδώνας, η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν τίμησε στον Βόσπορο την 482η επέτειο από τη νίκη του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα κατά του του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού (Lega Santa) των χριστιανικών χωρών



Στον νέο-οθωμανικό παροξυσμό που ζει τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, η επικράτηση των ναυτικών δυνάμεων του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, στις 28/9/1538, κατά του Ιερού Συνασπισμού υπό τον Πάπα Παύλο Γ΄, συνάδει και ενισχύσει απόλυτα το αφήγημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας», γι’ αυτό και οι συχνές αναφορές στο ιστορικό αυτό γεγονός από τον πρόεδρο Ερντογάν.



Στη φιέστα που στήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αναπαραστάθηκε ψηφιακά η Ναυμαχία της Πρέβεζας με τον Μπαρμπαρόσα να εμφανίζεται κάποια στιγμή με οθωμανικό σαρίκι στο κεφάλι και κρατώντας τρίαινα στο χέρι του, παραπέμποντας στον θεό της Θάλασσας της ελληνικής αρχαιότητας Ποσειδώνα.



Αναρτώντας φωτογραφίες από την φιέστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, σχολιάζοντας : «Απόψε βιώσαμε ξανά τον ενθουσιασμό της νίκης μας στην ναυμαχία της Πρέβεζας. Ως Προεδρία,χρησιμοποιώντας τα μέσα επικοινωνίας, την τέχνη και την τεχνολογία, θα συνεχίσουμε με καινοτόμα έργα να μεταφέρουμε τις αξίες που δίνουν πνεύμα στο έθνος μας σε νέες γενιές».

Ο ίδιος ανήρτησε και προπαγανδιστικό βίντεο για τη Μάχη της Πρέβεζας, με χάρτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην ακμή της, που καταλήγει με πλάνα του Ουρούτς Ρέϊς και πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, σχολιάζοντας προκλητικά : «Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς; Στις 28 Σεπτεμβρίου 1538, η Οθωμανική Αυτοκρατορία πέτυχε μια απαράμιλλη νίκη με τη Μάχη της Πρέβεζας. Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ναυτική δύναμη που έχει δεσμευτεί να φέρει σταθερότητα στην περιοχή».