30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο απίστευτος ξεπεσμός του Τσίπρα: Επενδύει πολιτικά στις καταλήψεις

Σε ένα μεγάλο πολιτικό κατήφορο συνεχίζει να κατρακυλά ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι μπροστά στο κομματικό όφελος δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τους πάντες, ακόμη και την αγωνία ή τις υπερβολές των μαθητών στις καταλήψεις.

Οι συνεχείς εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία της ηγεσίας να ξεφύγει από την σημερινή στασιμότητα, την οδηγεί σε συνεχόμενα λάθη και πολιτικές επιλογές που δεν συνάδουν με ένα δήθεν κεντροαριστερό κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να αναλάβει ξανά τα ηνία της χώρας.

Χαρακτηριστική του ξεπεσμού στον οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απαράδεκτη πολιτικά στάση του απέναντι στο κύμα των καταλήψεων, στο οποίο τίθεται μεταξύ άλλων σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών που στοιβάζονται στα κτίρια, τις περισσότερες φορές  χωρίς προστασία.

Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι λέξεις άγνωστες στον κ. Τσιπρα και στην ηγετική του ομάδα, οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής επιχειρούν την εκμετάλλευση της αγωνίας των παιδιών για να κερδίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Οι πολίτες τους έχουν ήδη πάρει χαμπάρι και για αυτό γυρίζουν την πλάτη σε μία νοοτροπία και σε μία αντίληψη της πολιτικής που έρχεται από ένα χρεοκοπημένο παρελθόν που οδήγησε η χώρα σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Η στήριξη μειοψηφιών εν γένει που με την αντικοινωνική συμπεριφορά τους προκαλούσαν την κοινωνία υπήρξε πάγια πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που πάλευε για την είσοδο του στη Βουλή.

Αλλά δεν νοείται από ένα κόμμα εξουσίας, που έχει κυβερνήσει τη χώρα, να επενδύει πολιτικά στο κλείσιμο των σχολείων και στην αναταραχή στη δημόσια Παιδεία. Ταυτίζεται με τον σκοταδισμό και γυρίζει την χώρα πολλά χρόνια πίσω.