25 Ιανουαρίου 2022

Απεγκλωβίστηκαν 3.500 άνθρωποι από την Αττική Οδό- 1.200 οχήματα περιμένουν ακόμα βοήθεια


Περίπου 1.800 οχήματα είχαν απεγκλωβιστεί από την Αττική Οδό μέχρι σήμερα στις 8:00 το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποια τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί που απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού.

Παράλληλα, έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο απομάκρυνσης πολιτών  από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές, πέρα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο που θα καταβληθεί από την Αττική οδό, μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις από την Πολιτεία σχετικά με τις ευθύνες της εταιρείας. 

Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.

Αυτή την ώρα, τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στην Αττική Οδό, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, αλλά και στην ηλεκτροδότηση, όπου δίνεται μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών, όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ. 

Τέλος, από το υπουργείο Μεταφορών, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη μεταφορά στην Αθήνα των επιβατών των  τρένων που είχαν ατύχημα στην Οινόη. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν εκτεθειμένοι, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό και κάθε δυνατή υποστήριξη στις συνθήκες που επικρατούσαν.

Πηγή: skai.gr