26 Ιανουαρίου 2022

📺Δημοσκόπηση Abacus: ΣΤΟ 0,5% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ... ΠΑΣΟΚ-Έξαλλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι😱😱Δυσαρέσκεια για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό – Τι λένε για τα 2.000 ευρώ


Η κακοκαιρία Ελπίδα πλήγωσε την κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση της Abacus Research για λογαριασμό του Alpha.

Στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη εγκλωβισμού των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό το 52% απαντά η ιδιωτική εταιρεία, το 41% η κυβέρνηση και το 7% οι πολίτες.



Στην ερώτηση για τους εγκλωβισμούς στους δρόμους και πως αξιολογείται η κυβέρνηση το 67% λέει αρνητικά μόλις το 8% θετικά και ένα 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά.




Για το θέμα της διαχείρισης των φυσικών φαινομένων και για το είναι θέμα των προσώπων ή της οργανωτική δομής το 80% θεωρεί πως φταίει η δομή, το 19% τα πρόσωπα ενώ 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.



Αρνητικά αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το θέμα των αποζημιώσεων των 2000 ευρώ για τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Το 42% θεωρεί αυτή την απόφαση επικοινωνιακή και το 21% παλαιοκομματική. Αντίθετα το 29% τη θεωρεί δίκαιη ενώ ένα 7% τίποτα από τα παραπάνω.



Τα παρακάτω ερωτήματα είχαν τεθεί πριν από την κακοκαιρία Ελπίδα στους πολίτες και η άποψή τους έχει καταγραφεί πριν από τα προβλήματα λόγω του χιονιού.

Στο ποιες είναι οι συνέπειες της πανδημίας και στα παρακάτω ερωτήματα οι πολίτες απάντησαν τα εξής:

Αδυναμία προγραμματισμού της ζωής: Το 62% απάντησε ναι και το 37% όχι.

Για την απώλεια εισοδημάτων: Το 48% απάντησε ναι και το 52% όχι.

Για την αλλαγή συνθηκών εργασίας: Το 44% απάντησε ναι και το 56% όχι.



Για το ποιος έχει την ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας το 29% λέει φταίνε οι πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα, το 28% γιατί δεν ελέγχονται επαρκώς τα μέτρα, το 27% το κράτος γιατί δεν έλαβε αυστηρότερα μέτρα και το 16% γιατί το κράτος δεν πήρε έγκαιρα μέτρα.



Την στάση της κυβέρνησης για την πανδημία το 36% την αξιολογεί αρνητικά, το 34% θετικά ενώ ούτε θετικά ούτε αρνητικά το 29%.



Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πανδημία το 64% την αξιολογεί αρνητικά, το 26% ούτε θετικά ούτε αρνητικά ενώ μόλις το 7% θετικά.



Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς:

Κυριάκος Μητσοτάκης

Θετική 35%

Αρνητική 36%

Ουδέτερη 29&

Αλέξης Τσίπρας

Θετική 13%

Αρνητική 57%

Ουδέτερη 30%

Νίκος Ανδρουλάκης

Θετική 17%

Αρνητική 20%

Ουδέτερη 59%

Δημήτρης Κουτσούμπας

Θετική 8%

Αρνητική 58%

Ουδέτερη 31%

Κυριάκος Βελόπουλος

Θετική 5%

Αρνητική 68%

Ουδέτερη 25%

Γιάνης Βαρουφάκης

Θετική 4%

Αρνητική 69%

Ουδέτερη 24%

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 με 2%.



Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ κινείται 36-39%, το ΣΥΡΙΖΑ 20-23%, το ΚΙΝΑΛ 18-21%, το ΚΚΕ 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 2-2,5% ενώ άλλο κόμμα ζητά ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 9-11%.







Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα δημοσκόπηση: Επίθεση σε Μητσοτάκη και Alpha

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 26.01.2022, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα ευρήματα).

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω.

Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων.

Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι».