27 Ιανουαρίου 2022

Πως ο Τσίπρας καθυστερεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού


Η κοινοβουλευτική διαδικασία που εκκίνησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει επίπτωση στην τροπολογία για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού.

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε σήμερα (27/1) ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, θα καθυστερήσει την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης! Όχι συνολικά τη δρομολόγηση του έργου, αλλά θα μεταθέσει κατά μερικές ημέρες την τροποποίηση της νομοθεσίας.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Η Κυβέρνηση είχε αποδεχτεί την απαίτηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να εισπράττει το 15% των εσόδων από το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό. Για αυτό, εισήγαγε μία τροπολογία επί του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α’ 102) που αφορά το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης».

Η τροπολογία είχε κατατεθεί την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και μπήκε ως προσθήκη από το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και δη στο άρθρο 5.

Ο Αναπτυξιακός Νόμος πέρασε από την επεξεργασία των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής και σήμερα άρχισε η συζήτηση του στην Ολομέλεια. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως «παγώνει» προσωρινά κάθε άλλη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Άρα και η συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο μετατίθεται.

Η διαδικασία της πρότασης μομφής θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής και με βάση τους συσχετισμούς των κομμάτων, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απορριφθεί. Συνεπώς, η ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου και της τροπολογίας για τη Διπλή Ανάπλαση, αναμένεται στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.