26 Ιανουαρίου 2022

📺Άρτα: Σώος ο πυροσβέστης – Στη δημοσιότητα ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση διάσωσής του


Στη δημοσιότητα έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί από χθες το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή στα Θεοδωριανά, στην Άρτα, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων και σε συνθήκες ολικού παγετού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν τον 46χρονο, ο οποίος με τη συνδρομή ελικοπτέρου του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (EKΣEΔ) μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Ο πυροσβέστης είχε πάει για ορειβασία, όμως του έπεσε το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα και εκείνος προσπάθησε να το βρει γιατί είχε μέσα φωτογραφίες των τριών παιδιών του. Ο ίδιος επικοινώνησε με τις Αρχές λέγοντας πως έχουν παγώσει τα άκρα του.

Παρά το πολικό ψύχος, κάτοικοι από το Αθαμάνιο μαζί με ομάδα διασωστών μετέβησαν στην περιοχή για να βοηθήσουν, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα Super Puma έκανε προσπάθειες να τον απεγκλωβίσει, χωρίς, ωστόσο να τα καταφέρει.

Από το πρωί σήμερα, άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ και της 8ης ΕΜΑΚ ξεκίνησαν μία δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι και ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και προληπτικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το epiruspost.gr.