28 Ιανουαρίου 2022

Αττική Οδός σε Πυροσβεστική λίγο πριν το χάος: Μην ανησυχείτε, το ‘χουμε


Ένας αποκαλυπτικός διάλογος ανάμεσα στην Πυροσβεστική και την Αττική Οδό λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της περασμένης Δευτέρας (24.01.2022) και ενώ ήδη η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκαλούσε σφοδρή χιονόπτωση.

Η Αττική Οδός αρχικά διέψευσε πως η Τροχαία της είχε ζητήσει από το πρωί της Δευτέρας να κλείσει το δρόμο για τα φορτηγά, τουλάχιστον. Μετά, ισχυρίστηκε ότι η ίδια είχε ζητήσει να κλείσει ο δρόμος για τα οχήματα βαρέως τύπου από το βράδυ της Κυριακής. Ο διάλογος με την Πυροσβεστική όμως δείχνει άλλα.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι για τον διάλογο αυτό, με στελέχη της Αττικής Οδού, έχει στη διάθεσή της και ηχητικό ντοκουμέντο. Υπενθυμίζεται ότι για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Αττική Οδό έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπως μετέδωσε ο Alpha, αξιωματικός της που ήταν στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας είχε διαβιβάσει από τον ασύρματο στις 11:30 το πρωί πως ο δρόμος έπρεπε να κλείσει.

«Κέντρο ζητήστε από την Αττική Οδό να κλείσει ο δρόμος, θα υπάρξει πρόβλημα», ήταν το μήνυμά του. Μετά την επικοινωνία αυτή, στελέχη της Πυροσβεστικής κάλεσαν τους αρμόδιους στην Αττική Οδό αλλά εκείνοι τους… καθησύχασαν! «Μην ανησυχείτε, το ‘χουμε», ήταν η απάντηση που πήραν… 

Αυτός ήταν ο διάλογος περίπου στις 11:30 το πρωί, με το δρόμο να κλείνει, τελικά, στις 18:00 το απόγευμα και ενώ ήδη είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο χιλιάδες οδηγοί και οι συνοδηγοί τους.