20 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: ΜΟΥΦΑ τα περι κλήσης σε κατάθεση των τεσσάρων-ΜΟΥΦΑ και το ότι το δείγμα εσταλη Ελβετία για τοξικολογικές εξετάσεις

Νέο μπάχαλο γύρω από την υπόθεση που αφορά στην καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Λίγο νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες που μεταδόθηκε από τοπικά ΜΜΕ ότι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι κλήθηκαν από τον εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της 24χρονης. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από αρμόδιες δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι τελικά δεν έχουν κληθεί – σε αυτό το στάδιο της έρευνας – από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης οι τέσσερις άνδρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν κληθεί ούτε στο πλαίσιο της άλλης έρευνας που διενεργείται από την ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα μαστροπείας.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει ξανά ενώπιον της ανακρίτριας η 24χρονη. Η κατάθεση που θα δώσει είναι η τέταρτη στη σειρά, μετά τις δύο στην αστυνομία και την τρίτη στην ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή. Θα γίνει παρουσία ψυχολόγου και πληροφορίες  αναφέρουν ότι θα παραδώσει και τον κατάλογο με τα μηνύματα που αντάλλαξε εκείνο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.  Σύμφωνα με τη διαδικασία, χωρίς τη δική της κατάθεση στην ανακρίτρια, δεν μπορούν να κληθούν όσοι αποδειχθούν ότι εμπλέκονται στην εις βάρος της πράξη. Η ανακρίτρια αφού καλέσει μάρτυρες για την υπόθεση, θα κρίνει ποιους θα καλέσει στη συνέχεια ως κατηγορούμενους.  Σημειώνεται ότι ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν η 17χρονη φίλη της 24χρονης και ο εργοδότης της.

Την ίδια ώρα, μπέρδεμα δημιουργήθηκε ξανά και με τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι εστάλησαν δείγματα σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Τα δείγματα παραμένουν στα εργαστήρια του ΑΠΘ, και προφανώς υπάρχει πρόθεση να σταλούν στο εξωτερικό, μόνο στην περίπτωση που δεν γίνει εφικτή η ανάλυσή τους για να την ανίχνευση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.  Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται είτε αύριο είτε την επόμενη εβδομάδα, που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων

Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή των προανακριτικών καταθέσεων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

https://www.enikos.gr/society/ypothesi-viasmou-sti-thessaloniki-neo-bachalo-me-tis-katatheseis-kai-tis-toxikologikes/1742985/