26 Ιανουαρίου 2022

Χιόνια στην Αθήνα: Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην Αττική Οδό


Η διέλευση θα γίνεται από τις 17:00 άνευ καταβολής διοδίων, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού - Έκκληση στους οδηγούς να παραλάβουν τα οχήματα που παραμένουν  στον αυτοκινητόδρομο, ώστε να επεκταθεί η αποκατάσταση

Τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε τμήματα της Αττικής Οδού,  ανακοίνωσαν τα  Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση: 

Τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνουν τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

- το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
- το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
- το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα Διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Χωρίς καταβολή διοδίων η διέλευση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού, αναφέροντας τα τμήματα που παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Η Αττική Οδός σας ενημερώνει ότι από τις 17:00 σήμερα θέτει τα εξής τμήματά της σε λειτουργία:

1. Από Κατεχάκη προς Αεροδρόμιο (Περιφερειακή Υμηττού)
2. Από Κηφισίας έως Ελευσίνα
3. Από Ελευσίνα έως Κηφισίας

Η διέλευση θα γίνεται άνευ καταβολής διοδίων.

Επισημαίνεται επίσης ότι η κυκλοφορία στην κατεύθυνση Αεροδρόμιο – Κατεχάκη δεν είναι εφικτή ακόμα λόγω των πολλών οχημάτων που βρίσκονται εντός του αυτοκινητόδρομου. Η πρόσβαση από το Αεροδρόμιο προς την Αθήνα θα γίνεται είτε μέσω της Λ. Λαυρίου είτε μέσω της Λ. Βάρης - Κορωπίου όπως και τώρα.

Όσον αφορά τα άλλα τμήματα της Αττικής Οδού, αυτά δεν μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αν δεν απομακρυνθούν τα οχήματα που έχουν αφεθεί σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες τους να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους προκειμένου να δοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής Οδού σε κυκλοφορία».