28 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑίοι καλλιτέχνες στη μάχη του πληκτρολογίου - Δίνουν ρεσιτάλ κατά της κυβέρνησης


Τα πρόσωπα της Κουμουνδούρου στη μάχη των social media

Στα πληκτρολόγια μιας ομάδας καλλιτεχνών έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή αποδόμηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στον χώρο των social media, καθώς εδώ και καιρό αναδεικνύονται σε μαχητές του Διαδικτύου για λογαριασμό της Κουμουνδούρου και του Αλ. Τσίπρα.

Αν και κατά την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. η παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα υπήρξε εντυπωσιακά συγκαταβατική και ενίοτε υπερασπιστική προς το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα, με πολλούς εξ αυτών να κάνουν τα στραβά μάτια ή να έχουν πιει το αμίλητο νερό, εντούτοις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας ξαναπήραν φωτιά τα πληκτρολόγιά τους.

Στον κύκλο των «αγανακτισμένων» καλλιτεχνών εναντίον του Κ. Μητσοτάκη συντάσσονται ηθοποιοί, σεναριογράφοι, μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές, οι οποίοι δεν κρύβουν την αντιπάθειά τους προς τον σημερινό πρωθυπουργό και την απέχθειά τους για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προς ικανοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πολλές φορές «παίρνει γραμμή» από τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, ενσωματώνοντας το περιεχόμενο της επιχειρηματολογίας τους στην επικοινωνιακή της τακτική.

Περίπου τα ίδια πρόσωπα είχαν διακριθεί και στο παρελθόν, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξάπλωση του «αριστερού» μηνύματος την εποχή των «αγανακτισμένων» με πύρινες αναρτήσεις κατά των «πράσινων και γαλάζιων» μνημονίων, των «ξεπουλημένων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» και φυσικά υπέρμαχοι του δημοψηφίσματος-παρωδία που οργάνωσε ο Αλ. Τσίπρας. Βέβαια, την τετραετία 2015-2019, στη θητεία δηλαδή του κ. Τσίπρα, άλλοι έπεσαν σε «μακρά αφωνία» και άλλοι απέφυγαν τα πολιτικά σχόλια.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Στ. Κραουνάκης, που ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθεια του προς τον Αλ. Τσίπρα, ούτε και τον θαυμασμό του προς Π. Πολάκη, για τον οποίο είχε κάνει την αλησμόνητη δήλωση «όλες τονε θέλετε, λούγκρες, τον ψηλό τον Κρητίκαρο», είναι μακράν ο πιο επιθετικός σχολιαστής των πεπραγμένων της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «μιάσματα» τους κυβερνώντες.

Η αντιδεξιά στάση στα social media

Το ίδιο αξιοσημείωτη είναι και η αντιδεξιά στάση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος στηρίζει με πάθος τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το Διαδίκτυο, αλλά και με την ιδιότητα του αρθρογράφου στην εφημερίδα «Documento». Η εμπάθειά του προς τον Κ. Μητσοτάκη έχει αποτυπωθεί κατά καιρούς σε σειρά υβριστικών και χυδαίων αναρτήσεων, ενώ ήταν από τους πρώτους που παρότρυναν δημοσίως τον Αλ. Τσίπρα να ζητήσει «εδώ και τώρα εκλογές». Ο τραγουδιστής Χρήστος Δάντης έδινε ρεσιτάλ αντιμνημονιακού αγώνα μέχρι το καλοκαίρι του 2015, επαινώντας τον Αλ. Τσίπρα για το δημοψήφισμα. Φέρεται να του είχε στείλει και μια επιστολή, γράφοντάς του: «Καλή μας τύχη, καλή συνέχεια και καλό αγώνα να ’χεις, είθε να σταματήσει να πεινάει κόσμος στην Ελλάδα και να εξευτελίζεται από τράπεζες, τοκογλύφους, μακάρι να κερδίσουμε τη χώρα μας πίσω...».

Μια άλλη τραγουδίστρια που κάποτε μεσουρανούσε στις νυχτερινές πίστες και τώρα τα «σπάει» για χάρη του Αλ. Τσίπρα στα social media είναι η Αντζυ Σαμίου, η οποία, όταν βγήκε η Ν.Δ., έσταζε φαρμάκι εναντίον του «βλάκα» ελληνικού λαού «που ψήφισε τον Κούλη» και με χαιρεκακία έλεγε πως «θα χτυπιέμαι από τα γέλια», αν σας κόψει τις συντάξεις.

Στάζουν φαρμάκι 

Ακόμα ένας καλλιτέχνης, ο Μιθριδάτης, επί των ημερών του Κ. Μητσοτάκη ξαναβρήκε την έμπνευσή του, γράφοντας ουκ ολίγα άσματα για να ντοπάρει με «αντιμητσοτακισμό» τα μέλη και τους φίλους της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στον ανένδοτο κατά της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη συμμετέχουν ενεργά και άλλοι καλλιτέχνες, μέσα από την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος πρωταγωνιστεί πολλές φορές σε διάφορα αντιπολιτευτικά σποτ της Κουμουνδούρου, ο τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, η σεναριογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Χατζησοφιά, η πρώην βουλευτής και ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου, καθώς και ο Απόστολος Γκλέτσος. Στον χορό της αντικυβερνητικής ρητορείας εισήλθαν εσχάτως οι «Ράδιο Αρβύλα», θεωρώντας πως οι αποδοκιμασίες που δέχθηκαν με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον πρώην συνεργάτη τους Στ. Παναγιωτόπουλο ήταν υποκινούμενες από κυβερνητικούς κύκλους.

Γιώργος Κατσίγιαννης
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ