29 Ιανουαρίου 2022

O Θεοδωρικάκος «καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ: Πάθατε αφωνία για τις ευθύνες της ιδιωτικής Αττικής Οδού


«Άσφαιρη πρωτοβουλία» χαρακτηρίζει την πρόταση μομφής ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αθωώνει» την Αττική Οδό αναφορικά με την κακοκαιρία.

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Σας έχει καταλάβει και σας έχει καταβάλει ο φόβος για την εκλογική σας συρρίκνωση» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε για «άσφαιρη πρωτοβουλία» και για το γεγονός ότι εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά «δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μιας ιδιωτικής εταιρείας», της Αττικής Οδού, η οποία «αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα».

«Ούτε μια λέξη. Γιατί άραγε; Είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόκληση για τους πολίτες να αθωώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μια ιδιωτική εταιρεία, την οποία για πρώτη φορά πρωθυπουργός υποχρεώνει να αποζημιώσει τους πολίτες» επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα αν καλώς υποχρεώθηκε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες.

«Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα»

Ιδίως για τη στρατηγική της πόλωσης, «λόγω της πολιτικής συρρίκνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε, όπως έπρεπε, στην πρόσφατη κακοκαιρία. «Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, που πρόσθεσε όμως ότι «ο πήχης γι' αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν κάποιος γνώριζε ότι θα έκλεινε η Αττική Οδός, θα παίρναμε άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η διαβεβαίωση της εταιρείας ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες της εταιρείες είναι βαριές και ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τη μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.