23 Ιανουαρίου 2022

Το Twitter κράζει τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί τον βιασμό ταξικό έγκλημα

Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στη Γεωργία Μπίκα για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια ακολούθησαν προσαγωγές μετά από επέμβαση της Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 15 μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να μπουν μέσα στον Λευκό Πύργο ώστε να αναρτήσουν πανό για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας. Έγιναν τρεις προσαγωγές με την ένταση να τερματίζεται γρήγορα.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα κυκλοφόρησε ανακοίνωση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιμέτωπη με την υπέρμετρη αντίδραση της κυβέρνησης που εμπόδισε την παρέμβασή μας στο Λευκό Πύργο με στόχο την ένδειξη αλληλεγγύης στην 24χρονη Γεωργία και στα υπόλοιπα θύματα έμφυλης βίας. Κατά την παρέμβασή μας, προσήχθησαν τρεις σύντροφοί μας εντελώς αναίτια, μονάχα για να μας δείξει το κράτος τη δύναμη και τις προτεραιότητες του.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση πως οι αρμόδιοι εντολοδότες αξιωματούχοι επιλέγουν να προστατεύουν τους εγκληματίες και να διαλύουν παρεμβάσεις και κάθε είδους δράση αλληλέγγυων που στέκονται εμπράκτως στην πλευρά των θυμάτων και των αδικημένων. Επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 50 αστυνομικούς των ομάδων Δίας και Δράση να χειροδικούν, να τρομοκρατούν, παραβιάζοντας κάθε υγειονομικό μέτρο προστασίας.

Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως θα είμαστε απέναντι κάθε ευπόληπτη ελίτ που θεωρεί δεδομένη την ατιμωρησία για τα εγκλήματά της πάνω στα σώματά μας και πλάι σε κάθε έναν και κάθε μία που βάλλεται απ’ την ασυδοσία που απολαμβάνουν οι θύτες».

«Δίπλα στη Γεωργία και την κάθε Γεωργία»

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν: «Στεκόμαστε δίπλα στην Γεωργία και την κάθε Γεωργία που αναγκάζεται να ξυπνάει και να υπάρχει καθημερινά σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες και έμφυλη βία. Σε κάθε Γεωργία που έχει βιαστεί. Σε κάθε Γεωργία που δεν μπορεί να πλυθεί επί τρεις μέρες μετά τον βιασμό της για να μπορεί να αποδείξει ιατροδικαστικά το πόσο υπέφερε. Σε κάθε Γεωργία που γεννιέται σε έναν πατριαρχικό και σεξιστικό κόσμο.

Και σε κάθε Γεωργία που ζει στο φόβο να μιλήσει και να υψώσει τη φωνή της κόντρα στην ασυδοσία των ελίτ. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία όλων των δραστών και καταδικάζουμε τη στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων «δημοσιογράφων» και «influencers» που επιχειρούν να την συγκαλύψουν».

Σε προσαγωγές ατόμων που ήθελαν να αναρτήσουν πανό στον Λευκό Πύργο για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτηση του στο twitter, σχολίασε τις προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία κατά την παρέμβαση των μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με πανό υπέρ της 24χρονης Γεωργίας.

«Παρέμβαση αλληλεγγύης στην 24χρονη, με ανάρτηση πανό, στον Λευκό Πύργο από μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Μακάρι οι αρχές να ήταν εξίσου γρήγορες στην κινητοποίηση για την υποστήριξη των θυμάτων».

Πέρα από το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να δείξει την ίδια ευαισθησία, όταν η κυβέρνηση τους μείωνε τις ποινές για τον βιασμό, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα τρικάκια που πέταξαν.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία αυτά έγραφαν "ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΝΕΟΙ, ΩΡΑΙΟΙ, ΣΕΞΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΒΙΑΣΤΕΣ", ενώ σε ένα άλλο διαβάζουμε ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΓΕΩΡΓΙΑ" .

Απ' ότι φαίνεται η νεολαία του Αλέξη Τσίπρα θεωρεί πως το έγκλημα του βιασμού, έχει ταξικό χαρακτήρα ή τουλάχιστον έτσι νομίζει ότι θα δώσει κάποιου είδους πολιτικό πλεονέκτημα στον "αυτοδημιούργητο" Αλέξη Τσίπρα, λες και αν βιάσει κάποιος που δεν είναι πλούσιος ή ωραίος δεν είναι ακριβώς το ίδιο!

Όπως και να έχει απέδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί τους αξίζει να οδηγηθούν και πάλι εκεί που ανήκουν. Στο 3%.

Φυσικά οι χρήστες του twitter, δεν άφησαν ασχολίαστη αυτή την κίνηση.