11 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να βιάσει την 11χρονη


Τι αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο παιδοκτόνος, λίγο πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Σοκ προκαλεί η παραδοχή του 37χρονου πως αποπειράθηκαν να βιάσει το 11χρονο κορίτσι, το οποίο αντιστάθηκε, και στη συνέχεια την σκότωσε με ένα κατσαβίδι και πέταξε την σορό της σε καλαμιές, στην Ηλεία.

Τι ομολόγησε ο δράστης - Έρευνες για το εάν υπάρχουν και άλλα θύματα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θείος του θύματος, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς, λίγο πριν μεταβεί στον εισαγγελέα πως η 11χρονη αντέδρασε στην απόπειρα βιασμού και του αρνήθηκε λέγοντας ότι θα το πει στους γονείς της.

Τότε, ο 37χρονος - πατέρας 6 παιδιών- άρπαξε το κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητο και την σκότωσε, υπό τον φόβο πως θα μαθευτεί και ίσως κινηθούν νομικά εναντίον του. 

Πλέον, οι αστυνομικοί ερευνούν αν υπήρχαν και άλλα παιδιά που είχε παρενοχλήσει το προηγούμενο διάστημα είτε στο ίδιο χωριό, είτε σε κοντινές περιοχές.

Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού και κυκλοφορούσε ελεύθερος

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή θεωρούσε πως το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό καθώς στο παρελθόν το 2017 είχε ξανά συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού.

«Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος του δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου σημειώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον παιδοκτόνο

Η δολοφονία εξιχνιάστηκε χάρης το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Σε αυτό είδαν την 11χρονη Βασιλική να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του και αρχικά ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά όμως ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο είχε πετάξει το άψυχο κορμάκι. 

Η μητέρα της τον υποψιαζόταν από την αρχή - To θέατρο που έπαιξε

Όπως μετέδωσε ο Alpha, όσο η μητέρα και ο πατέρας έψαχναν το παιδί τους, ο ίδιος είχε επιστρέψει και δήθεν βοηθούσε στις έρευνες. Μάλιστα, την ίδια ώρα είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook όπου έκανε έκκληση για όποιον γνωρίζει να τους δώσει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το παιδί...

Ωστόσο, η μητέρα της 11χρονης από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού και την αστυνομία πως το παιδί τους κινδυνεύει, γιατί υποψιαζόταν τον ξάδερφο και κουμπάρο της. Ο 37χρονος δράστης είχε παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν. «Μάθαμε και για κάποιον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος ομολόγησε, ναι μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».