Σελίδες

26 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου – Ο Γεωργιάδης εξέφρασε προσωπικές απόψεις


Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών, στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο dnews.gr.

Ο κ. Μαρινάκης, είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση και τόνισε ότι κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης κατά τη συνέντευξή του, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι όπως είπε «πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία Κυβέρνηση πολλών κομμάτων».

Για τα εσωκομματικά

Αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Η ΝΔ είναι ανθεκτική γιατί έχει μάθει να συνομιλεί σε όλα τα πεδία, κυρίως στα όργανα. Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι, μία είναι η ΝΔ, προχωράει μπροστά, στόχος είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών και να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «οι πρώην πρωθυπουργοί (Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής) έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν» και άρα «δεν μπαίνουμε σε διαδικασία κρίσης των λεγομένων τους. Η ΝΔ προχωρά μπροστά, ανταποκρινόμενη στα πολύ καυτά ερωτήματα των πολιτών για την καθημερινότητά τους».

Ο Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με τα ραντεβού των γαλάζιων βουλευτών επιχείρησε να εκτονώσει την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι «είναι κάτι που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια ως κόμμα, δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό».

Σχετικά με τις δαπάντες του Υπουργείου Τουρισμού και τις φήμες που αναπτύχθηκαν περί εξώθησής της σε παραίτηση είπε ότι «θέμα δεν υπάρχει». Προσέθεσε, όμως, ότι «είναι δεδομένο ότι και οι ατομικές συμπεριφορές αξιολογούνται, αλλά και η πορεία ενός υπουργού κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι ίδια ζητήματα η ανακαίνιση με τα έξοδα του ταξιδιού. Στο πρώτο θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά χρήματα Ελλήνων πολιτών, από αυτές τις θέσεις είμαστε όλοι προσωρινοί. Στο δεύτερο κονδύλι, είναι μια από τις δουλειές του υπουργού Τουρισμού να προβάλλει την Ελλάδα. Μέσα σε αυτήν την προβολή υπάρχουν και κάποια δώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο θέμα».