Σελίδες

12 Ιουνίου 2024

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ για τη λέξη «συνεύρεση» στην ανακοίνωση


Διευκρινίσεις έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία.

Δολοφονία στην Ηλεία: Ολόκληρη η κυνική ομολογία του 37χρονου θείου της Βασιλικής – «Έβγαλε έναν ήχο “αχ” και δεν ξαναμίλησε»
Στο δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για συνεύρεση και όχι για βιασμό ή κακοποίηση, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός στα social media.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα. «Για “συνεύρεση” μιλάει το Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας. “Συνεύρεση” του 11χρονου θύματος. Με τον βιαστή και δολοφόνο του. Από τον τρόπο που είναι γραμμένο το ΔΤ της Αστυνομίας καταλαβαίνουμε γιατί τα θύματα ή δεν καταγγέλΛουν καθόλου ή καταγγέλλουν και δολοφονούνται έξω από το αστυνομικό τμήμα», έγραψε στο Facebook.

Ηλεία: Οργισμένη η σύζυγος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής – «Δεν θέλω να έχω τίποτα δικό του»

Tο επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. που προκάλεσε αντιδράσεις:

«Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της. Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα».

Δολοφονία στην Ηλεία: Το απόγευμα το «τελευταίο αντίο» στην 11χρονη Βασιλική – Την Παρασκευή η απολογία του δράστη
Αναλυτικά η νέα διευκρινιστική ανακοίνωση: 

Σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τύπου που αναφέρονται σε διατύπωση στο δελτίο Τύπου που αφορά τη σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία, διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο σημείο αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν στο ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτά προέκυψαν κατά την προανάκριση (μεταξύ των οποίων και η απολογία του κατηγορούμενου) και τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, όπως ξεκάθαρα εμφαίνεται στον τίτλο του δελτίου Τύπου. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία για τη διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ενήργησε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε και πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων έμφυλης βίας. Η δράση της είναι καθημερινή και μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των αστυνομικών για τα θέματα έμφυλης βίας αποδεικνύει τη δέσμευση για προστασία όλων των πολιτών.