Σελίδες

23 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ😜😜Μάριος Σαλμάς: Διαγράφεται και από τη Νέα Δημοκρατία


Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε και από μέλος του κόμματος, με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρίας Συρεγγέλα.

Νωρίτερα αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε διαγραφεί επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τους πολλούς.

Οι δηλώσεις Σαλμά μετά τη διαγραφή του

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Μάριος Σαλμάς τόνισε ότι: «Αν ο κ. Μητσοτάκης με διαγράφει γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα “κόκκινα” δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι διαφώνησα με τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα “καρτέλ” στην ακρίβεια και αν με διαγράφει επειδή επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

«Αν με διαγραφεί για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του αλλά και στη βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μία εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Όταν ρωτήθηκε αν θα παραδώσει την έδρα του, απάντησε χαρακτηριστικά: «Νομίζετε πως πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;»