Σελίδες

24 Σεπτεμβρίου 2024

📺ΤΣΣΚΑ Mόσχας: Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία με τίτλο «Poisoned match» για το Game 3 με τον Ολυμπιακό το 1995 όταν τους έδωσαν δηλητηριασμένα νερά🤣🤷‍♂️


Ντοκιμαντέρ ετοιμάζουν Ρώσοι παραγωγοί για τη δηλητηρίαση των παικτών της ΤΣΣΚΑ το 1995, πριν το Game 3 των προημιτελικών της Euroleague με τον Ολυμπιακό

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα παιχνίδια στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 1995, πρόκειται να αναβιώσει στη μεγάλη οθόνη. Δύο Ρώσοι παραγωγοί, οι Ντένις Ροντίμιν και Ντιμίτρι Ρουντόφσκι, αποφάσισαν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Poisoned Match» (Δηλητηριασμένο ματς), το οποίο καταγράφει τα όσα συνέβησαν στο Game 3 των προημιτελικών της Euroleague της σεζόν 1994/95.


Ο συγκεκριμένος αγώνας, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι για το αγωνιστικό του κομμάτι, αλλά για το απίστευτο περιστατικό δηλητηρίασης που υπέστη η ΤΣΣΚΑ.

Η ρωσική ομάδα αντιμετώπισε ομαδική δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα να μείνει με μόλις τρεις παίκτες στο παρκέ, ενώ ο Ολυμπιακός, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη, κέρδισε με 2-1 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για το Final Four της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ρώσων, πολλοί από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ ένιωσαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λίγο πριν τον καθοριστικό αγώνα. Παρόλο που το ματς ξεκίνησε, οι παίκτες της ρωσικής ομάδας σταδιακά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, αφήνοντας την ομάδα αποδεκατισμένη. Ο Ιωαννίδης, σε μία κίνηση fair play, αφαίρεσε και παίκτες του Ολυμπιακού από το παρκέ, προκειμένου να διατηρήσει την αριθμητική ισορροπία.


Η ταινία με προϋπολογισμό που φτάνει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, που βρίσκεται ήδη στην προπαραγωγή, αναμένεται να παρουσιάσει τη ρωσική πλευρά της ιστορίας.

«Ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα όπου η ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ πάλεψε για την πρόκριση στο Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό όπου δηλητηριάστηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια», είναι η περιγραφή της ταινίας στο IMDB.