Σελίδες

25 Οκτωβρίου 2024

😱😱Δεν κατέθεσε υποψηφιότητα ο Κασσελάκης, έληξε η διορία -Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος


Έληξε η διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, ημερομηνία που είχε οριστεί ως καταληκτική από την Κεντρική Επιτροπή, και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατέθεσε την υποψηφιότητά του.

Ο τέως πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης εγκαινίασε τα γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του στον Ταύρο, σε συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάσπασης, λέγοντας ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αν το κόμμα «λειτουργεί δημοκρατικά» και ότι μπορεί να αποχωρήσει μαζί με τους βουλευτές που τον στηρίζουν.

«Αν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας, αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια», είπε χαρακτηριστικά ο έκπτωτος πρόεδρος μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, ενώ, ερωτηθείς για το εάν θα κάνει νέο κόμμα, ανέφερε: «Η πρόθεσή μου είναι να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί η διαδικασία να είναι δημοκρατική. Αλλιώς, θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς εκφράζεται η βάση δημοκρατικά».

Η μίσθωση γραφείων στον Ταύρο αλλά και οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για έλλειμα δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκαν με σφοδρότητα από κύκλους της πλειοψηφίας. «Τέτοια είναι η δυσανεξία του για τις συλλογικές διαδικασίες, που αμφισβητεί τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που διαχρονικά έχει δώσει αγώνες για δημοκρατία στη χώρα, επειδή δεν του αρέσουν τα αποτελέσματά τους. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι κανένας δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος επειδή δεν είναι ο ίδιος.

Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, πλειοψηφίες, μειοψηφίες και αποτελέσματα συλλογικών διαδικασιών, τα οποία δεν θέλει να αποδεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό έκανε με την Κ.Ε., αυτό προαναγγέλλει ότι θα κάνει και με το Συνέδριο αν δεν του αρέσουν τα αποτελέσματα, αφήνοντας πρωτοφανή και απαράδεκτα υπονοούμενα ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές των συνέδρων, από την Επιτροπή Νομιμοποίησης».

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Όλα αυτά, φυσικά, δεν τα κάνει επειδή, δήθεν, μάχεται για την Αριστερά, τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά γιατί έχει έτοιμο το κόμμα του, με πολυτελή γραφεία και ιστοσελίδα η οποία είναι παραπλανητική με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, και ανταγωνιστική του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται πλέον ανοιχτά αντιπαραθετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενος σε έναν πόλεμο φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο».

Τι θα κάνει η Ρένα Δούρου

Υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Στέφανου Κασσελάκη, την οποία έχει απορρίψει η Κεντρική Επιτροπή, έχουν καταθέσει οι: Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης, Απόστολος Γκλέτσος. Ωστόσο, κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι αν κάποιος θελήσει να υποβάλει υποψηφιότητα την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το κάνει. Ως πιθανή νέα υποψηφιότητα ακούγεται έντονα αυτή της Ρένας Δούρου, η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιώσει ή αποκλείσει τίποτα.

Το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, ο οδικός χάρτης έως τις εκλογές είναι ο εξής:

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 8-10 Νοεμβρίου. Αντικείμενο του συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι 25 Οκτωβρίου και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου.

Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.