Σελίδες

25 Οκτωβρίου 2024

📺Χανιά: Καρέ – καρέ η προσπάθεια διάσωσης λουόμενου από σέρφερ – Δείτε βίντεο


Στιγμές αγωνίας διαδραματίστηκαν την Πέμπτη σε θαλάσσια περιοχή στα Χανιά. Τουρίστας κινδύνευσε να πνιγεί και σέρφερ έσπευσαν άμεσα να τον βοηθήσουν.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με την ιστοσελίδα, flashnews.gr, στον Πλατανιά. Τουρίστας επιχείρησε να κολυμπήσει παρά τα κύματα που υπήρχαν και κόντρα στις συστάσεις όσων έκαναν σερφ να αποφύγει το κολύμπι υπό αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες.

Λίγο έλειψε να επαληθευτούν οι φόβοι τους. Αμέσως μόλις διαπίστωσαν ότι ο τουρίστας βρισκόταν σε κίνδυνο, έσπευσαν να τον βοηθήσουν ανασύροντάς τον με ασφάλεια στην ακτή.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:


Δεν είναι λίγες οι φορές που σέρφερ στον Σταλό και τον Πλατανιά πηγαίνουν στην παραλία για να απολαύσουν το άθλημά τους και καταλήγουν σε ρόλο εθελοντή διασώστη, βοηθώντας λουόμενους που κινδυνεύουν με πνιγμό. Τα περιστατικά πολλά, τόσο κατά τη θερινή περίοδο, μετά τη λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών, όσο και κατά την περίοδο που εκτείνεται από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά, που οι παραλίες μένουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τις τελευταίες 4-5 ημέρες έχουν γίνει στις συγκεκριμένες περιοχές, 6 διασώσεις λουομένων από σέρφερ.

Ειδικά τον Οκτώβριο που ο καιρός τις περισσότερες ημέρες του μήνα είναι καλός, υπάρχαν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πηγαίνουν για μπάνιο στην παραλία, αρκετοί εξ αυτών τουρίστες. Ωστόσο, ο έντονος κυματισμός και τα θαλάσσια ρεύματα καθιστούν αρκετά επικίνδυνες τις συνθήκες κολύμβησης. Οι λουόμενοι μόλις βουτήξουν διαπιστώνουν ότι παρασύρονται από τα ρεύματα και αδυνατούν να βγουν προς την ακτή. Εκεί, οι σέρφερ, που εκ των πραγμάτων είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το νερό, αφήνουν για λίγο στην άκρη το σερφ και σπεύδουν με τις σανίδες τους, να βοηθήσουν.