Σελίδες

13 Ιουνίου 2025

📺Ιράν: Δεύτερο κύμα επιθέσεων: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν και άλλη πυρηνική εγκατάσταση-Τοπικά ΜΜΕ: 78 νεκροί και 329 τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα


Σύμφωνα με τον πρώτο ανεπίσημο απολογισμό που δημοσιεύει το ιρανικό πρακτορείο Nournews, τουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 329 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων στην Τεχεράνη.

Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τα πλήγματα που σημειώθηκαν στην ιρανική πρωτεύουσα και δεν περιλαμβάνει άλλες περιοχές που επλήγησαν, όπως το Ταμπρίζ ή το Νατάνζ. Τα στοιχεία προέρχονται από τοπικές πηγές και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητους φορείς ή διεθνείς οργανισμούς.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εν μέσω ενός ραγδαία εξελισσόμενου στρατιωτικού σκηνικού, με το Ισραήλ να έχει εξαπολύσει δεκάδες συντονισμένα πλήγματα κατά υποδομών, στρατιωτικών στόχων και – σύμφωνα με ισραηλινές πηγές – εγκαταστάσεων σχετικών με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Δεύτερο κύμα επιθέσεων: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν μετά την Ταμπρίζ και τη Σιράζ - Νέο πλήγμα σε πυρηνική εγκατάσταση

Δεύτερο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στο Ιράν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στοχοποιούνται βάσεις εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τους  IDF. Νέα ισραηλινά χτυπήματα στο αεροδρόμιο της πόλης Ταμπρίζ και στη Σιράζ αναφέρουν ιρανικά ΜΜΕ. 

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι τραυματίσθηκαν την Παρασκευή σε όλο το Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος στην ιρανική τηλεόραση.

Παράλληλα, πηγές κάνουν λόγο και για ισραηλινά πλήγματα στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν στη Σιράζ, ενώ ιρανικά μέσα μιλούν για χτυπήματα και στην πυρηνική εγκατάσταση στη Νατάνζ.

«Προς το παρόν, 95 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και μεταφερθεί σε ιατρικά κέντρα σε 12 διαφορετικές επαρχίες που στοχεύτηκαν», δήλωσε στην τηλεόραση ο εκπρόσωπος των εθνικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Μοζταμπά Χαλεντί.

Η Ταμπρίζ επίσης γνωστή ως Ταυρίδα, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν και πρωτεύουσα της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν. Το Σιράζ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Φαρς. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της χώρας.

Αναμένεται διάγγελμα του πρόεδρου του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν «σύντομα». Παράλληλα συγκαλείται εκτάκτως το ιρανικό υπουργικό συμβούλιο.