Προ ημερησίας διατάξεως, οικολογικός πούλος για τον Αλαβάνο

Στις 19 Οκτωβρίου 2007 ο Αλαβάνος επισκεπτόμενος τα Χανιά, αφού έθιξε φλέγοντα για την τοπική κοινωνία θέματα όπως την νέα μεταρρυθμιστική συνθήκη της ΕΕ (τον νέο «Ευρωσύνταγμα») και την Ολυμπιακή και προκειμένου να ηρεμήσει τους εξαγριωμένους Χανιώτες μιας και το κόμμα του υποστηρίζει την ίδρυση Εφετείου και στο Ηράκλειο, κάτι που θα οδηγήσει στο κλείσιμο του ήδη λειτουργούντος στα Χανιά (μην ξεχνάτε ότι ο Αλαβάνος εκλέχθηκε στο τσακ στο Ηράκλειο), έθιξε και τη λειτουργία λατομείων στην Κάνδανο (ή Κάντανο)

«Το μεσημέρι ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε την Κάνδανο, χαρακτηρίζοντας τριπλό έγκλημα την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν επέκταση λατομείων που υπάρχουν στην περιοχή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πώς θα φέρει το θέμα της επέκτασης του λατομείου στην Κάνδανο στη Βουλή, με ερώτηση που θα καταθέσει.»

Πράγματι ο Αλαβάνος συνεπής στην υπόσχεσή του έφερε χθες το θέμα στη Βουλή και στη πρωτομιλία του και στη δευτερολογία του, στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για το περιβάλλον με θέμα «Οικολογικές Πολιτικές στην Ελλάδα σε συνθήκες Φαινομένου Θερμοκηπίου». Λογάριασε όμως χωρίς τον ξενοδόχο μιας και η απάντηση του Τιτάνα στην τριτολογία του ήταν ταφόπλακα για τον Αλαβάνο. Σας την παραθέτω αυτούσια από τη σελίδα της ΝΔ:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σχετικά με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα το οποίο ετέθη, αναφέρθηκε ο κ. Αλαβάνος - και μάλιστα δύο φορές – στο θέμα της Κανδάνου, ενός λατομείου που λειτουργεί εκεί, κατόπιν, όπως ελέχθη, «αδείας του διορισμένου από την κυβέρνηση Περιφερειάρχη». Ζήτησα από τους συνεργάτες μου – στον πολύ λίγο χρόνο που υπήρχε - να ερευνήσουν τα θέμα. Και με την επιφύλαξη περαιτέρω λεπτομερειών θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Πρώτον - και γνωστό σε όλους – οι άδειες για τις λατομικές ζώνες εκδίδονται από τους Νομάρχες. Αυτοί, δηλαδή, οριοθετούν τις περιοχές που γίνονται λατομικές ζώνες. Καθαρές κουβέντες.

Δεύτερον, η συγκεκριμένη λατομική ζώνη ορίστηκε με την υπ’ αριθμόν 1536 απόφαση του Νομάρχη Χανίων η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 580 Β στις 7 Οκτωβρίου του 1983. Παρακαλώ στα πρακτικά.

Τρίτον, η ανανέωση του χαρακτηρισμού ως λατομικής περιοχής έγινε με την υπ’ αριθμόν 1315 απόφαση του Νομάρχη Χανίων και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 21994 στις 21 Νοεμβρίου του 1999.

Τέταρτον, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 127002 της 13ης Μαίου του 2002 κοινή υπουργική απόφαση ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης. Και αυτό στα πρακτικά παρακαλώ.

Ανακεφαλαιώνω. Το 1983 ο Νομάρχης ήταν διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ. Το 2002 οι Υπουργοί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το 1999 όμως, ο Νομάρχης που ανανέωσε την άδεια, ήταν Νομάρχης του Συνασπισμού, ο κ. Κατσανεβάκης.

Να μάθετε λοιπόν καλύτερα τα του οίκου σας και μετά ελάτε να κατηγορήσετε άλλους για έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας.»

Παρόλα αυτά ο αδίστακτος λαϊκιστής Αλαβάνος έξω από τη βουλή και μετά το τέλος της συζήτησης, χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής και θέλοντας να βγάλει λάδι τον εκλεκτό του νομάρχη Κατσανεβάκη, είχε το θράσος να συνεχίσει και να πει:

«Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα και προσπάθησε να αποπροσανατολίσει συγχέοντας τη λειτουργία του Λατομείου στην Κάνδανο με την άδεια επέκτασής του. Το συγκεκριμένο Λατομείο πήρε άδεια από παλιά, στη βάση της λατομικής ζώνης και η άδεια αυτή που δόθηκε από το Νομαρχιακό Σύμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Κατσανεβάκη ήταν για 59,8 στρέμματα. Το Λατομείο διεκδικούσε πάντα 347,9 στρέμματα μέσα στα οποία θα περιλαμβάνονταν το ιστορικό φαράγγι της Κάνδανου, ο δρόμος μνημείο, το δάσος και το ποτάμι. Την άδεια αυτή και την έγκριση την παίρνει με απόφαση του 2007 του περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Τσόκα. Πέρα από αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το ιστορικό μνημείο και το μνημείο του φυσικού κάλλους. Ο πρωθυπουργός δεν είπε καν τη θέση που είχε σε αυτό το ζήτημα»

Η απάντηση είναι απλή:

1. Ο Καραμανλής είπε ξεκάθαρα «Τρίτον, η ανανέωση του χαρακτηρισμού ως λατομικής περιοχής έγινε με την υπ’ αριθμόν 1315 απόφαση του Νομάρχη Χανίων και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 21994 στις 21 Νοεμβρίου του 1999.» Άρα δεν είπε ψέματα όπως τον κατηγορεί ο λαικιστής Αλαβάνος.

2. Την άδεια του λατομείου την ανανέωσε ο εκλεκτός του νομάρχης Κατσανεβάκης με την απόφαση του 914/ ΟΙΚ. /1315/10-12-99 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2194/Β/21-12-99.

3. Στην επέκταση του λατομείου πρωτοστατεί ο δήμαρχος Κανδάνου, Δασκαλάκης που αν και φέρεται σαν ανεξάρτητος υποψήφιος ξέρουμε πολύ καλά τι είναι μιας και ήταν δημοτικός σύμβουλος Χανίων επί δημαρχίας Τζανακάκη δηλ. ΠΑΣΟΚ. Για το πως καταμεσής του καλοκαιριού (30 Ιουλίου) προσπάθησε να επεκτείνει το λατομείο φέρνοντας προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο την επέκταση του λατομείου από 59 στρέμματα σε 347, την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του λατομείου Καντάνου, με την πρόφαση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τελικά η επέκταση εγκρίθηκε από τον πασόκο Δασκαλάκη και το δημοτικό συμβούλιο Κανδάνου στις 4 Οκτωβρίου 2007.

4. Με έγγραφό του από της 30 Ιουλίου το Υπουργείο Ανάπτυξης (Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος) έχει βάλει «Φρένο» στην επέκταση του λατομείου με στόχο την προστασία του παλαιού επαρχιακού δρόμου εντός της λατομικής περιοχής όπως μπορείτε να διαβάσετε και εδώ

4. Το Υπουργείο Πολιτισμού με έγγραφό του (ΥΠΠΟ / ΔΝΣΑΚ / 80967 /2245 /20.09.07 της Γεν. Δ/νσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων) απαγορεύει την εκτέλεση οποιονδήποτε οικοδομικών εργασιών στο χώρο του ιστορικού τόπου της Επαρχιακής οδού Καντάνου - Χανίων μήκους 6,64 χλμ, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

5. Όπως προκύπτει από σημερινό Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα, το χαρτί που κούναγε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Αλαβάνος με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης, Τσόκα (ΝΔ), είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και λατομείων το 2005 και υπεγράφει στα πλαίσια της συνέχειας του Κράτους μιας και από το 2003 επί ΠΑΣΟΚ είχε γίνει διαγωνισμός για την εκχώρηση των λατομείων. Όχι μόνο λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με επέκταση των λατομείων αλλά αντίθετα, ενώ ο πασόκος Περιφερειάρχης το 2003 είχε προκυρήξει διαγωνισμό για εκμετάλλευση 347 στρεμμάτων ο Τσόκας (ΝΔ) το 2005, υπέγραψε μόνο για 59 στρέμματα. Δηλ κάθε άλλο από αυτό που λέει ο λαϊκιστής Αλαβάνος ότι ο Τσόκας υπέγραψε την επέκταση των λατομείων...και είχε και το θράσος να πει στον Σουφλιά να προσέχει :)

6. Στο ίδιο παραπάνω Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης τονίζεται τέλος ότι καμία επέκταση από τα 59 στα 347 στρέμματα του λατομείου δεν έχει υπογραφεί όπως ψευδώς υποστηρίζει ο Αλαβάνος, ενώ στο αίτημα του λατομείου για επέκταση το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία και συνεχίζουν να ισχύουν οι ενστάσεις του Υπ. Πολιτισμού και του Υπ. Ανάπτυξης.

Απ' αυτά λατ' εμέ προκύπτει πως όποιες κρατικές υπηρεσίες εμπλέκονται έχουν κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά τους για την προστασία του περιβάλλοντος και καταρρίπτονται τα ψεύδη του λαϊκιστή Αλαβάνου.

άρα ισχύει στο ακαίρο αυτό που είπε ο Τιτάνας κλείνοντας:

«Να μάθετε λοιπόν καλύτερα τα του οίκου σας και μετά ελάτε να κατηγορήσετε άλλους για έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας»

Και εγώ προσθέτω:

Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα οικολογικής ευαισθησίας, γιατί αφενός ρυπαίνετε με τις φάτσες σας οπτικά και με τα λεγόμενά σας ηχητικά την χώρα και αφετέρου πρέπει να μάθετε ότι

«ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ»

ΥΓ. Παραπολιτικό: Το λατομείο είναι ιδιοκτησίας Σαρτζετάκη στον οποίο ανήκει και η Τζαμοτεχνική, το φορτηγό της οποίας προκάλεσε το ατύχημα στον Μαλλιακό και έχασαν τη ζωή τους οι επτά νομίζω μαθητές.
Προ ημερησίας διατάξεως, οικολογικός πούλος για τον Αλαβάνο Προ ημερησίας διατάξεως, οικολογικός πούλος για τον Αλαβάνο Reviewed by «Φασίστας Μπουουου» on 11/02/2007 10:39:00 π.μ. Rating: 5

2 σχόλια:

 1. Παρασκευή, 2 Νοέμβριος 2007
  ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ...ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΚΟ

  ΛΑΘΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΕΥΡΕΘΗ
  Τα ψέματα του Αλαβάνου και οι αλήθειες του Καραμανλή

  Το ότι στις μέρες μας η πολιτική έχει αντικατασταθεί από την μικροπολιτική και το κουτσομπολιό είναι κοινό μυστικό . Ότι όμως θα υπήρχε πολιτικός αρχηγός που για δημιουργία φθηνών εντυπώσεων θα έφτανε στο σημείο να παραποιεί γεγονότα κοινώς να λέει ΨΕΜΑΤΑ μέσα στο κοινοβούλιο για να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης δήθεν ανανέωσε άδεια λειτουργίας σε ρυπογόνο λατομείο στην Κάνδανο Χανιών ε αυτό δεν το είχαμε φανταστεί.
  Φυσικό ήταν ο πρωθυπουργός δεν θα άφηνε τον Αλαβάνο να χαρεί τα ΨΕΜΑΤΑ του και του απάντησε σε πολύ αυστηρό ύφος επικαλούμενος τα επίσημα κρατικά έγγραφα επαναφέροντας την αλήθεια στην αίθουσα του κοινοβουλίου αναφέροντας ότι , οι άδειες για τις λατομικές ζώνες εκδίδονται από τους νομάρχες και το 1983 ο Νομάρχης ήταν διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ. Το 2002 οι Υπουργοί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και πως στην προκειμένη περίπτωση η ανανέωση της άδειας για την Κάνδανο έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1999, όταν νομάρχης Χανίων ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΝ κ. Κατσανεβάκης .Και όμως ο λαϊκιστής και ρυπαίνω την δημοσιά ζωή (κατά δήλωση Ψωμιάδη) Αλαβάνος χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής για τα ψέματα του μετά το τέλος της συζήτησης είχε το θράσος να συνεχίσει να λέει ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα και προσπάθησε να αποπροσανατολίσει συγχέοντας τη λειτουργία του Λατομείου στην Κάνδανο με την άδεια επέκτασής του. Ο …υπερασπιστής της δημοκρατίας της οικολογίας του περιβάλλοντος των καταληψιών των λαθρομεταναστών των κουκουλοφορων και των ληστών των τραπεζών ,άλλα και διαφορετικών …οργανωμένων μειοψηφικών ρευμάτων πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος . Σας παραθέτω αυτούσιες τις τοποθετήσεις όπως τις βρήκα στην σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου :
  Ψέμα πρώτον
  Αθήνα, Ελλάδα 01/11/2007 18:02
  (ΣΥΡΙΖΑ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ. Υπουργέ, αναφερθήκατε στην Κάντανο. Σε αυτό το φοβερό λατομείο το οποίο πάει να γκρεμίσει το φαράγγι στο οποίο αντιστάθηκαν οι έλληνες. Φυσική καλλονή με ιστορικά μνημεία. Μας λέτε ότι δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση, έχει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Όποτε έχει ευθύνη η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση άσχετα ποιοι την έχουν στηρίξει, εμείς σηκώνουμε και την κριτική μας και το ανάστημά μας. Αλλά εδώ πέρα ευθύνη έχει και η κυβέρνηση. Ελληνική δημοκρατία, περιφέρεια Κρήτης. Γενική Διεύθυνση Περιφέρειας υπογραφή κ. Σεραφείμ Τσόκας, περιφερειάρχης Κρήτης ο οποίος δεν εκλέγεται αλλά διορίζεται από την κυβέρνηση και ο οποίος εγκρίνει το μισθωτήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ηρακλείου Κρήτης κ. Κυπράκη, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Ιω. Σαρτζετάκη στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία Λατομεία Σελίνου, ανώνυμη τεχνική εμπορική κατασκευαστική εταιρεία. Η εισφορά αυτών των δικαιωμάτων θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση μίσθωσης δηλαδή έως 3/5/2025. Να προσέχετε κ. Υπουργέ. Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Ανάπτυξης, επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδας. Έγγραφο ο επιθεωρητής Χαραλ. Ιωσηφάκης ο οποίος εγκρίνει τη μεταφορά του δρόμου αυτού το οποίο είναι ιστορικό μνημείο. Κύριε υπουργέ, αναλάβετε τις ευθύνες σας και πάρτε θέση. Δεν μας είπατε καν αν θέλετε την επέκταση αυτού του λατομείου, αν θέλετε την καταστροφή του μνημείου της Κανδάνου. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες, ο περιφερειάρχης, το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτό το ζήτημα.
  ΑΛΗΘΕΙΕΣ
  ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σχετικά με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα το οποίο ετέθη, αναφέρθηκε ο κ. Αλαβάνος - και μάλιστα δύο φορές - στο θέμα της Κανδάνου, ενός λατομείου που λειτουργεί εκεί, κατόπιν, όπως ελέχθη, «αδείας του διορισμένου από την κυβέρνηση Περιφερειάρχη». Ζήτησα από τους συνεργάτες μου - στον πολύ λίγο χρόνο που υπήρχε - να ερευνήσουν τα θέμα. Και με την επιφύλαξη περαιτέρω λεπτομερειών θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
  Πρώτον - και γνωστό σε όλους - οι άδειες για τις λατομικές ζώνες εκδίδονται από τους Νομάρχες. Αυτοί, δηλαδή, οριοθετούν τις περιοχές που γίνονται λατομικές ζώνες. Καθαρές κουβέντες.
  Δεύτερον , η συγκεκριμένη λατομική ζώνη ορίστηκε με την υπ’ αριθμόν 1536 απόφαση του Νομάρχη Χανίων η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 580 Β στις 7 Οκτωβρίου του 1983. Παρακαλώ στα πρακτικά.
  Τρίτον , η ανανέωση του χαρακτηρισμού ως λατομικής περιοχής έγινε με την υπ’ αριθμόν 1315 απόφαση του Νομάρχη Χανίων και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 21994 στις 21 Νοεμβρίου του 1999.
  Τέταρτον , η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 127002 της 13ης Μαίου του 2002 κοινή υπουργική απόφαση ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης. Και αυτό στα πρακτικά παρακαλώ.
  Ανακεφαλαιώνω. Το 1983 ο Νομάρχης ήταν διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ. Το 2002 οι Υπουργοί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το 1999 όμως, ο Νομάρχης που ανανέωσε την άδεια, ήταν Νομάρχης του Συνασπισμού, ο κ. Κατσανεβάκης. Να μάθετε λοιπόν καλύτερα τα του οίκου σας και μετά ελάτε να κατηγορήσετε άλλους για έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας. Ψέμα δεύτερον
  Ψέμα δεύτερον
  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΑΝΟΥ Μετά την τριτολογία του Πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για το περιβάλλον και δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για να απαντήσει, ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Για το θέμα του λατομείου της Κανδάνου ο Πρωθυπουργός δεν είπε την αλήθεια. Επιχείρησε να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει, συγχέοντας τη λειτουργία του λατομείου με την επέκτασή του. Το λατομείο αυτό έχει πάρει άδεια από παλιά στη βάση της λατομικής ζώνης που υπήρχε και η άδεια που δόθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Κατσανεβάκη ήταν για 59.8 στρέμματα. Το λατομείο διεκδικούσε πάντα 347.9 στρέμματα, μέσα στα οποία πια θα περιλαμβάνονταν το ιστορικό φαράγγι που έγινε ο αγώνας ενάντια στους ναζιστές, ο δρόμος μνημείο, το δάσος και το ποτάμι. Την έγκριση για επέκταση την παίρνει με απόφαση του 2007 του Περιφερειάρχη της Ν.Δ. του κ. Τσόκα. Πέρα απ’ αυτό ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε: Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το ιστορικό μνημείο και το μνημείο φυσικού κάλους. Ο Πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής δεν είπε καν τη θέση που έχει σ’ αυτό το ζήτημα. 1/11/07 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Αλήθεια πέμπτη
  Αριθμός Είδησης: 5842803 Αθήνα, Ελλάδα 01/11/2007 20:56 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Απάντηση της Περιφέρειας Κρήτης σε δήλωση του Αλ. Αλαβάνου Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο για το θέμα του Λατομείου Καντάνου, εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας ότι: "Είναι τελείως αναληθές ότι χορηγήθηκε έγκριση επέκτασης του Λατομείου Καντάνου από τα 59,59 στρέμματα σε 347,89 στρέμματα που είναι το σύνολο της συγκεκριμένης λατομικής περιοχής. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την περαιτέρω εκμετάλλευση του υπόλοιπου χώρου (347,89 - 59,59 = 288,30) εντός της λατομικής περιοχής Κανδάνου με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα".Στη συνέχεια αναφέρεται αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι από την μέχρι σήμερα γνωμοδότηση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών προκύπτει ότι:"A)Το ΥΠΠΟ ( έγγραφο ΥΠΠΟ / ΔΝΣΑΚ / 80967 /2245 /20.09.07 ) Γεν. Δ/νση Μουσείων και Τεχνικών Έργων απαγορεύει την εκτέλεση οποιονδήποτε οικοδομικών εργασιών στο χώρο του ιστορικού τόπου της Επαρχιακής οδού Καντάνου - Χανίων μήκους 6,64 χλμ. Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου. Β) Η Δ/νση Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης αναφέρεται σε έγγραφό της για τον παραπάνω δρόμο «ως ιστορικό μνημείο» και απαγορεύει κάθε εργασία επέμβασης. Γ) Η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος με έγγραφό της ( Α.Π. ΕΝΜΕ / Φ.11.3.34/2960/30.07.07 ) καλεί τον εκμεταλλευτή να διακόψει άμεσα τυχόν εργασία σε χώρο που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία ενώ θα πρέπει να αναμένει τον αποχαρακτηρισμό του διερχόμενου δρόμου. Δ)Με το αρ. πρωτ. 1787/19.04.07 διαβιβαστικό της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για την απαραίτητη οριοθέτηση των ρεμάτων που διασχίζουν την αιτούμενη έκταση". Και η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης καταλήγει επισημαίνοντας ότι: "Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είμαι απο αυτούς που παρακολουθουνε πολύ ραδιοφωνο και τηλεόραση, και πολύ ειδήσεις. Όλα αυτά που είπε ο Αλαβάνος τα είχα ακούσει, και μάλιστα από το φιλοδεξιό αλλά αντισουφλικό ΣΚΑΙ, και μάλιστα αρκετές φορές. Την απάντηση όμως Καραμανλή δεν την είδα σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Αραγε το ότι ο Αλαβάνος ψεύδεται ασυστόλως δεν αποτελεί είδηση ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή