16 Μαΐου 2008

«ΟΤΕ: Λαϊκισμός κι ότι κάτσει...μετά πίνουμε και κανα καπάκι Listerine...»

Δύο παρουσιάσεις ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, για άλλη μια φορά, αποκαλύπτουν πως γίνετε η προπαγάνδα των πρασινο-ροζ μέσων, ενώ δείχνουν και την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα των λόγων του Γενικού Γαμάουα του ΣυνασπισμοΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη αφορά την επίκαιρη ερώτηση του Αλαβανάουα, που συζητήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή με θέμα την «πώληση του ΟΤΕ». Αντί για τον Πρωθυπουργό απάντησε ο Αλογοσκούφης στον Γενικό Γαμάουα.

Αυτό ήταν και δεν ήθελαν άλλο...όλοι μα όλοι έγραψαν και είπαν μαλακ... του στυλ ότι «ο Καραμανλής κρύβεται όπως κάνει συνήθως και δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος εμφανιζόμενος να εμπλέκεται στην υπόθεση». Λες και εμείς, αν δεν μας είχαν ενημερώσει οι λαϊκιστές, όταν είδαμε τον Αλογοσκούφη να απαντάει νομίσαμε ότι μόνος του έκανε τη συμφωνία και ο Καραμανλής δεν ξέρει τίποτα...

Ενδεικτικά θα αναφέρω πως μετέφεραν την είδηση μερικές κωλοφυλλάδες...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
«Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έχει αποφύγει να τοποθετηθεί στο ζήτημα παρότι είχε την ευκαιρία. Την περασμένη εβδομάδα δεν απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε στην ώρα του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος. Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι είναι σαφής η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποφύγει το προσωπικό κόστος από μια αντιδημοφιλή πολιτική

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
«Μπορεί σήμερα η Βουλή να συζητά σε ειδική συνεδρίαση την «Ημέρα της Ευρώπης»ν αλλά το πρωινό θα έχει ξεκινήσει δύσκολα για την κυβέρνηση αφού ο Κ. Καραμανλής δεν θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Αλαβάνου στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» για την πώληση του ΟΤΕ. Ετσι αφενός η άρνηση του κ. Καραμανλή (θα παραστεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης) να δώσει εξηγήσεις (ΣΣ.προσέξτε το «να δώσει εξηγήσεις»!!!)
στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου η παρουσία του στις άλλες δύο ερωτήσεις των Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρη θα πυροδοτήσει, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, την οργισμένη αντίδραση του κ. Αλαβάνου (ΣΣ. μμππρρρ φοβηθήκαμε...).
...
Για το θέμα ερωτήθη χθες ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας (ΣΣ...προκειμένου να κάνει νταντα τον Καραμανλή), που επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός δικαιούται να απαντήσει τουλάχιστον σε δύο ερωτήσεις.»

Τις κωλοφυλλάδες βέβαια ξεπέρασε ο CEO του Συνασπισμού. Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της ερώτησης την περασμένη Παρασκευή, αφού έκανε και το επικοινωνιακό τρικ, που αποτελεί πλέον must, μιλώντας Γερμανικά (πονηρός ο βλάχος έμαθε γερμανικά μικρός...σου λέει δεν ξέρεις ποτέ τι γίνετε) ήταν λάβρος και ξεσκέπασε τον προδότη Καραμανλή:

«Και θέλω να πω ότι λυπάμαι που αποχώρησε ο κ. Πρωθυπουργός. Τι φοβήθηκε ο κ. Πρωθυπουργός; Για ποιο λόγο δραπέτευσε με τέτοιο τρόπο;

Είχαμε δει πολλά σκηνικά μέχρι να φθάσουμε στην ώρα του Πρωθυπουργού... Αλλά να έχουμε τον Πρωθυπουργό εδώ και να σηκώνεται να φεύγει μόλις έρχεται η ερώτηση, η οποία απευθύνεται στον ίδιο από τον Πρόεδρο μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το κεντρικό ζήτημα το οποίο κρίνεται αυτές τις μέρες και το οποίο αποτελεί το κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ και να σηκώνεται να φεύγει, δεν το είχαμε ξαναδεί.

Κατά τη γνώμη μου δεν φεύγει από εμπάθεια ή από φόβο απέναντι στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεν φεύγει ούτε από άγνοια επειδή δεν έχει ενημερωθεί. Πιστεύω ότι έχει ενημερωθεί. Και, αν δεν έχει διαβάσει τα κείμενα, θα έχει ακούσει μια πεντάλεπτη, τρίλεπτη τοποθέτηση δική σας προς τον Πρωθυπουργό.

Πιστεύω ότι φεύγει από ενοχή, διότι αυτό που κάνετε σήμερα στιγματίζει τη ζωή και τις προοπτικές της χώρας όλο τον αιώνα που έρχεται μπλα μπλα μπλα μπλα»

Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε...το καλάμι που έχουν καβαλήσει το πετάνε μόνο στα 30.000 πόδια γιατί είναι μετριόφρονες...πάλι καλά δηλ. που δεν είπε ότι ο Καραμανλής δεν του απάντησε γιατί μόλις βλέπει τον Αλαβάνο τον λούζει κρύος ιδρώτας...

Έτσι παρουσιάστηκε λοιπόν η είδηση από τους λαϊκιστές... Την πραγματική όμως διάσταση του γεγονότος την έδωσε ο Αλογοσκούφης στη δευτερολογία του στη Βουλή, αφού ο Γαμάουα είχε πει τα παραπάνω:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο σε κάθε περίπτωση, όταν ολοκληρωθούν και αν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις που γίνονται σήμερα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.»

Ήταν σε όλους γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός θα μίλαγε για τον ΟΤΕ μόνο μετά την επίτευξη συμφωνίας με την DT (την προηγούμενη Παρασκευή δεν υπήρχε ακόμα συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και DT), πράγμα που είναι και λογικό γιατί φανταστείτε να μιλάει ο Πρωθυπουργός για συμφωνία και κάτι να στραβώσει τι θα του έσερναν μετά...

Σήμερα λοιπόν που η συμφωνία ολοκληρώθηκε ο Πρωθυπουργός τους τα 'χωσε σε όλους μαζί, στην απάντηση επίκαιρης ερώτησης του Παπανδρέου για τον ΟΤΕ.

Τώρα οι λαϊκιστές που έλεγαν ότι κρύβεται «γιατί έχει ενοχές» ή για να «αποφύγει το προσωπικό κόστος από μια αντιδημοφιλή πολιτική», τι θα πούνε;

Μάλλον τίποτα...θα πιούνε ένα καπάκι Listerine με την ελπίδα ότι από τις μαλακ...που είπαν την προηγούμενη Παρασκευή όλο και κάποιοι θα ψάρωσαν...

Η δεύτερη είδηση που παρουσιάστηκε και με πρωτοσέλιδα σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες και στο MEGA «παίζει» ακόμα από τον Παπαρέα...είναι ότι δήθεν «οι Γερμανοί αγοράζουν για να πουλήσουν». Μάλιστα η Ελευθεροτυπία στο πρωτοσέλιδο της 9ης Μαΐου έγραφε «η συμφωνία προβλέπει και μεταπώληση» και «ενημέρωνε» τους δύσμοιρους, νυχτωμένους που την διαβάζουν:

«Δικαίωμα μεταπώλησης του ποσοστού της, 25%, αλλά και του μάνατζμεντ (διοίκηση) του ΟΤΕ σε τρίτους (ακόμη και στο Ντουμπάι ή τον κ. Βγενόπουλο της MIG) θα έχει η Ντόιτσε Τέλεκομ, σύμφωνα με τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία εγκρίθηκε χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποίησεων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όλα τα δικαιώματα που θα έχει η Ντόιτσε Τέλεκομ (μεταξύ αυτών και το μάνατζμεντ) και θα απορρέουν από τη συμφωνία, θα μπορούν να μεταβιβάζονται και στους διαδόχους.
Αρμόδια κυβερνητική πηγή (ΣΣ. η κλασική πουστιά για να υπογραμμίσουμε τις μαλακίες μας και να τους δώσουμε εγκυρότητα...) δεν απέκλεισε τη δυνατότητα της Ντόιτσε Τέλεκομ -απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση- να πωλήσει το ποσοστό της ακόμη και στον κ. Βγενόπουλο της MIG (από τον οποίο αγόρασε το 20% του ΟΤΕ) ή σε οποιαδήποτε τρίτη επιχείρηση, εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τις ψήφους μετοχών άνω του 20% του ΟΤΕ. Σε μία τέτοια υποθετική περίπτωση δεν μπορούν να αποκλειστούν φαινόμενα μεγάλης κερδοσκοπίας γύρω από τη μετοχή του μέχρι στιγμής ελληνικού Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού.»

Τα Σούργελα του ΣΥΡΙΖΑ από κοντά έλεγαν: « Η "Ντόιτσε Τέλεκομ" θα μπορεί όποτε κρίνει να πουλήσει σε τρίτους τις μετοχές και το μάνατζμεντ! Σε ποιους, τότε; Ποιος ξέρει;... Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει ότι μετά από τρία χρόνια η Ντόιτσε Τέλεκομ θα μπορεί να πουλήσει όχι μόνο τις μετοχές του ΟΤΕ αλλά και το δικαίωμα του μάνατζμεντ σε τρίτους.»

Ενώ η Αυγή έγραφε: «Με άλλα λόγια, η συμφωνία θα δίνει το δικαίωμα στους Γερμανούς να δράσουν ως κερδοσκοπικό κεφάλαιο, να κρατήσουν δηλαδή τον ΟΤΕ για τρία χρόνια και μετά, εφόσον έχει ανέβει η τιμή της μετοχής, να τον πουλήσουν σε τρίτους και να καρπωθούν τις υπεραξίες

Μπράβο μαλάκ... μας ξεσκεπάσατε...που θα κρυφτούμε τώρα...

Μιλάμε για μεγάλα νούμερα που δεν νομίζουν απλώς, ότι απευθύνονται σε ηλίθιους αλλά είναι πεπεισμένοι ότι οι ψηφοφόροι τους και οι αναγνώστες τους είναι ηλίθιοι.

Έτσι παρουσιάστηκε λοιπόν και η δεύτερη είδηση από του λαϊκιστές... Την πραγματική όμως διάσταση του γεγονότος, την έδωσε ο πάλι ο Αλογοσκούφης σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη με τον Χατζηδάκη:

«Ειδικότερα μέχρι το 2011 η Deutsche Telekom δεν μπορεί ούτε να πουλήσει ούτε να αγοράσει άλλες μετοχές του ΟΤΕ και μετά το έτος αυτό το δικαίωμα πρώτης προτίμησης για αγορά έχει το Δημόσιο.
...
Αντίθετα εάν η Deutsche Telekom ρίξει το ποσοστό της κάτω από το 25% το ελληνικό δημόσιο αποκτά την πλειοψηφία στο ΔΣ και διορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο.»

Εσείς καταλαβαίνετε από τα λεγόμενα του Αλογοσκούφη ότι η DT μετά από τα τρία χρόνια θα πουλήσει στο Βγενόπουλο για να καρπωθεί τις υπεραξίες;

Εσείς καταλαβαίνετε από τα λεγόμενα του Αλογοσκούφη ότι η DT αν ποτέ πουλήσει
(που ποτέ δεν θα πουλήσει γιατί οι Γερμανοί δεν είναι σαν τους Έλληνες να κάνουν «αρπαχτές»)
έχει δικαίωμα να πουλήσει και το management;


Ρε τι μαλάκ... είναι οι άνθρωποι...

ΥΓ. Την λουλού τον Τατούλη δεν ακούω να μιλάει για τον ΟΤΕ και ανυσηχώ μήπως έπαθε κάτι...ή κάνει και αυτός τις ίδιες γαργάρες που κάνει ο Σουφλιάς...