17 Σεπτεμβρίου 2008

«ΠΑΣΟΚικά ΨΕΜΜΑΤΑ για την υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπεδίου»

Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ τα δίνουν όλα να μας πείσουν ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο Καραμανλής...

Ένα από τα κακά είναι και η ανταλλαγή περιουσίας της Ι.Μ. Βατοπεδίου. Το ότι το θέμα αφορά και τα δύο κόμματα κανένας δεν το αναφέρει. Αραιά και που ακούμε ότι κάτι υπέγραψαν και οι Φωτιάδης, Δρυς αλλά λίγοι (μεταξύ αυτών και εγώ) είναι απόλυτα ενήμεροι. Δεν θα ασχοληθώ με όλη την υπόθεση παρά μόνο με ένα σημείο που επιχειρείται η παραπληροφόρηση και αφορά την υπόθεση επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.


Λέει πχ. ο φίλος krogias.blogspot.com:

«Ακόμη και εάν θεωρήσουμε ότι οι υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κακώς υιοθέτησαν τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, μετά από την παράθεση των θέσεων των φορέων του Νομού Ξάνθης τον Οκτώβριο του 2003 ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης με απόφασή του (αριθ. πρωτ. 9983/30-10-2003) ανέπεμψε την υπόθεση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Ο νέος Υφυπουργός της Κυβέρνησης της ΝΔ κ. Δούκας, ούτε τρεις μήνες αφ' ότου ανέλαβε καθήκοντα, αντί να διατάξει έρευνα σε βάθος του θέματος, με την αριθ. πρωτ. 1046300/3944/Α0010 απόφασή του "ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ" χωρίς να φροντίσει ούτε καν να κληθούν για να υποστηρίξουν τις αιτιάσεις τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης και οι υπόλοιποι φορείς του Νομού που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των γνωμοδοτήσεων.»

Και μου απαντάει σε σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτησή μου για την υπόθεση:

«Γράφεις (ΣΣ. εννοεί ότι εγώ έγραψα): "Η αναπομπή της γνωμοδότησης δεν ακυρώνει την υπουργική απόφαση του Φωτιάδη. Και σε ελεύθερη μετάφραση η αναπομπή της γνωμοδότησης στο ΙΔΙΟ γνωμοδοτικό Συμβούλιο, μάλλον σημαίνει: «Παιδιά ξαναδείτε το γιατί μας πήρανε χαμπάρι»

Αναπομπή συμαίνει "ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ".
Ξεχνάς να αναφέρεις ότι αυτή η αναπομπή ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.»

Το ίδιο πράγμα λέει και σε σημερινή ανάρτησή του:

«α) Ο Φωτιάδης επί ΠΑΣΟΚ ανέπεμψε την υπόθεση παρ όλο που είχε ομόφωνες γνωμοδοτήσεις, πάγωσε την διαδικασία και ανάγκασε την Μονή να προσφύγει στα δικαστήρια

Επειδή η σύγχυση που δημιουργείται είναι μεγάλη θα παραθέσω το χρονικό της υπόθεσης για την περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ (τα της Ν.Δ. τα ξέρουν μέχρι και τα νήπια μιας και τα ακούμε κάθε βράδυ στην TV και τα διαβάζουμε κάθε μέρα στις εφημερίδες και στο 95% των blog), για να δούμε αν στέκει το επιχείρημα που τονίζει με κεφαλαία γράμματα ο Κρόγιας, ότι δηλ.

«η αναπομπή ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

Στις 18-7-02 το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας (ΓΣΔΚΑΠ) με την απόφαση 17/18-7-02 γνωμοδότησε ότι οι εκτάσεις δεν ανήκουν στο Δημόσιο.

Στις 5-8-2002 ο Φωτιάδης αποδέχεται, πλήρως και στο σύνολό της, την γνωμοδότηση και με την Υ.Α. 1064/538/5928/5-8-02 αναγνωρίζει ότι το Δημόσιο δεν έχει καμία αξίωση επί των εκτάσεων.

Βάσει της Υ.Α. αυτής η Ι.Μ. Βατοπεδίου υπέβαλε αίτηση θεραπείας στο ΓΣΔΚΑΠ από το οποίο ζήτησε να εκδώσει νέα γνωμοδότηση για το αν της ανήκουν οι εκτάσεις.

Στις 19-11-2002 με την μεταγραφή της Υ.Α. (που εξέδωσε ο Φωτιάδης τον Αύγουστο) στο υποθηκοφυλακείο Ξάνθης, οι εκτάσεις περιέρχονται στην κυριότητα της Ι.Μ. Βατοπεδίου.

Στις 29-11-2002 το ΓΣΔΚΑΠ εξέδωσε την απόφαση 46/29-11-02, σύμφωνα με την οποία «το δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα επί της λίμνης Βιστωνίδας, των οχθών αυτής στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όποιας έκτασης και εάν είναι αυτή, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην Μονή Βατοπεδίου».

Στις 11-12-2002 η Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης παραδίδει με Πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής τις εκτάσεις στην Ι.Μ. Βατοπεδίου.

Τον Ιανουάριο του 2003 η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων της διεύθυνσης Γεωργίας Ξάνθης, ανακαλύπτοντας ατέλειες στη Υ.Α. που είχε εκδώσει ο Φωτιάδης τον Αύγουστο του 2002, αρνείται με την απόφαση 1/2003 να παραδώσει στην Ι.Μ. Βατοπεδίου τις ζητούμενες εκτάσεις που της είχαν παραδοθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης στις 11-12-2002.

Στις 21-1-2003, αμέσως μετά την άρνηση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων να παραδώσει τις εκτάσεις, η Ι.Μ. Βατοπεδίου καταθέτει αγωγή στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής και ζητά από το Ελληνικό δημόσιο να της αποδοθούν οι εκτάσεις (το in.gr λέει ότι η αγωγή κατατέθηκε στις 4-4-2003, αλλά δεν έχει και τόση σημασία μιας και δεν αλλάζει κάτι στην υπόθεση).

Στις 4-6-2003 ο Φωτιάδης εκδίδει νέα «διορθωμένη» Υ.Α. όπου κάνει δεκτή, πλήρως και στο σύνολό της, την γνωμοδότηση 46/29-11-02 του ΓΣΔΚΑΠ (που εκδόθηκε μετά από αίτημα της Ι.Μ. Βατοπεδίου) σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται ότι τελεσίδικα οι εκτάσεις ανήκουν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΚΔΙΔΕΙ Υ.Α. ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΝΩ Η ΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ «ΘΑ» ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...


Στις 25-6-2003 (λίγο βιαστικά για να κλείσει η υπόθεση και αφού έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια που προέβαλε η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων της διεύθυνσης Γεωργίας Ξάνθης τον Ιανουάριο του 2003) έγινε, βάσει της 2ης Υ.Α. που είχε εκδώσει 20 μέρες πριν ο Φωτιάδης, η παράδοση της κυριότητας των εκτάσεων, από την Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Ξάνθης στην Ι.Μ.Βατοπεδίου, με τη συνυπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής.

Από τη στιγμή εκείνη οι εκτάσεις άνηκαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου.

Μετά από αντιδράσεις του κόσμου προφανώς ο Φωτιάδης θέλοντας να βγάλει την ουρά του απέξω και να παραστήσει τον δίκαιο κάνει το εξής ζογκλερικό:

Στις 30-10-2003 με απόφασή του (αριθ. πρωτ. 9983/30-10-2003) ανέπεμψε την υπόθεση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας (ΓΣΔΚΑΠ) και λίγες μέρες μετά έγινε η δίκη στην Κομοτηνή.

Για να μην δημιουργούνται συγχύσεις:

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ Υ.Α..

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΜΠΗ «ΜΑΪΜΟΥ» Η Υ.Α. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Η ΑΝΑΠΟΜΠΗ «ΜΑΪΜΟΥ» ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΜΠΗ «ΜΑΪΜΟΥ» ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΓΩΣΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΜΠΗ «ΜΑΪΜΟΥ» Η Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΝ ΗΘΕΛΕ.

Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται ότι ο Κρόγιας δεν μας τα λέει καλά. Η αίτηση νέας γνωμάτευσης από τον Φωτιάδη τον Οκτώβριο του 2003 δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση τις δύο Υ.Α. και δεν επαναφέρει την υπόθεση σε μηδενικό σημείο έρευνας.

Επιπλέον, αυτό που αποδεικνύει ότι η «αναπομπή» έγινε για το θεαθήναι και ήταν «μαϊμού», είναι το ότι ενώ τις δύο προηγούμενες φορές το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας (το 2002) είχε γνωματεύσει μέσα σε δύο μήνες, στην περίπτωση της «αναπομπής» του Φωτιάδη, το Συμβούλιο δεν είχε γνωματεύσει επί 5 ολόκληρους μήνες μέχρι την πτώση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση... κάτι μου λέει ότι αν δεν είχε πέσει το ΠΑΣΟΚ (μόλις βγήκε η Ν.Δ. παρέδωσαν τη γνωμάτευσή τους μέσα σε 1,5 μήνα...) ακόμα θα περιμέναμε τη γνωμάτευση... ()

εκτός εάν δεν έβγαζαν γνωμοδότηση αναμένοντας να βγει η απόφαση του δικαστηρίου (είχε γίνει το Νοέμβριο του 2003) την οποία «μαγείρευαν», ώστε να είναι καταδικαστική για το ελληνικό δημόσιο, κάτι που θα έκλεινε το θέμα οριστικά μιας και η δικαστική απόφαση θα υπερίσχυε της όποιας γνωμοδότησης...

Αυτό όμως που κάνει ο Κρόγιας και εντάσσεται στα πλαίσια της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ψευδώς λέει σε σχόλιο στη δική μου σελίδα ότι «η αναπομπή ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» και σε ανάρτηση στη δική του σελίδα ότι «Ο Φωτιάδης επί ΠΑΣΟΚ ανέπεμψε την υπόθεση... και ανάγκασε την Μονή να προσφύγει στα δικαστήρια

Η αλήθεια είναι:

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 21-1-2003

ΕΝΩ Η «ΑΝΑΠΟΜΠΗ» ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 30-10-2003

Άρα

Η «ΑΝΑΠΟΜΠΗ» ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΕΓΙΝΕ 9 ΜΗΝΕΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Πάμε ξανά για να το εμπεδώσουμε
(όπως λέει και ο συνεργάτης του Μάκη στα βίντεο στη Ζούγκλα)...


Η «ΑΝΑΠΟΜΠΗ» ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΕΓΙΝΕ 9 ΜΗΝΕΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Και άλλη μια φορά για να το καταλάβουν όλοι...

Η «ΑΝΑΠΟΜΠΗ» ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΕΓΙΝΕ 9 ΜΗΝΕΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Κατάλαβες φίλε Κρόγια...

9 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΠΟΜΠΗ «ΜΑΪΜΟΥ» ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ...

ΑΡΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΑΝΑΠΟΜΠΗ «ΜΑΪΜΟΥ» ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΤΗΝ Ι.Μ.

Επειδή ξαναλέω είμαι ερασιτέχνης και φαίνεσαι επαγγελματίας (με τόσα «ντοκουμέντα»), διόρθωσέ με αν κάνω λάθος στο παραπάνω, αν και αν κάνω λάθος κάνει λάθος τόσο ο Σανιδάς που λέει ότι η προσφυγή έγινε στις 4-4-2003, όσο και τα δικά σου «ντοκουμέντα» που λένε ότι η αγωγή έγινε στις 21-1-2003 δηλ οτι προηγήθηκε της «αναπομπής» μαϊμού...

ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ
ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ...

ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

DEAL OR NO DEAL?

ΥΓ1. Τέτοια γκάφα ρε φίλε δεν την περίμενα... και λες στον Μάρκο ότι δεν διάβασε τη σελίδα σου... μάλλον εσύ δεν διαβάζεις τη δικιά σου σελίδα... ρε συ Κρόγια μπας και στην γράφει κανένας άλλος τη σελίδα;
ΥΓ2. Τι να σου απαντήσω για το δικαστήριο; Αφού εσύ λες ότι θα κέρδιζε το Δημόσιο... αναγνωρίζω τις μαντικές σου ικανότητες και υποκλίνομαι... εξάλλου είστε πολύ καλύτεροι από εμάς στα «ΘΑ» όπως απέδειξε και ο Γιωργάκης την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη...