15 Νοεμβρίου 2008

«Εντός της συνθήκης του Κυότο πάλι η Ελλάδα... και κλάμα οι ΠΑΣΟΚοι»

Μέχρι και πριν ένα μήνα ο ΣΚΑΙ επέμενε ότι είμαστε εκτός του Πρωτοκόλλου του Κιότο και μάλιστα έλεγε «Νέα κίτρινη κάρτα για το Κιότο», παραβλέποντας ότι η επιτροπή του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη χώρα τον Σεπτέμβριο όχι μόνο δεν έκανε κανένα αρνητικό σχόλιο αλλά επιδοκίμασε την Ελλάδα για βελτιώσεις που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Απογραφών.

Μετά την έκθεση από τους Επιθεωρητές ήρθε και η ομόφωνη απόφαση του ΟΗΕ σαν σφαλιάρα σ΄όσους έλεγαν βλακείες...

«Με ομόφωνη απόφαση του ΟΗΕ η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στους ευέλικτους μηχανισμούς του Κιότο

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα, χθες 13 Νοεμβρίου 2008, ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στους ευέλικτους μηχανισμούς (εμπορία ρύπων κ.α.) του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Αναλυτικότερα, στην απόφασή της η Επιτροπή του ΟΗΕ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι :

1. Η Ελλάδα έχει τις απαραίτητες θεσμικές, διοικητικές και οργανωτικές ρυθμίσεις ώστε το Εθνικό Σύστημα Απογραφών των αερίων του θερμοκηπίου να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
2. Το Εθνικό Σύστημα έχει όλες τις δυνατότητες και την τεχνική επάρκεια να σχεδιάζει, να προετοιμάζει και να καταθέτει εγκαίρως τα απαραίτητα στοιχεία στην Γραμματεία Κλίματος του ΟΗΕ.
3. Με την ενεργή συμμετοχή του προσωπικού του ΥΠΕΧΩΔΕ και της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ) διασφαλίζεται η συνέχεια του Συστήματος σε διάρκεια χρόνου.
4. Οι Εκθέσεις για τις τελευταίες απογραφές των εκπομπών που κατέθεσε η Ελλάδα, σε εφαρμογή του νέου συστήματος, είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση μ’ αυτές των παλαιοτέρων ετών.

Η απόφαση αυτή του ΟΗΕ δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που διατύπωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της Απόφασης του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2008.

Συγκεκριμένα τότε είχαμε υποστηρίξει ότι :

1. Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι η Ελλάδα αποβλήθηκε από το Πρωτόκολλο του Κιότο. Μάλιστα είχαμε επισημάνει ότι αυτός ο ισχυρισμός εκθέτει την χώρα.
2. Το θέμα θα τακτοποιηθεί μετά την επίσκεψη των Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και δεν θα έχει καμία πρακτική επίπτωση για την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες που συμμετέχουν στο σύστημα εμπορίας ρύπων.
3. Το πρόβλημα, κυρίως, ανέκυψε από τα λανθασμένα στοιχεία που έδωσε η Ελλάδα το 1995 στον ΟΗΕ για το έτος βάσης 1990 και τις απαράδεκτες καταγγελίες του τότε υπευθύνου για τις απογραφές εναντίον της χώρας του.

Δυστυχώς, εκείνη την περίοδο από κάποιους παράγοντες, από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, ορισμένες οικολογικές οργανώσεις και τον λαλίστατο κ. Λάλα (τον υπεύθυνο (για τις απογραφές το 1995) Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΠΑΣΟΚ) έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαστρεβλωθεί πλήρως η πραγματικότητα.

Το θέμα
εμφανίστηκε περίπου ως «εθνική καταστροφή», υποστηρίχθηκαν απίστευτες τερατολογίες με αποκορύφωμα το απολύτως συκοφαντικό ότι «Η Ελλάδα αποβλήθηκε από το πρωτόκολλο του Κιότο».

Σημειώνουμε επίσης ότι πριν ένα μήνα οι ίδιοι κύκλοι επιχείρησαν για ακόμα μία φορά να δημιουργήσουν το ίδιο σκηνικό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, με αφορμή μία διαδικαστική παρατήρηση της Επιτροπής του ΟΗΕ.

Τότε διατύπωσαν τα ίδια ψεύδη και αφορισμούς.

Με ανακοίνωσή μας, στις 9 Οκτωβρίου, απαντήσαμε στους ισχυρισμούς αυτούς και είχαμε ταυτόχρονα επισημάνει ότι « Διερωτώμεθα αν όλα πάνε καλά ποια θα είναι η στάση όλων αυτών;» Προφανώς δεν πρόκειται να παραδεχτούν το βαρύτατο ολίσθημά τους ούτε ότι με τα λεγόμενά τους έθιγαν αναίτια το κύρος της Ελλάδας.

Σημασία έχει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των Ευρωπαϊκών Κρατών για την κλιματική αλλαγή και ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρωτόκολλο του Κιότο.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που δημοσιεύθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2008, η Ελλάδα περιλαμβάνεται:

1. Μεταξύ των μόλις τεσσάρων χωρών που βρίσκονται ήδη μέσα στο στόχο του Κιότο.
Οι άλλες χώρες είναι η Γαλλία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
2. Μεταξύ των τεσσάρων χωρών που θα πετύχουν το στόχο του Κιότο μέχρι το 2012 με το πρόγραμμα που εφαρμόζουν, χωρίς να λάβουν πρόσθετα μέτρα.
Οι άλλες χώρες είναι η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, το Μητρώο Εμπορίας Ρύπων της Ελλάδος απέσπασε συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών σύνδεσής του με το Διεθνές Μητρώο.»

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας... και κλάμα οι ΠΑΣΟΚοι με τον Κουβέλη τους και τον Λάλα... χαχαχα