27 Φεβρουαρίου 2009

«ψέματα Παπανδρέου ακόμα και στους «πέντε εθνικούς του στόχους»!»

Από exastal:
Χαστούκι της αρμόδιας για τα Περιφερειακά Προγράμματα στα «απορροφητικά» ψέματα Παπανδρέου! Αυξημένα κατά 4% τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Την πλήρη ικανοποίησή της εξέφρασε η αρμόδια Επίτροπος για τα Περιφερειακά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ντανούτα Χούμπνερ κατά τη συνάντησή της με τους Π. Παυλόπουλου και Κ. Χατζηδάκη.

Δήλωσε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει «υψηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων»! Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση και των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η καλή πορεία του Προγράμματος της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η μείωση των διοικητικών βαρών, αλλά και η επιτάχυνση των Διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση. Η κ. Χούμπνερ δήλωσε ευχαριστημένη από την πορεία των έργων που υλοποιούνται με κοινοτικά κονδύλια.

Στην ομιλία του, πριν λίγες μέρες, ο Γ. Παπανδρέου, όπου εξέθεσε τους «πέντε σωτήριους στόχους» για όλα τα προβλήματα του λαού και του τόπου, χωρίς ουσιαστικά να προτείνει τίποτα, απλά αοριστολογώντας και υποσχόμενος «μαγικές λύσεις», προσπάθησε να απαντήσει στα ερωτήματα πως θα βγει η χώρα από την κρίση, πως θα επιτευχθεί η πανάκεια της «πράσινης ανάπτυξης» και φυσικά που θα βρει τα λεφτά.

Παρατήρησε ότι : «είναι εγκληματική η καθυστέρηση στην έναρξη του ΕΣΠΑ, του μεγάλου ευρωπαϊκού προγράμματος, τώρα, εν μέσω κρίσης. Δύο χρόνια πέρασαν και δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ».

Και υποσχέθηκε (με ολίγον απειλητικό ύφος) ότι ο ίδιος θα αξιοποιήσει στο έπακρον « τα κοινοτικά κονδύλια, ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, ώστε να χρηματοδοτήσει το νέο αναπτυξιακό και "πράσινο" πρότυπό του Πασόκ»…...

Ο ΓΑΠ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον πρόσφατο δημαγωγικό του χαρακτήρα. Απεδείχθη ότι προκειμένου να εντυπωσιάσει και να ενισχύσει την αόριστη και αβάσιμη επιχειρηματολογία του καταφεύγει τόσο εύκολα στο ψέμα, στην παραπληροφόρηση και στην παραποίηση στοιχείων. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν έτσι! Τους τελευταίους μήνες παρουσιάζονται αυτά τα "συμπτώματα" στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι έχει λόγο, προτάσεις και θέσεις! Στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι πρέπει να τον αφήσουμε να κυβερνήσει!