16 Ιουνίου 2009

Αόρατοι οι Οικολόγοι στο εθελοντικό πότισμα των αναδασωμένων στην Πεντέλη

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), διοργάνωσε πότισμα των δενδρυλλίων που είχαν φυτευτεί κατά τις 2 αναδασώσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αντιγράφω από το site του skai.gr που ήταν υποστηρικτής, ποιοι συμμετείχαν:

"Στο εθελοντικό πότισμα στον Κοκκιναρά συμμετείχαν πάνω από 55 φορείς. Ανάμεσά τους:

• O σύλλογος «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» Άνω Βριλησσίων, o Ορειβατικός Σύλλογος Βριλησσός, o Σύλλογος Ρουμελιωτών Γαλατσίου, η οργάνωση Green Belt , o Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης και το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων.

• Ο Εξωραϊστικός σύλλογος Πεντέλης, το Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, ο Σύλλογος Προστασίας Κτήματος Συγγρού.

• Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Εκάλης, ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισίας, ο Σύλλογος Φίλων του Παιδιού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος Νταού Πεντέλης, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Βριλησσός.

• Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, ο Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου, η Τοπική Εφορία Προσκόπων Κηφισιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπολης.

• Οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νέας Πεντέλης, οι Φίλοι του Δάσους, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Πνοή" Αμαρουσίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εφέδρων και η εταιρία οικολογικού πλυσίματος αυτοκινήτων "ECOWASH MOBILE"

• Η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας "Νηρέας", ο Σύλλογος Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

• Η Greenpeace, η "Act Green", οι Οικολόγοι Ελλάδος "Βιοδιάσωση-Νέα Ζωή", ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Αττικής η "Προστασία", ο Πολιτιστικός σύλλογος Ραφήνας

• Η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, ο Σύλλογος Φίλων "Jimny", οι Ροταριανοί Όμιλοι Πεντέλης, Πολιτείας και Κηφισιάς- Εκάλης."

Με άλλα λόγια, δεκάδες μικροί σύλλογοι και πρωτοβουλίες, αλλά με μεγάλους απόντες τους "νταβατζήδες" της Φύσης: τους Οικολόγους Πράσινους του...10 % (χα!).

Υποτίθεται δηλαδή ότι θα έπρεπε να είναι αν όχι στους συν-διοργανωτές, τουλάχιστον σε αυτούς που συμμετείχαν. Αλλά μάλλον ασχολούνται με την επίπλωση του διαμερίσματος του Τρεμόπουλου στις Βρυξέλλες...