10 Αυγούστου 2009

«Τι να είχε άραγε ο Πρόεδρος κατά νου του όταν μιλούσε για κοινά σημεία Ευρωπαϊκού και Εβραικού πολιτισμού; Τις Συναγωγές ή τα Κιμπούτς;»

Έληξε και το quiz για το ποιος πολιτικός πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σίγουρα ο Γιωργάκης που απάντησαν οι περισσότεροι έχει κατά καιρούς εκδηλώσει τη συμπάθειά του προς το Ισραήλ και έχει βραβευθεί γιαυτό από τους Εβραίους... αλλά επειδή δεν είναι Έλληνας ή έστω Ευρωπαίος ;) για να ξέρει τον πολιτισμό μας, του είναι λίγο δύσκολο να καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα. Αντίθετα ο...

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

σαν βαθύς γνώστης τ'οσο του Ελληνικού-Ευρωπαϊκού πολιτισμού όσο και του Εβραϊκού, είναι σε θέση να κάνει τη σύγκριση και να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχουν κοινά στοιχεία ;)

Σε ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας αποκάλυψε ;) ότι Ευρώπη και Ισραήλ έχουν πολλά κοινά σημεία:
«Ο Λίβανος και το Ισραήλ – χώρες που βρίσκονται πολύ δυτικότερα από τον κύριο εδαφικό όγκο της Τουρκίας και έχουν πολλά κοινά με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό – μπορούν να αποκλειστούν από ένταξη στην ΕΕ, την ίδια ώρα που η Τουρκία (με μόνο το 3 % του εδάφους της στην Ευρώπη και τριτοκοσμικό επίπεδο δημοκρατικών ελευθεριών) αξιώνει πλήρη ένταξη;»
Τι να είχε άραγε ο Πρόεδρος κατά νου του όταν μιλούσε για κοινά σημεία Ευρωπαϊκού και Εβραικού πολιτισμού;

Τις Συναγωγές ή τα Κιμπούτς;