Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

«ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και ενόψει της ορκωμοσίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο απερχόμενος Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευχή όλων είναι, για το καλό της Ελλάδας, η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Ωστόσο, όση περίοδο ανοχής κι αν δικαιούται μια νέα Κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να μην καταγγείλουμε το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα, μετρά ήδη την πρώτη της απώλεια!

Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!

Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης το 1985!

Η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο «Μακεδονία» από το Υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση: Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε πορεία αναβάθμισης. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.

Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του Υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα Κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Δηλώνω αποφασισμένος, να αγωνιστώ και να συνεργαστώ με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Παραδίδω λοιπόν, το Υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών.-

ΠΗΓΗ: Υπουργείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

2 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Μπράβο στον Σταύρο για την αντρίκια δήλωσή του.

stathis είπε...

Η Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων χαρακτήρισε την κατάργηση του Υ.ΜΑ.Θ «καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση για την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος», ενώ επισήμανε πως :

«ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό».



Εδώ οι άνθρωποι έχουν εκφρασθεί κατα καιρούς θετικά για τους Σκοπιανούς και θα επιθυμούσαν σήμερα να αναφέρεται το όνομα "Μακεδονία";
Αγκύλωση λοιπόν η ύπαρξη και μόνο της λέξης Μακεδονία...!


Καλή αρχή έκανες κ. Παπανδρέου...και αυτά δεν είναι τίποτα ακόμη!
Εφ' όσον έχεις μαζί σου τους Οικολόγους μην φοβάσαι τίποτα!
Μπορείς να προχωρήσεις και στα ...σοβαρά εθνικά θέματα μαζί τους!

Αξίζει να σου αναφέρουμε ότι το Υπουργείο που κατήργησες, παλαιότερα λέγονταν "Υπουργείο Βορείου Ελλάδος" και είχε για υπουργό για πολλά χρόνια τον κ. Νικόλαο Μάρτη!

Άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στο να κάνει γνωστό, σε όλο τον κόσμο την "Ελληνικότητα της Μακεδονίας" και συγγραφέα αρκετών βιβλίων με αυτό το σκοπό!

Μετέπειτα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος διέγνωσε τι προετοιμαζόταν στα Σκόπια, το μετονόμασε σε "Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης"!
Το έκανε τυχαία; για μεταρρύθμιση;

Δεν κατάλαβες καλά ίσως το τι έκανες..!

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.