15 Ιανουαρίου 2010

Σιγά μη φορτωθεί η ΝΔ τα κερατιάτικα του ΠΑΣΟΚ...

Ακούσαμε πάλι προχθές τον ΓΑΠ να μας λέει το επιχείρημα του βολεμένου πλέον Κρόγια, για τα 100 εκατ. που "φόρτωσε στους Έλληνες η ΝΔ". Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία των περασμένων ετών για να δούμε τι "φόρτωσε" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η ΝΔ τους Έλληνες και τι ήταν κερατιάτικα του ΠΑΣΟΚ από την προηγούμενη 25ετία...


Όπως φαίνεται στον πίνακα, όταν αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους δανείων που ανήκουν σε προηγούμενες εποχές της "δυνατής Ελλάδας", το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το οποίο όταν παράδωσε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ το 2004 ήταν 3,6 δις €. 3,6 δις € έλλειμμα, με ανάπτυξη 5% και οργασμό έργων λόγω Ολυμπιάδας!!!

Το έλλειμμα του 2004, των 3,6 δις €, όπως φαίνεται στον πίνακα, μετατρέπεται στη συνέχεια από τη ΝΔ, σε περίσσευμα! Τα επόμενα έτη μέχρι και το 2007 τα Δημόσια οικονομικά νοικοκυρεύονται και δημιουργείται πλεόνασμα χρημάτων!!!

Η ΝΔ δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,2 δις € το 2006 και 1,9 δις € το 2007!!

Η έλευση όμως της διεθνούς ύφεσης με την μεγάλη υστέρηση στα έσοδα που δημιούργησε, ρίχνει πάλι τα Δημόσια οικονομικά στο κόκκινο (έλλειμμα) το οποίο όμως, εφόσον αφαιρεθούν οι τόκοι των παλαιών δανείων, είναι 5,3 δις € το 2008 και 7,4 δις € το 2009.

Συμπέρασμα:
Επί των ημερών της ΝΔ η επιβάρυνση των επόμενων γενεών με χρέη την εποχή που είχε την διακυβέρνηση της χώρας ήταν μόνο 6,9 δις €...
τα υπόλοιπα είναι κερατιάτικα ΠΑΣΟΚ
Αυτά λένε τα νούμερα που δεν μπορούν να παραποιηθούν.
Τα υπόλοιπα περί των 100 δις είναι κορώνες προς ιθαγενείς...