15 Μαρτίου 2010

Μπορεί να μοιραστεί η πίκρα εκατομμυρίων ανθρώπων;

Η απάντηση είναι μονολεκτική :

ΟΧΙ!!!

Δεν μοιράζεται το συναίσθημα που νοιώθει όποιος έχει καλλιεργήσει ελπίδες για υπέρβαση και
ξαφνικά από το πουθενά προκύπτει ανώμαλη προσγείωση στην κυνική ελληνική πραγματικότητα.

Κάπως έτσι ένιωσαν οι χιλιάδες φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ. όταν είδαν μόλις στο 1ο λεπτό το παγκόσμιο ρεκόρ της πιο γρήγορης
ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ!

Φυσικά ακολούθησε ένα ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ , με ελευθερία στο ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι για τους παίκτες του Άρη και πακτωλό ΚΙΤΡΙΝΩΝ καρτών στους παίκτες του ΠΑΟΚ σε απλά μαρκαρίσματα τα οποία δεν θα σφύριζε ούτε ο πιο άρρωστος οπαδός του Άρη.

Κρίμα για τον Άρη διότι μετετετράπη σε πιόνι στα σχέδια των "μεγάλων" της ελληνικής λίγκας.
Έτσι σε απλά ελληνικά, ένα παιχνίδι που κέρδιζε αγωνιστικά ο Άρης, μετετράπη σε τραγωδία για ΔΥΟ.

Προσπαθώ αλήθεια να φανταστώ τον εαυτό μου ως φίλαθλο έπειτα από 20 για παράδειγμα χρόνια, όταν ο νεανικός ενθουσιασμός και η απείρως μεγαλύτερη από αυτήν ενός 30-άρη εμπειρία, θα μου επιτρέπει να διακρίνω με μεγαλύτερη ευχέρεια το αληθινό από το πλαστό.

Ομολογώ με πάσα ειλικρίνεια ότι σε ακόμη ένα πεδίο ψυχαγωγίας και χόμπυ, θα έχω απογοητευτεί τα προηγούμενα χρόνια τόσες πολλές φορές, που θα οδηγηθώ με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη αφασία και μη-παραγωγική ανεκτικότητα.

Είναι αλήθεια:
Εθίζεσαι στην αδικία, παραδέχεσαι την μικρότητά σου, κατανοείς την αδυναμία σου να αλλάξεις όσα ενοχλητικά σε καταπιέζουν.....

Ναι λοιπόν,
Για φέτος θα τολμήσω να πω ότι ένα όνειρο δεκαετιών για τον ΠΑΟΚ θα παραμείνει όνειρο , βυθίζοντάς μας (ως φίλαθλο κοινό) σε ακόμη βαθύτερη "κατάθλιψη" κατά φαντασίαν πρωταθλητισμού.

Πώς να πρωταγωνιστήσεις όταν αντιμετωπίζεσαι διαρκώς και κατ'εξακολούθηση ως κοινό Β΄κατηγορίας;

Είναι επίσης αλήθεια και οφείλουμε όλοι μας να παραδεχτούμε όλα τα παρακάτω:

Ο Π.Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε σήμερα εναντίον όλων...και εξηγούμαι:

Εναντίον καταρχάς του φυσικού του αντιπάλου στο γήπεδο - του Άρη

Εναντίον της όποιας διαιτησίας που λογικό ήταν να στηρίξει τα συμφέροντα του ΠΟΚ (3 των Αθηνών)

Εναντίον και των τριών εκφραστών του ΠΟΚ: εναντίον της επόμενης αντιπάλου του, της ΑΕΚ δηλαδή που θα επωφεληθεί των κόκκινων καρτών που πλουσιοπάροχα δόθηκαν στον Π.Α.Ο.Κ.

Εναντίον των συμφερόντων του Ολυμπιακού Πειραιώς, διότι περίτρανα αποδείχθηκαν ανεπαρκείς οι δυνατότητες της ομάδας του λιμανιού,η οποία θα "παλέψει" με τον ΠΑΟΚ στα Playoff

Εναντίον του Άρη ως συνεδιεκδικητή της εξόδου στο championsleague

Και φυσικά τελευταίο αλλά το σημαντικότερο για να μην το ξεχνάμε, έπαιζε ο ΠΑΟΚ, εναντίον των ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ συμφερόντων που δεν θα άφηναν ΠΟΤΕ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα συμφέροντά στους ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ να παίζονται σε ένα γήπεδο άλλης ομάδας με πρωταγωνιστές ΑΛΛΕΣ ομάδες.

Θα το πω απλά : Έλαχε ο ΠΑΟΚ να εξαρτά την Πρώτη Θέση δηλαδή το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ σε έναν αγώνα που τα συμφέροντά του ήταν ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ εμπρός στα συναθροιζόμενα συμφέροντα όλων των υπολοίπων συνεδιεκδικητών του ΠΑΟΚ.

Θα χρειαζόμασταν και άλλη ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ανάλυση για να ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ την αλλοίωση ενός τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ;;;;


Φυσικά και όχι. Ο,τιδήποτε επιπλέον ειπωθεί και εκφραστεί ως παράπονο από τον πληγωμένο κόσμο του ΠΑΟΚ θα είναι γραφικό και θα αγγίζει τα όρια του γελοίου.

Ας πάμε όμως και στα του οίκου μας.

Φυσικά και θα παραδεχθώ την άσχημη ομαδική εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Φυσικά και θα παραδεχθώ το γεγονός ότι παρασκηνιακά ο ΠΑΟΚ παραμένει απροστάτευτος (με ευθύνη των ίδιων των παραγόντων του επί σειρά δεκαετιών σε δυσανάλογο βαθμό με την ανταπόκριση που έχει το μέγεθος του λαού του.

Όμως, δεν θα πρέπει ουδέποτε να ξεχάσουμε το δικαίωμα στο όνειρο και θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε με στόχο την ΠΡΩΤΙΑ, εις πείσμα όλων όσων αντιμάχονται ποικιλλοτρόπως τις δυνάμεις που εκφράζονται ενάντια στη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της κοινωνίας μας.

Κύριοι, κύριοι ταγοί του Επαγγελματικού Ποδοσφαιρικού, σας ενημερώνουμε με κάθε υπευθυνότητα ότι για ακόμη μια φορά κερδίσατε την μάχη.....αλλά εμείς θα είμαστε ΕΔΩ. Δεν μπορείτε να φιμώσετε τις φωνές μας και να μουτζουρώσετε την εικόνα που βλέπουν τα μάτια μας.

Δυστυχώς είστε ένα θλιβερό κακέκτυπο της σήψης που επικρατεί και διατρέχει οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας το θυμίζουμε...
Θα νοιώθετε την ανάσα μας και μόνον αυτό μας ευχαριστεί διότι θα αποδεικνύει ότι τουλάχιστον ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ τη μπόχα και τη δυσοδία που εκπέμπει το Συστημικό σας Περιβάλλον.

Θα αυτορρυθμιστούμε, θα προσαρμοστούμε στους κανόνες σας και τότε θα νοιώσετε και το άγγιγμά μας....

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για τη νίκη, διότι δίκαια την κατέκτησε με 2 πανέμορφα γκόλ.
Η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα δύσκολη και σκληρή στην καθημερινή της πραγματικότητα με τρόπο που να καθιστά το παρόν άρθρο μια στιγμιαία παρένθεση.


Υ.Γ. 1.Το λάβαμε το μήνυμα κ.ΣΠΑΘΑ, αγαπητέ κομιστή....
Απλά δεν χρειαζόταν τόσο "μελάνι" για να το καταλάβουμε.
2.Αλήθεια σας τελείωσαν οι κάρτες και σταματήσατε να βγάζετε στους παίκτες του ΠΑΟΚ;

Ένας απλός φίλαθλος ....ομάδας του Βορρά

Δεξί Εξτρέμ: Ο φίλος λέει με άλλα λόγια αυτό που είπε χθες ο Βασιλάκης στο ΣΚΑΪ... ότι ο διαιτητής μας έσφαξε με το βαμβάκι (όταν βγάζεις στον Γκαρσία κίτρινη στο 2 λεπτό και τον τελειώνεις για το υπόλοιπο μάτς...) την ίδια ώρα που στη Τρίπολη δεν δόθηκε καθαρό πέναλτυ υπέρ του Αστέρα... αλλά εντάξει αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα... είναι γνωστά και αναμενόμενα... δεν ήταν δυνατόν, έτσι όπως εξελίχθηκε, να αφήσει ο ΠΑΟ να πάρει άλλος το πρωτάθλημα... τσάμπα θα πήγαιναν τα DVD και οι ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας τόσα χρόνια; Αλλά δεν μας νοιάζει... σιγά μην κάτσουμε να μετρήσουμε τον ΠΑΟΚ με νούμερα και να πούμε πήρε τόσα πρωταθλήματα και τόσα κύπελλα...