26 Μαρτίου 2010

Στην Ελλάδα κατηγορεί τις Τράπεζες ότι κλέβουν το λαό και στις Βρυξέλλες ζητάει στήριξή του από την ΕΕ!!!

Αντιγράφω από ΔΤ του ΛΑΟΣ:

«Σε ερώτησή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κο. Jean-Claude Trichet (κο. Ζαν-Κλόντ Τρισέ), η Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. , κα. Νίκη Τζαβέλα, έθεσε το θέμα της στήριξης των Ελληνικών Τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια πιθανή περίπτωση προβλήματος στην Ελληνική Τραπεζική Αγορά.

Στην απάντησή του ο κος. Τρισέ είπε τα εξής:

Βεβαίως θα εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες όπως πράξαμε και με την Ιρλανδία και με όλες τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ. Είναι αυτονόητο αυτό

Το ότι η κ. Τζαβέλα έθεσε το θέμα σαν ερώτηση δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Προφανώς το έθεσε κατόπιν υπόδειξης του Καρατζαφέρη μιας και όπως είπε ο ίδιος της δίνει εντολές να κάνει διάφορα πράγματα, όπως πχ. να πάει στις ΗΠΑ να προετοιμάσει την επίσκεψη Γιωργάκη και το "Βόρεια Μακεδονία", και αυτή ότι της πει το κάνει... Δημοκρατία έχουν εξάλλου και στο ΛΑΟΣ... ο Πρόεδρος διατάζει και οι υπόλοιποι τρέχουν ;)

Το κακό όμως είναι οτι ο Μέγας Λαϊκιστής ΚΑρατζαφέρης άλλα λέει έξω και άλλα μέσα:

Παράδειγμα: Απόσπασμα από ομιλία του στη Βουλή πριν ακριβώς μια εβδομάδα:

«Εδώ πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας ότι τα περισσότερα χρήματα δίδονται σε τόκους, στους τοκογλύφους που έχουν πιει το αίμα της Ελλάδας, είτε ξένα funds, είτε μεγαλοτράπεζες

Και για όποιον δεν κατάλαβε... ο Μέγας Λαϊκιστής το έχει πει και πιο καθαρά απαντώντας σε ερώτηση του Ευαγγελάτου στο ντιμπέιτ του 2007:

«Πράγματι, το 25% ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ 50 οικογένειες στην Ελλάδα έχουν τον πλούτο που έχουν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να βάλουμε χέρι στις τράπεζες. Οι τράπεζες οι οποίες κλέβουν σήμερα τον ελληνικό λαό.

Πήρατε ποτέ δάνειο; Πληρώσατε όσο σας είπαν; Πάντα πληρώνετε πολλαπλάσια. Κάτι δεν πρέπει να γίνει; Και στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων η κυβέρνηση έβαλε χέρι στις χρηματιστηριακές εταιρίες και καλά έκανε. Στις τράπεζες έκανε ένα έλεγχο; Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ έλεγχο. Βρίσκονται πάνω από το νόμο. Πρέπει, λοιπόν, να επιστραφούν τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό, για να μπορέσει να πάρει μπρος η αγορά. Η αγορά δεν έχει χρήμα, γιατί όλα τα χρήματα έχουν πάει στις τράπεζες. Είναι ο μεγάλος μπελάς.

Σήμερα οι τράπεζες κλέβουν - επαναλαμβάνω - με την πιστωτική κάρτα 1,5% η κατάθεση, 20% η πιστωτική κάρτα ο τόκος. Όσα βούτηξαν πρέπει να επανέλθουν εις τον ελληνικό λαό.»

Καταλάβατε τώρα;

Ενώ έξω ο Πρόεδρος ρωτάει τον Τρισέ τι θα κάνει για να στηρίξει τις ελληνικές Τράπεζες...
μέσα λέει πως οι Τράπεζες βούτηξαν τα λεφτά του λαόυ, κλέβουν το λαό και του πίνουν και το αίμα από πάνω...

Αυτό τι είναι αν δεν είναι λαϊκισμός και κολοτούμπα;