01 Απριλίου 2010

«Δεν είναι δουλειά σου να ασχολείσε με τα spreads ρε! Σκάσε και πλήρωνε»

Χθες οι κατά συνθήκη οικονομικοί αναλυτές της φακής των καναλιών βγήκαν να μας ενημερώσουν γιατί ενώ ο Γιωργάκης είχε αυτή την επιτυχία στο εξωτερικό τα spreads όχι μόνο δεν λένε να πέσουν αλλά ανεβαίνουν κιόλας... ως συνήθως ακούστηκαν μόνο ανακρίβειες με τον καθένα να λέει το κοντό του και το μακρύ του.

Ο Λιαρέλης (Διευθυντής Ενημέρωσης τρομάρα του) πέταξε ένα νούμερο χωρίς να ξέρει από που προκύπτει λέγοντας ότι «για κάθε μονάδα επιπλέον επιτοκίου πληρώνουμε επιπλέον 800 εκατ. τόκους δηλ χάνουμε το 1/3 των εσόδων από τις περικοπές μισθών κ.λπ» Αρχικά είπε ότι «τα 800 εκατ. είναι τόκοι μόνο για τον πρόσφατο δανεισμό των 5 δις»!!! Μετά το κόντυνε και είπε ότι «τα 800 εκατ. αφορούν το δανεισμό Απριλίου-Μαΐου»...

Το σωστό, για να μην σας πουλάνε φούμαρα οι αμόρφωτοι, είναι ότι στα 30 δις (μην κολλήσουμε στα νούμερα μπορεί να είναι και 27 δις αλλά δεν έχει σημασία) που θα δανειστούμε χονδρικά φέτος το 1% επιπλέον τόκος είναι 300 εκατ.€... άρα τα κερατάτικα δεν είναι 800 εκατ. αλλά 300 εκατ... για όλο τον φετινό δανεισμό... 300 εκατ τόκοι το χρόνο εννοείται.

Ο χειρότερος απ΄όλους και ο πιο γλοιώδης ήταν ο πολυθεσίτης Πολίτης της ΝΕΤ! Γλύψιμο στον Πρωθυπουργό, πρεμούρα ότι στο εξωτερικό έγινε το καλύτερο που μπορούσε, γαργάρα για τα φούμαρα της «επιτυχίας του ΓΑΠ στη σύνοδο κορυφής και του μηχανισμού στήριξης», «τα spread δεν λένε τίποτα»... «τα επιτόκια που θα δούμε το Μάιο θα δείξουν αν πέτυχε η πολιτική Παπανδρέου»... και φυσικά προετοιμασία του PLAN B της παραπληροφόρησης: «ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ SPREAD»... για να έρθουν τέλος Μαΐου που τα spread θα πέσουν να μας πούνε «να είδατε! Έριξε τα spread ο Γιωργάκης»... ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ SPREADS ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ!! Και όταν δεν χρειάζεται να δανειστείς δεν σε κυνηγάνε οι κερδοσκόποι... Δείτε τον παρακάτω πίνακα και θα καταλάβετε τι εννοώ και εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε:


ΠΗΓΗ: redflyplanet.blogspot.com

Ο καλύτερος του χωριού ήταν ο τελευταίος του SKAI (μου διαφεύγει τ' ονομά του)... μας είπε να μην ασχολούμαστε με τα spread γιατί είναι θέματα που δεν τα ξέρουμε και θα φροντίσει αυτός για την ενημέρωσή μας που έχει φοιτήσει σε Harvard και Columbia και έχει καμιά 50 MBA... μεγάλε έγραψες!

Δυστυχώς για όλους τους προηγούμενους που θεωρούνται «φίρμες» ο μόνος που πέτυχε το καρφί ήταν ο θεωρητικά "δευτοκλασάτος"... ο Παυλόπουλος του ΑΛΤΕΡ: «Τα spreads δεν πρόκειται να πέσουν γιατί θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και γιατί χρωστάμε πολλά... μέχρι το 2012 πρέπει να δανειστούμε 130 δις€..

Απολαύστε τους: