24 Μαΐου 2010

Στον Αντ1 ζήλεψαν τη δόξα του MEGA και του Χατζηπαπαγαλάου..

Η προπαγάνδα που πέφτει από τα κανάλια δεν έχει όριο και επειδή επικεντρώνουμε στο MEGA και τον Χατζηπαπαγαλάου και για να μην μείνουν παραπονεμένοι στον ΑΝΤ1 πάρτε ένα δείγμα και απ' αυτούς:

Στις ειδήσεις του Σαββάτου αναφέρθηκε ψευδώς ότι «οι μοναχοί κατάφεραν το 2004 να πάρουν στην κατοχή τους τα 25.000 στρέμματα της Λίμνης Βιστωνίδας»



ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ!!
Οι μοναχοί πήραν στην κατοχή τους τη Λίμνη το 2003 από τον Δρυ, τον Φωτιάδη και το Σημίτη...

Να και τα τότε δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας για τους ψεύτες του Αντ1:

Δίνουν τη λίμνη στους μοναχούς

ΞΑΝΘΗ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ

«Ο μεν πρώτος παρέδωσε, ο δε δεύτερος παρέλαβε διά λογαριασμόν της Μονής τη λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα (ή διαφορετικά λίμνη Μπουρού-ιχθυοτροφείο Αγίων Θεοδώρων, σημερινό Αγίου Νικολάου-Νταλιάνι) μετά των οχθών αυτής στο νομό Ξάνθης, όποιας έκτασης και αν είναι αυτή, επειδή ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους, του Δημοσίου μη δυναμένου να προβάλει δικαιώματα επ' αυτής σύμφωνα με την ανωτέρω γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας και τη σχετική υπουργική απόφαση».

Αυτό αναφέρει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, για το γνωστό θέμα των διεκδικήσεων του μοναστηριού στη λίμνη Βιστωνίδα.

Οπως αποκάλυψε χθες ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 6», το έγγραφο παράδοσης και παραλαβής έχει ημερομηνία 25 Ιουνίου 2003 και επί της ουσίας δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις των φορέων της Ξάνθης και της Ροδόπης ώστε να μην περάσουν η λίμνη και οι όχθες της στα χέρια των μοναχών. Ο «πρώτος» που αναφέρει το επίμαχο έγγραφο είναι ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Χρίστος Κωνσταντινίδης, και ο «δεύτερος» είναι ο καθηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η κινητοποίηση των φορέων της Ξάνθης ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2003 και η συνάντηση με τους υπουργούς έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο. Ομως, το επίμαχο έγγραφο δεν παρουσιάστηκε πουθενά.

Σημειώνεται επίσης ότι ούτε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης αναφέρθηκε στο έγγραφο αυτό, παρά το ότι ο ίδιος υπογράφει την απόφαση 1051266/1061/Α0010/π.ε/4/6/2003 με την οποία αποδέχεται το σύνολο των διεκδικήσεων της Μονής.

Η δίκη την Τετάρτη

Μετά τον «θόρυβο» που ξέσπασε φαίνεται ότι το υπουργείο κάνει πίσω και το θέμα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Αθ. Ξυνίδη, πάει προς επανάκριση σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε.

Το όλο ζήτημα, πάντως, παραμένει ανοικτό αφού το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 5 Νοέμβρη και όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες θα ζητηθεί αναβολή από τους φορείς της Ξάνθης, για καλύτερη προετοιμασία λόγω του επίμαχου αυτού και «μυστηριωδώς» εξαφανισθέντος αρχικού εγγράφου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/11/2003
_______________________________________________

Η Ξάνθη «χάνει» τη λίμνη Βιστωνίδα
ΞΑΝΘΗ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ
Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ελληνική Δημοκρατία σημειώσατε 1-0, στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το αποτέλεσμα της συνάντησης του Κερκυραίου υπουργού Γεωργίας Γεώργιου Δρυ και του Εβρίτη υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη με την αντιπροσωπεία των φορέων της Ξάνθης, για τα περίφημα 27.000 στρέμματα πέριξ της λίμνης Βιστωνίδας, που έχουν παραχωρηθεί με υπουργικές αποφάσεις στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους.

Οι δύο υπουργοί υπεραμύνθηκαν των αποφάσεων που έβγαλαν οι υπηρεσίες τους με αποτέλεσμα τα 27.000 στρέμματα του Ελληνικού Δημοσίου να περνούν στα χέρια των μοναχών.

Ετσι η Βιστωνίδα γίνεται λίμνη αποκλειστικής χρήσης για τη Μονή Βατοπεδίου και παράλληλα πρόκειται να ζημιωθεί με μεγάλα ποσά το ελληνικό Δημόσιο κυρίως ότι όταν γίνει η χάραξη του αιγιαλού.

Παρά την προσπάθεια των φορέων της Ξάνθης για την ανάκληση αυτών των αποφάσεων, τα δύο στελέχη της κυβέρνησης το μόνο που υποσχέθηκαν ήταν να επανεξετάσουν τα στοιχεία, στο επίπεδο του πιθανού λάθους των υπηρεσιών.


Ετσι, ο μόνος τρόπος διεκδίκησης είναι πλέον διά της δικαστικής οδού κάτι στο οποίο προσανατολίζονται στο εξής στην Ξάνθη. Ηδη θα πρέπει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου να ασκηθούν τα ένδικα μέσα από τους φορείς ώστε να μην καταλήξουν τελεσίδικα τα 27.000 στρέμματα στη Μονή Βατοπεδίου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/10/2003