06 Μαΐου 2010

Ψωμιάδης: Συναίνεση θα πει συναποφασίζουμε

Σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναίνεση θα πει καθόμαστε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι, συναισθανόμαστε τις ιστορικές μας ευθύνες και συναποφασίζουμε.

Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αποδείχθηκαν αναξιόπιστες, αδύναμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά και τη διαφθορά, την αναξιοκρατία, την κοινωνική ανισότητα.

Και σήμερα, η κυβέρνηση υιοθετεί τα σκληρά μέτρα των ξένων κέντρων, χωρίς ίχνος ανάπτυξης, χωρίς ελαφρύνσεις στα χαμηλά - μεσαία εισοδήματα και στις ευαίσθητες ομάδες, χωρίς μέριμνα για επενδύσεις, χωρίς να ρίχνει ρευστό στην αγορά. Όμως, ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», ούτε τις συνεχείς διαψεύσεις του Γ. Παπανδρέου κατά τους τελευταίους μήνες.

Σήμερα πληρώνουμε όλοι τις τραγικές καθυστερήσεις στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή του ν/σ για τα μέτρα, το «όχι» της αντιπολίτευσης είναι ιστορική ευθύνη για την προάσπιση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Το «όχι» είναι η απάντηση στην προεκλογική κοροϊδία και στο ψέμα. Το «όχι» είναι η υπεύθυνη στάση απέναντι στις διαχρονικές ευθύνες των κομμάτων. Είναι «όχι» στην εξαθλίωση, «όχι» στην εκμετάλλευση, «όχι» στην κοινωνική αδικία.

Οι ιστορικές στιγμές που περνά η χώρα απαιτούν ψυχραιμία και σύνεση από όλες τις πλευρές. Χωρίς ακρότητες, χωρίς υπερβολές. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση σε κάθε της επίπεδο, το σήμερα και το αύριο του τόπου».

ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_6296.html