22 Ιουνίου 2010

Τι έγινε Γιωργάκη θα το γκρεμίσεις αυτό το αυθαίρετο του φίλου σου;

Μέχρι το 2003 δάσος θεωρούνταν έκταση που είχε τουλάχιστον 15% δασοκάλυψη. Το 2003 με το "δασοκτόνο" νόμο του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό ανέβηκε στο 25%. Όπως και να έχουν όμως τα ποσοστά το παρακάτω σπίτι έχει κτιστεί μέσα σε κανονικό δάσος... άρα είναι αυθαίρετο!

Αλλά και στην περίπτωση που έχει γίνει κάποια απάτη και η περιοχή έχει αποχαρακτηριστεί... πάλι το συγκεκριμένο σπίτι είναι αυθαίρετο μιας και πρόκειται για οίκημα εκτός σχεδίου πόλης και σύμφωνα με το Άρθρο 162 του Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας:

«Ο μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων ορίζεται σε δύο (2 [δηλ ισόγειο-πρώτος]) και το μέγιστο ύψος αυτών μετρούμενο από το γύρω έδαφος αυτών (φυσικό ή διαμορφωμένο), σε επτά και μισό (7,50) μ.
Πάνω από το κατά τα παραπάνω καθοριζόμενο μέγιστο ύψος επιτρέπεται μόνο η κατασκευή στηθαίου, τυχόν φωταγωγών ύψους μέχρι τριάντα εκατοστών (0,30) και καπνοδόχων.
Σε περιπτώσεις κατασκευής κεκλιμένης στέγης, το κατά το παραπάνω μέγιστο ύψος προσαυξάνεται κατά ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά (1,20)

Το συγκεκριμένο οίκημα αντί για δύο ορόφους έχει τρεις,

μιας και η κεκλιμένη στέγη έγινε όροφος κανονικός που υπερβαίνει το 1,20 μ!!!

Άρα ο τρίτος είναι παράνομος και η στέγη έχει γίνει κανονικός όροφος...

Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;

Μας ενδιαφέρουν όταν στο συγκεκριμένο αυθαίρετο έχει φιλοξενηθεί σαν ΥΠΕΞ και ενδεχόμενα και σαν Πρωθυπουργός ο Γιωργάκης μιας και ανήκει σε φίλο του!!!

Στο συγκεκριμένο λοιπόν αυθαίρετο εφιλοξενείτο τακτικά η οικογένεια Παπανδρέου... και όταν λέμε οικογένεια δεν εννοούμε φυσικά την Άντα και το γιο ή την κόρη...

Η family είναι μια και μοναδική και απαρτίζεται από την Mum τον Γιωργάκη (GAP), τον Αντρίκο (AAP) και τον Νικολάκη (NAP) τους οποίους βλέπετε στην παρακάτω φώτο να συνεδριάζουν έξω από το συγκεκριμένο ακίνητο προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κόψουν το ρεύμα από τον γειτονικό ναό του Αγ. Γερωργίου προκειμένου να μην ακούγεται από τα μεγάφωνα η λειτουργία και να μην διαολίζονται...

Τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω βίντεο από το taxalia.blogspot.com το οποίο πολλοί είδαμε αλλά δεν προσέξαμε αυτό που μου επισήμανε ο φίλος Δημήτρης ;):

Φυσικά τον ΓΑΠ τον ενόχλησε ο ήχος της λειτουργίας της εκκλησίας την μέρα που γιόρταζε και που συμπτωματικά ήταν και η ονομαστική του εορτή (!!!)... λογικό αν σκεφτούμε ότι η σχέση του με την ελληνική θρησκεία είναι η σχέση που έχει και ένας 3χρονος που θα έβαζε επίσης την πασχαλινή λαμπάδα με το κυπελάκι στο μανουάλι...

Δεν τον ενόχλησε όμως καθόλου το ότι το σπίτι που έκανε τις διακοπές του και ξεκινούσε τους περιπάτους με το σακίδιο στην πλάτη ΗΤΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ!!!

Τον ενόχλησε ο ήχος από την εκκλησία που διατάρασε την ησυχία του τοπίου και δεν τον ενόχλησε το αυθαίρετο που έμενε ...

βλέπετε το τριώροφο ταιριάζει και βρίσκεται σε αρμονία με το δάσος...

μιας και αυτός που το "φύτεψε" εκεί είναι φίλος του ΓΑΠ...

Και μπορεί να ακούσουμε τη δικαιολογία ότι δεν ήξερε ο ΓΑΠ (όπως δεν ήξερε και ο Σουφλιάς ή Μπιρμπίλη που όπως αποκαλύψαμε χθες έμεινε σε αυθαίρετο ξενοδοχείο στη Φλώρινα)...

τώρα όμως που ξέρει, τι θα κάνει;

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/14383.jpg

Κι αν δεν το γκρεμίσει

(σιγά μην το γκρεμίσει αλλά λέμε τώρα...)
θα πει στον φίλο του να το δηλώσει με τις ρυθμίσεις Μπιρμπίλη και να πληρώσει το πρόστιμο
ή αυτά ισχύουν μόνο για τους μακάκες;

ΥΓ. Δεν είμαι μηχανικός... ωστόσο η σιγουριά μου περί της αυθαιρεσίας πηγάζει τόσο από την εικόνα που μιλάει από μόνη της όσο και από τις διατάξεις που ανέφερα στην αρχή της ανάρτησης... για την περίπτωση του 0,1 % (είμαι και μετριόφρων τι να κάνω :)))) να κάνω λάθος ας μας το πει κάποιος σχετικός και θα διορθώσουμε την ανάρτηση... δηλ θα σβήσουμε τα δέντρα από την εικόνα και θα τα αντικαταστήσουμε με τριώροφα :)