29 Ιουνίου 2010

Γερμανία: "Δεν μπορεί να είναι οι ανθρωπιστικοί λόγοι κριτήριο για τη μετανάστευση"

Ο Υπ. Εσωτερικών της Βαυαρίας παρενέβη στη συζήτηση για την αυστηροποίηση των κριτηρίων απονομής της Γερμανικής υπηκοότητας. Τάχθηκε και αυτός υπέρ μιας πιο αυστηρής "επιλογής". "Δεν χρειαζόμαστε ανειδίκευτους μετανάστες" δήλωσε στη Bild.

Ωστόσο απέρριψε την πρόταση του Υπ. Εσωτερικων του κρατιδίου του Βερολίνου οποίος ζητάει τη υποβολή των μεταναστών σε τέστ IQ. "Το τεστ IQ δεν θα μας λύσει το πρόβλημα, αν χρειαζόμαστε βοηθητικό προσωπικό για τα νοσοκομεία δεν μας ενδιαφέρει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ" δήλωσε. Ωστόσο συμφωνεί πως δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελούν ανθρωπιστικοί και οικογενειακοί λόγοι το κριτήριο για τη μετανάστευση.
"Η μετανάστευση στη Γερμανία πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ καθοριστικός πρέπει να είναι ο παράγοντας της θέλησης για εργασία από την πλευρά των μεταναστών"
δήλωσε.

ΥΓ. Φυσικά να τονίσουμε ότι στο συνέδριο ο Σαμαράς αναφέρθηκε πάλι στην προδοσία εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ να δώσει την υπηκοότητα σε ότι λαθρομετανάστες περνάνε από τη χώρα... και φυσικά είπε πάλι ότι όταν γίνει Κυβέρνηση θα καταργήσει το έκτρωμα που δημιούργησαν.