21 Ιουλίου 2010

Μπουμπούκι Νο 4: Θ. Πανταλάκης - Ο Δούρειος Ίππος μέσα στην ΑΤΕ

Από το 1980 έως το 1991 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα Επενδύσεων & Βιομηχανικής Αναπτύξεως (ΕΤΕΒΑ), από την οποία αποχώρησε το 1991 ως Αναπληρωτής Διευθυντής, παράλληλα δε την περίοδο 1983-1985 ήταν Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Κωστή Βαΐτσου.

Το ότι ήταν Δημόσιος λειτουργός με υψηλή θέση (Αναπληρωτής Διευθυντής της ΕΤΕΒΑ) δεν τον εμπόδισε καθόλου να απουσιάζει σχεδόν 3 χρόνια από τη δουλειά του την περίοδο 1985-1988 όταν και ήταν Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Θεόδωρου Καρατζά (μετέπειτα Προέδρου της Εθνικής)!!! Την εποχή εκείνη βέβαια κανένας δεν τολμούσε να ζητήσει τα ρέστα από τους πρασινοφρουρούς

Από το 2003 έως το 2009 ήταν Αντιπρόεδρος του Σάλλα στην Πειραιώς... αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερος για την πρόταση Σάλλα :))

Από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε την Αγροτική Τράπεζα λειτούργησε βάσει σχεδίου απαξιώνοντας συστηματικά την Τράπεζα, παρουσιάζοντας τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα να δηλώσει η Μπατζελή, προφανώς μετά από συζητήσεις μαζί του, ότι την ΑΤΕ «δεν την αγοράζει κανείς ούτε για ένα ευρώ»... και να έρθει το "κορόιδο" ο Σάλλας να προσφέρει 350 εκ. ευρώ για να αγοράσει το 30% της ελληνικής αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένη στην ΑΤΕ ;)