30 Αυγούστου 2010

Συμβουλές προς αυτοπροσδιοριζόμενους "δημοκράτες"

Όχι ότι δεν περίμενα να μου την πέσουν οι συνηθισμένοι για το γεγονός ότι πήγα-έστω και ως δημοσιογράφος- στον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες. Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι, εν έτει 2010, κάποιοι μου αρνούνται το δικαίωμα να μου αρέσει κάτι, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι είναι τρις χειρότεροι!

Θα ξεκινήσω από το αυτονόητο, το οποίο τελικά δεν είναι αυτονόητο γι'αυτούς: ότι στην Ελλάδα έχουμε από το 1974, Προεδρευομένη Δημοκρατία. Αυτό το παραδέχεται και ο πρώην βασιλιάς. Μόνο οι ίδιοι οι λεγόμενοι "δημοκράτες" ανησυχούν. Πάμε παρακάτω:

Πραγματικά απορώ όταν βλέπω κάποιους να αντιδρούν, όταν βλέπουν απέναντί τους κάποιους, να τους αρέσει ο βασιλιάς.

Έχουμε ρε μάγκες δημοκρατία ή όχι; Εγώ γουστάρω Βασιλιά, εσύ γουστάρεις Τσε Γκεβάρα, κάποιοι γουστάρουν ακόμη και τον Γιωτόπουλο. Τι ζόρι τραβάτε;

Αμφισβήτησε τόσα χρόνια κανείς από το 33% που ψήφισε το 1974 υπέρ του βασιλιά, την Προεδρευομένη Δημοκρατία; Ήταν όλοι νομιμόφρονες ή όχι; Το αν μου αρέσει εμένα ο βασιλιάς από που κι ως που θα μου το κρίνεις εσύ ρε φίλε, που είσαι υπέρ των κουκουλοφόρων ή των τρομοκρατών; Ή εσύ που είσαι υπέρ των κομματικών λαμογιών και κάθεσαι με μια πλαστική σημαία στο χέρι περιμένοντας ένα ρουσφέτι;

Ουδείς αμφισβήτησε την Δημοκρατία σας μάγκες. Μόνο εσείς οι ίδιοι χέζεστε πάνω σας, κάθε φορά που ένας γάμος, μια βάπτιση, μια βόλτα των μελών της Ελληνικής βασιλικής οικογένειας προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Α, και μιας και το αναφέραμε, μην ξινίζετε τώρα. Ναι, η οικογένεια αυτή λέγεται Ελληνική Βασιλική Οικογένεια. Δεν βασιλεύει, έχει εκπέσει του θρόνου του ο βασιλιάς, αλλά πως να το κάνουμε, δεν είναι πρώην. Ούτε πρώην Ελληνική, ούτε πρώην Βασιλική, ούτε πάνω απ' όλα πρώην οικογένεια.

Όλες οι χώρες που είχαν Βασιλεία, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζουν τους πρώην βασιλείς τους. Με σεβασμό και φυσικά, ως πρώην αρχηγούς του Κράτους. Και η Σερβία, και η Ρουμανία, και η Βουλγαρία, μέχρι και η έρμη η Αλβανία. Το ίδιο στην Πορτογαλία, την Ιταλία και την Γαλλία. Εμείς φυσικά, πρωτοπορούμε! Δείχνουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό, αποκρύπτοντας από τους τουρίστες ότι στο Μον Ρεπό έμενε τα καλοκαίρια η βασιλική οικογένεια, και την Ιστορία της εκεί, αφήνουμε το Τατόι στο έλεος του χρόνου, ενώ αν ήταν η σπηλιά του Ζαχαριάδη θα το είχαμε κάνει ήδη μουσείο, κ.ο.κ.

Γι'αυτό λοιπόν, όλοι εσείς που ασχολείστε με διάφορες Μενεγάκη, Ρουβάδες, Βανδή, Βύσση, μη μου το παίζετε "επαναστάτες" μόνο όταν κάποιοι ασχολούνται με τον βασιλιά. Τουλάχιστον αυτός είναι Ιστορία του τόπου μας. Είτε το θέλετε, είτε όχι. Κι όσο πιο νωρίς το χωνέψετε, τόσο το καλύτερο. Οι υπόλοιποι, απλά ξύδι!

Υ.Γ.: ο γνωστός Εισαγγελάτος έγραψε ένα δακρύβρεχτο άρθρο στο "ειδησεογραφικό" blog που δημιούργησε, τώρα που δεν βρίσκει δουλειά στην τηλεόραση, για δήθεν δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, για την πτώση του επιπέδου ζωής του-χα!-και ευχαριστεί τον "κ. Γλύξμπουργκ", όπως τον αποκαλεί, για την διαφήμιση στην χώρα μας. Δεν θα αναφέρω το όνομα του blog για να μην του κάνω διαφήμιση. Το γεγονός ότι από τα 65 σχόλια που έχουν κάνει αναγνώστες, και τα 65 αντιδρούν στις μακακίες που γράφει, δείχνει ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει πια και δεν πιάνεται κορόιδο.