28 Αυγούστου 2010

Οι Ένοπλες Δυνάμεις Υποχείριο Αλλοπρόσαλης πολιτικής

Αγαπητό "δεξί εξτρέμ" καλησπέρα.

Διαβάζοντας τα σχετικά με τα προσόντα του διευθυντού του γραφείου του ΥΕΘΑ Ε. Βενιζέλου επίτρεψέ μου να σου στείλω διασκευασμένες κάποιες απόψεις μου που είχαν αναρτηθεί στο EPIRUS-ELLAS με αφορμή την «ύποπτη ανάρτηση του ΓΕΝ» σχετικά με την Απελευθέρωση της Θεσαλονίκης που "έπαιξε" σε όλα τα μπλογκς και αν τις βρεις ενδιαφέρουσες ανάρτησέ τες.

Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια απαξίωσης της χώρας (μέρος της και οι Ένοπλες Δυνάμεις) έχει αρχίσει από το 1974, με προσπάθεια συγκάλυψης αρχικά, ασύστολα δε και χωρίς να τηρούνται τα προσχήματα από το 1981 και μετά.

Προέρχομαι δυστυχώς (και για το "δυστυχώς" σίγουρα θα με δικαιολογήσετε στην συνέχεια) από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είμαι αυτήν την στιγμή μαζί με όλους τους Έλληνες έρμαιο, με όλη της σημασίας της λέξεως, μιας χωρίς αρχές και ιδανικά σοσιαλιστικής πολιτείας που σκοπό έχει βάλει να πραγματοποιήσει αυτό που στον Ρωσικό και τους λοιπούς λαούς του, αλήστου μνήμης υπαρκτού σοσιαλισμού, στοίχισε ποταμούς αίματος και ξόδεμα ανθρώπινης ζωής και πνεύματος για το επίτευγμα(;) που, εβδομήντα χρόνια μετά την "οχταβριανή επανάσταση" αποδείχθηκε κατάλληλο μόνο για ανηλίκους και ενηλίκους "ανηλίκους τω πνεύματι". Μια φούσκα δηλαδή και σήμερα ένα πείραμα για τις ΗΠΑ και την PAX AMERIKANA στην οποία δυστυχώς πίστεψα σαν Εύελπις και μικρόβαθμος αξιωματικός, με σκοπό την πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα και την υπαγωγή του σε μια κατάσταση δουλείας είτε του ΔΝΤ, είτε του οιουδήποτε παγκόσμιου προστάτη. Σε μια κατάσταση δηλαδή που ο Έλληνας δεν ανέχθηκε ούτε και κατά την μακραίωνη υποδούλωσή του στους Τούρκους.

Τα στελέχη του Στρατού και των τριών κλάδων προέρχονται κατά βάση, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, από τις παραγωγικές σχολές (αξιωματικών-υπαξιωματικών) όπου το πρώτο που μαθαίνουν είναι η πίστη στην πατρίδα και η υποταγή στους ανωτέρους τους και οι οποίοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκφάνσεις της ίδιας της πατρίδας σε ότι αφορά την εκτέλεση των υποχρεώσεών τους. Κάποιοι από μας πολέμησαν το 1940 έως και το 1949 (ο θεός να τους δίνει χρόνια και δύναμη) και κάποιοι άλλοι μπήκαν στις τάξεις του στρατού λίγο πριν αλλά και λίγο μετά την μεταπολίτευση υπό αντίξοες συνθήκες αλλά μια και μιλάμε για σημερινά γεγονότα θα σας απασχολήσω με την πρόσφατη ιστορία.
Βέβαια και παλαιότερα οι αξιωματικοί ήταν χωρισμένοι σε Βενιζελικούς και Βασιλικούς ή "δημοκρατικούς" και "δεξιούς" αλλά με την μεταπολίτευση τόσο οι νεοσσοί, όσο και τα μεγαλύτερα στελέχη αντιμετώπισαν συλλήβδην, την κατηγορία του "σταγονιδίου" και αναγκάσθηκαν εκ των πραγμάτων, εκτός λίγων άξιων και υπερήφανων που διάλεξαν τον δρόμο της παραίτησης, αμυνόμενοι να εκδηλωθούν ή και να ενταχθούν σε πολιτικούς σχηματισμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον φανατικοί "Παπαδοπουλικοί" και "Ιωαννιδικοί" εντάχθησαν ή υποστήριξαν φανατικά το ΠΑΣΟΚ δήθεν για την απρεπή συμπεριφορά του Καραμανλή προς τους πρωτεργάτες αλλά στην πραγματικότητα επειδή εκεί βρήκαν την ιδεολογία που τους ταίριαζε.Τέλος πάντων, έγιναν αυτά που έγιναν, έφυγε τότε ικανός αριθμός μορφωμένων λαμπρών αξιωματικών για να έλθει η κορύφωση το 1981-85 που το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πογκρόμ διώχνοντας την αφρόκρεμα των στελεχών αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους χωρίς δασκάλους και παραδείγματα (πάντα ο ανώτερος πρέπει να είναι δάσκαλος και παράδειγμα για τους υφισταμένους του) Και δεν φθάνει αυτό! Επανέφερε στο στράτευμα σαν αντιστασιακούς, ανθρώπους που είχαν εκδιωχθεί τεκμηριωμένα για αρχαιοκαπηλία, για κλοπές, για μοιχεία και οι άνθρωποι αυτοί έγιναν πλέον το παράδειγμα ημών, των υπολοίπων υπό δύο έννοιες, τις εξής: Έλα μωρέ και τι έγινε; Αύριο θα αλλάξει η κατάσταση και θα αποκατασταθώ (η πρώτη) και. Έλα μωρέ και τι έγινε. Αν εγώ, ο προϊστάμενος, τον κηνυγήσω τώρα και αλλάξει η κατάσταση τι θα κάνω(;) η δεύτερη. Θέλεις Βενιζέλο να αποκαταστήσεις κάποιον και ας είναι ανάξιος; Δώσ' του βαθμούς και συντάξεις αλλά μην τον επαναφέρεις και μην δίνεις στον κάθε Σάκη (σοβαρότης μηδέν) την δύναμη να κάνει κακό στο στράτευμα.

Έτσι φθάσαμε στο σημείο να γίνουμε όλοι ένας αχταρμάς. Και η κοινωνία; Η κοινωνία με το αλάνθαστο ένστικτό της μας ισοπέδωσε όλους. Εκτός από καραβανάδες (αυτό από παλιά) μας φωνάζει όλους στρατηγούς. Στρατηγός ο στρατηγός αλλά στρατηγός και ο ταγματάρχης και ο λοχαγός και ο υπολοχαγός. Ο λαός έχει μνήμη και δεν μπορεί να ξεχάσει ότι αρχίσαμε από το 1982 το Πάσχα να βάφουμε τα αυγά αντί για κόκκινα, πράσινα!! Ότι κάθε πρωτοχρονιά, το νόμισμα της βασιλόπιτας, έπεφτε υποχρεωτικά στον Ανδρέα (ούτε ο Παπαδόπουλος δεν ήταν τόσο «τυχερός»). Ότι για να πετύχουμε μια καλή μετάθεση έπρεπε να πουλήσουμε τον εγωισμό μας στον κάθε επανελθόντα Σάκη και στο κόμμα. Ότι δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα (οι ικανοί είχαν φύγει) την υστερόβουλη πράξη του Τσοβόλα να μας αποσυνδέσει οικονομικά από τους δικαστικούς.

Ότι δεν διαδώσαμε στο στράτευμα και στον Ελληνικό λαό το γεγονός της γελοιοποίησης του στρατού όταν το 1983, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς, ο Ανδρέας θέλησε να το παίξει παληκάρι και να στείλει δύο Τ/Θ Ταξιαρχίες στην Κύπρο από την πόλη της Ξάνθης βγήκαν μόνον πέντε (5) άρματα και άλλα τόσα από την Κομοτηνή, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, για να γελούν ειρωνικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Ότι ο στρατός είχε αναλάβει το έργο της στήριξης των νεοσύστατων γεωργικών συνεταιρισμών εις βάρος της διατροφής του Έλληνα στρατιώτη.

Ότι ο ανώτερος γινόταν πειθήνιο όργανο του κατώτερου που τύχαινε όμως να είναι πράσινος "κλαδάρχης" για να φθάσουμε πού;

Στα Ίμια με έναν αρχηγό επανελθόντα και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ να μην ξέρει την πολιτική της κυβέρνησης και πώς να αντιδράσει, έναν υπουργό άμυνας να κρύβεται, έναν υπουργό εξωτερικών να ζητά μετεωρολογικό δελτίο (θα φυσήξει άραγε να πάρει την σημαία;) και έναν πρωθυπουργό να τάχει κάνει πάνω του και να ευχαριστά τον θεό (αμερικάνο). Και η συνέχεια είναι απλή. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν συνάδελφο και αν και είμαι πολλά χρόνια συνταξιούχος (υποψήφιος ευρωβουλευτής) η κατηφόρα συνεχίζεται. Δεν έχουν εκλείψει τα φωτεινά μυαλά και οι μορφωμένοι αξιωματικοί και στους τρεις κλάδους αλλά η γενική γνώμη είναι ότι δυστυχώς δεν προωθούνται ποτέ οι άξιοι γιατί πάντα θα βρίσκεται ένας Βενιζέλος που θα έχει έναν Σάκη για να κάνει την διαφορά. Βλέπετε μετεωρολόγους υπουργούς δεν έχει μόνο το ΥΠΕΞ. Πάντα κάποιος ΥΕΘΑ ή ΥΦΕΘΑ θα μετατρέπει την πτέρυγά του σε άντρο Μανιατών, Κρητικών ή Ηπειρωτών και θα κάνει στρατηγούς τα εξαδέλφια του. Και αυτοί οι, ελέω εξαδέλφου στρατηγοί (ναύαρχοι, πτέραρχοι), θα διορίζονται πρόεδροι του Μετοχικού Ταμείου και θα αποδέχονται και θα συνυπογράφουν αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας με βάση τις οποίες θα λαμβάνουν μερίσματα τα αποβράσματα του κομμουνιστικού (δεν λέω δημοκρατικού γιατί ως γνωστόν ο κομμουνισμός εμπεριέχει πλέρια την έννοια της δημοκρατίας) στρατού χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε δεκάρα στο ταμείο. Και θα ξεπουλούν την περιουσία του Ταμείου για να παιχθεί το βρώμικο παιχνίδι του Σημίτη στο Χρηματιστήριο ενώ θα ρίχνουν τα βάρη στους αστυνομικούς για τα χάλια του Ταμείου.

Μην σας φαίνεται λοιπόν παράξενο που, υπό τις παρούσες συνθήκες ο χοντρός προσπαθεί να αποδείξει την Ιστορία. Μετατρέπει τους θρύλους σε ντισκοτέκ και το στράτευμα σε μπορντέλο γιατί με έναν Σάκη σαν σύμβουλο τι άλλο να περιμένει κανείς.

Βενιζέλο κάποτε, θέλοντας να ειρωνευτούμε τους Τούρκους για την άγνοιά τους γύρω από τα της θάλασσας λέγαμε "Μάλτα... γιοκ". Σε λίγο, με τα μυαλά που κουβαλάς θα λέμε για τους δικούς σου " ΛΗΜΝΟΣ, ΣΑΜΟΣ ......ΡΟΔΟΣ ....ΓΙΟΚ". Πάντως εύχομαι και εγώ με την σειρά μου να δούμε τον Σάκη αρχηγό για το μεγαλείο(;) του Στρατού ειδικά και της Πατρίδας γενικώτερα.

Οδυσσέας