08 Σεπτεμβρίου 2010

Κολοτούμπας δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος αλλά και άλλοι... έτσι Μάκη;

«Όποιος παρακολουθεί τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., θα διαπιστώσει ότι η στάση του τον τελευταίο καιρό είναι μάλλον περίεργη και αμφιλεγόμενη. Την μία προτείνει τον Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που δεν επιθυμεί ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης αλλά πολύ λιγότερο το ίδιο το κόμμα, του οποίου είναι επίτιμος Πρόεδρος, την άλλη τα μαζεύει, λέγοντας «τελικά κάναμε λάθος», λες και δεν ήξερε τι θέση θα έπαιρνε ο Ψηλός επί του σχεδίου Ανάν. Την μια είναι υπέρ της διπλής Ενώσεως της Κύπρου – κάτι σαν τη θέση Μάνου δηλαδή – και από την άλλη τα γυρνάει και καταδικάζει το σχέδιο Ανάν, επειδή ξεχνά τους αγνοουμένους μας και εμμέσως νομιμοποιεί το ψευδοκράτος.

Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι τη στιγμή που έχει καταμετρήσει ένα υψηλότατο ποσοστό για ένα – έστω φερόμενο ως – πατριωτικό κόμμα, δεν κινητοποιεί τον κόσμο του κατά του Σχεδίου Ανάν, παρά περιορίζεται σε τηλεοπτικές φλυαρίες. Ο λαϊκιστής, ο πολιτικάντης, ο καιροσκόπος Καρατζαφέρης, δεν κάνει κάτι, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον έφερνε πολύ κοντά προς τον στόχο της εκλογής στο Ευρωκοινοβούλιο. «Είναι αλήθεια ή ονειρεύομαι;», αναρωτιέται ο άμοιρος δεξιός, αρχίζοντας να λοξοκοιτάζει με ζήλια τις κόκκινες κινητοποιήσεις της Παπαρήγα, κι ας επεδίωκαν το «ΟΧΙ» για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

...μένει να δούμε, πόσο αυτή η ενδοτική συμπεριφορά θα συνεχίσει να υιοθετείται από παραφυάδες των μεγάλων κομμάτων, όπως είναι ο Συνασπισμός και ΛΑ.Ο.Σ αντίστοιχα, που σε ρόλο τραβεστί, μεταμορφώνονται διαρκώς, ανάλογα με τις περιστάσεις, μέχρι πλήρους αφομοιώσεώς τους από τους «Μεγάλους Αδελφούς» τους.

Κάπου εδώ, μέσα στη θύελλα των πολιτικών εκπλήξεων, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ παραμένει αμετακίνητο. Το κόμμα που με συνέπεια εκφράζει τον ελληνικό εθνικισμό και …συνδέει το συναίσθημα με την λογική.... και όσοι καπηλεύονται τον πατριωτισμό όντες συγχρόνως δεκανίκια του συστήματος, είναι ευκαιρία να πάρουν το μάθημά τους...»

Τα παραπάνω είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Μετώπου του οποίου ιδρυτής και αρχηγός υπήρξε ο Μάκης Βορίδης, πριν διαλυθεί και προσχωρήσουν στο ΛΑΌΣ ;) το 2005.

Γράφτηκε πριν τις Ευρωεκλογές του 2004 και απηχεί τις επίσημες θέσεις του κόμματος και του Βορίδη ο οποίος τότε προφανώς θεωρούσε:

τον Καρατζαφέρη λαϊκιστή, πολιτικάντη και καιροσκόπο...
και το ΛΑΌΣ κόμμα τραβεστί

Κρίμα ρε Μάκη! Δες που κατάντησες...
να υπερασπίζεσαι το μνημόνιο και το ΔΝΤ...
αστικοποιήθηκες πλήρως... κρίμα


ΥΓ. Ναι ναι ξέρω τι θα πούνε οι κολοτούμπες: «άλλαξαν οι συνθήκες, τα δεδομένα, οι πολιτικές και γι αυτό συνεργαστήκαμε με το ΛΑΌΣ»... τα ίδια είπε και ο λαϊκιστής Ανδρέας το 1982 όταν έγινε Κυβέρνηση και δεν βγήκε από την ΕΟΚ, «άλλαξαν τα δεδομένα και κάναμε καλύτερες συμφωνίες» είπε...