13 Νοεμβρίου 2010

Ο Καμίνης εξαγγέλει ότι έχει κάνει ήδη ο Κακλαμάνης!!

Μια ενδιαφέρουσα σύγκριση του προγράμματος του Καμίνη με τα πεπραγμένα του Κακαλαμάνη δείχνει ότι πέρα από το ανοικτό δημοτικό Πανεπιστήμιο, όλα όσα λέει ο Καμίνης τα έχει ήδη κάνει σε μεγάλο βαθμό ο Κακλαμάνης! Δείτε τη σύγκριση που μου έστειλε ο φίλος Γιώργος Λ. και τον ευχαριστώ:
ΚΑΜΙΝΗΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
· μνημόνια συνεργασίας με οργανώσεις πολιτών που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής στήριξης ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ» το «6o Φόρουμ της Παγκόσμιας Συμμαχίας Πόλεων κατά της Φτώχειας».
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον «Αθήνα 9.84»
ραδιομαραθώνιο για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ», με
σκοπό την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την εγκατάσταση των
παιδιών σε νέο κτίριο.
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ “SYNTHESIS: Health and Social Services Integration
for the most vulnerable groups”, το οποίο στοχεύει στην κοινωνική πολιτική
ενσωμάτωσης των ασθενέστερων, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ της
δημόσιας διοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
στην άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής: ΔΡΟΜΟΛΟΓHΣΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜEΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒAΣΕΙΣ ΑΝAΠΛΑΣΗΣ σε περιοχές (όπως Ψυρρή, Κεραμεικός, Μεταξουργείο, ευρύτερη περιοχή Ομόνοιας, περιοχή Εθνικού Θεάτρου, πλατεία Θεάτρου), ώστε να δημιουργήσουμε σε βάθος χρόνου τις προϋποθέσεις για την αναζωογόνησή τους και αυτές μας τις προτάσεις τις καταθέσαμε στα συναρμόδια Yπουργεία και την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
· επείγον πρόγραμμα φωτισμού δρόμων και πλατειών, ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλής παραβατικότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ σε περιοχές όπως Ψυρρή, λόφο Λυκαβηττού, Γ’ Σεπτεμβρίου, τμήμα Σοφοκλέους - Ευριπίδου-Μενάνδρου - Αθηνάς - Πειραιώς κ.ά. και λειτουργούμε πιλοτικά τηλεματικό σύστημα για τη διαχείριση της διάρκειας και της έντασης του φωτισμού.
· πρώτο καθήκον της δημοτικής αστυνομίας η απελευθέρωση δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων από την παράνομη κατάληψη και χρήση τους Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στα μικτά κλιμάκια με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιώντας σε καθημερινή βάση περιπολίες σε πεζοδρόμους και πλατείες της Αθήνας, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών διεκπεραιώνοντας όλες τις τηλεφωνικές καταγγελίες (κατά μέσο όρο 1.200 ανά μήνα

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ 12.500 ελέγχους σε καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ έχουμε
διενεργήσει 5.000 ελέγχους ηχομετρήσεων από το Μάρτιο του 2010 (που πήραμε την αρμοδιότητα) μέχρι σήμερα.
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΡΓΑ προσβασιμότητας σε όλους τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης σε 5 νέες ζώνες εκτός των 7 ήδη υπαρχόντων.
ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΑΜΕ πάνω από 40χλμ. πεζοδρομίων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
· συντήρηση και αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ νέες παιδικές χαρές:
• Παιδική χαρά Κριναγόρου – Στιουαρτ 2ο Δ.Δ.
• Θερμίδα 5ο Δ.Δ.
• Σεράφειο Κολυμβητήριο 3ο Δ.Δ.
• Παιδική χαρά Αγ. Αικατερίνη – Πετράλωνα 3ο Δ.Δ.
• Παιδική χαρά Βαθυκλέους – Πλ. Πλυτά 2ο Δ.Δ.
• Παιδική χαρά Σπ. Μερκούρη – Άλσος Παγκρατίου 2ο Δ.Δ.
στην καθαριότητα και την ανακύκλωση: ΤΑ 1.000 σημεία ανακύκλωσης, που υπήρχαν το 2007, πολλαπλασιάστηκαν κατά πολύ και πλέον ανέρχονται σε 12.000.

ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ και λειτουργούμε το πρώτο υπόγειο σύστημα ανακύκλωσης 5 ρευμάτων.
ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ το σύστημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε 35 κεντρικά σημεία της πόλης.
ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ της ημερήσιας ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών από 20 τόνους σε 250.
ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΜΕ τον αριθμό των οχημάτων για την καθαριότητα και διαθέτουμε στόλο 395 οχημάτων παντός τύπου.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ τηλεματικής διαχείρισης και προγραμματισμού για τον καθημερινό έλεγχο της κίνησης των απορριμματοφόρων.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ 2 υπόγεια συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων (Κυψέλη και Κολωνάκι).
ΘΕΣΠΙΣΑΜΕ νέο Κανονισμό Καθαριότητας, που εκδόθηκε σε 6 γλώσσες.
· άμεση προμήθεια των 10.000 κάδων ανακύκλωσης που λείπουν ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ 309 προγράμματα αποκομιδής, 60 δρομολόγια με δορυφορικά μικρά οχήματα, προγράμματα οδοκαθαρισμού, καθώς και πλύσιμο και απολύμανση πλατειών, κεντρικών οδικών αρτηριών και των ιδιαίτερα επιβαρυμένων δρόμων.
ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ καθημερινά 1.250 τόνους κοινών απορριμμάτων και ογκωδών
αντικειμένων.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΑ στη γειτονιά του Ψυρρή την τοποθέτηση ατομικών
κάδων απορριμμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των
δημοτών σε θέματα καθαριότητας με τη βοήθεια του φορητού σταθμού ενημέρωσης του Δήμου.
γνωρίζετε ότι...
...καθαρίζουμε καθημερινά το 48% της πόλης, που είναι δρόμοι, πλατείες και χώροι πρασίνου;
...υπερτριπλασιάσαμε το στόλο των οχημάτων από 113 το 2007 σε 395 και κάνουμε καθημερινά 309 προγράμματα αποκομιδής και 96 προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ πλένουμε και απολυμαίνουμε καθημερινά πλατείες και βασικούς δρόμους;

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ανακύκλωσης στα σχολεία της Αθήνας .
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ήδη σε 35 σχολεία με στόχο να επεκτείνουμε το μέτρο σε όλα τα σχολεία.
στη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη συμμετοχή: ΕΠΙ 3 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ, πριν την υποβάθμιση της Ελλάδας, η Moody's αξιολογούσε την πιστοληπτική μας ικανότητα με την ανώτερη βαθμολογία Α1.
ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 60.500.000 €.
ΕΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ, εγκεκριμένες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου προς τους εργαζομένους του.
ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κατά 21,6 %, ενώ ταυτόχρονα μειώσαμε τα κόστη κατά 21,3% παράλληλα με μεγάλη αύξηση των επενδυτικών κονδυλίων (130 και πλέον εκ.€), βελτιώνοντας έτσι την οικονομική και διαχειριστική του ικανότητα.


ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ καμία νέα δανειοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου μέχρι και την αναγγελθείσα μείωση των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων κατά 21,9% και της ΣΑΤΑ κατά 30% λόγω της οικονομικής κρίσης.
ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ εφάρμοσε τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία η Καθαρή Θέση (Περιουσία) ανέρχεται στο 1,35 δις €.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και οργανώσαμε τη ροή εργασίας έτσι, ώστε σε καθημερινή βάση με απευθείας ενημέρωση από το Λογιστήριο να ελέγχεται η εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων κάθε Διεύθυνσης και συνολικά του Δήμου, ενώ κάθε μήνα τα Νομικά Πρόσωπα και οι εταιρείες του Δήμου να αποστέλλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα δικά τους οικονομικά στοιχεία για επεξεργασία και έλεγχο.
ΘΕΣΠΙΣΑΜΕ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ από τη Διεύθυνση Ταμιακής Υπηρεσίας του Δήμου, με στόχο την πλήρη διαφάνεια στις συναλλαγές, τον εκσυγχρονισμό της
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ παρακολούθησης και πληρωμής των λογαριασμών ΔΕΚΟ, την ευθύνη των οποίων έχει πλέον η Ταμιακή Υπηρεσία. Έτσι, οι καταναλώσεις παρακολουθούνται στο εξής σε μηνιαία βάση με συγκριτικούς πίνακες κατανάλωσης με τα προηγούμενα έτη.
ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΜΕ πλέον τον προϋπολογισμό, αρχής γενομένης από αυτόν του 2008, με νέες διαδικασίες και με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων. Καταγράφεται δε σε ηλεκτρονική μορφή, με αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις να γνωρίζουν πλέον τον προϋπολογισμό, που καλούνται να υλοποιήσουν.
· έγκαιρη δημοσιοποίηση διαγωνισμών και προκηρύξεων και ανάρτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου στο διαδίκτυο ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Ε.Μ. Α.Ε. και τη Διεύθυνση Πληροφορικής, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε ριζικές τομές σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τον ΟΤΕ για το κόστος των τηλεπικοινωνιών, προσδοκώντας μείωση της δαπάνης κατά περίπου 30%.
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΑΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όλων των υπηρεσιών του Δήμου με την ενίσχυση των δικτύων, της επικοινωνίας και των πληροφοριακών συστημάτων.
ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών προς τον πολίτη.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ του προσωπικού και πραγματοποιήσαμε ποιοτική αξιολόγηση ανά Διεύθυνση. Δημιουργήσαμε τμήμα Απασχόλησης (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού), που ελέγχει σε καθημερινή βάση την απασχόληση και τις μεταβολές του προσωπικού, ενώ καθιερώσαμε ως υποχρεωτική την κάρτα παρουσίας.
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ στις αμοιβές για την υπερωριακή απασχόληση, ενώ θεσπίσαμε την προέγκριση της υπερωριακής απασχόλησης.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διοικητικού και στελεχιακού δυναμικού του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη βελτίωση της
παραγωγικότητας και της ποιότητας των παραγόμενων υπηρεσιών, αλλά και τηναλλαγή της νοοτροπίας των υπαλλήλων του Δήμου.


· επτά «μικροί Δήμοι» στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟ με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας (σύγχρονος εξοπλισμός, μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών, συστήματα ελέγχου και αποτελεσματικότητας, κ.ά.), αναδεικνύοντας το Δήμο Αθηναίων ως τον πιο άρτια οργανωμένο δημόσιο οργανισμό της Αθήνας.
ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ και ευέλικτες υπηρεσίες μηχανογράφησης και πληροφορικής μέσα από τη λειτουργία της Επιχείρησης Μηχανογράφησης Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ. Α.Ε.), ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες μηχανογράφησης ολόκληρου του δημόσιου τομέα, παρέχοντας την ψηφιακή υποδομή για την καταγραφή και αδειοδότηση των μονίμων διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα και συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του Εθνικού Δημοτολογίου.
στην ανάπτυξη:

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ για το παραεμπόριο και μέχρι στιγμής κατά το τρέχον έτος έγιναν 14.118 κατασχέσεις, που αντιστοιχούν σε 578.488 προϊόντα παράνομης πώλησης, αλλά και σε χιλιάδες απομακρύνσεις μικροπωλητών, που δεν διέθεταν την απαιτούμενη από το Νόμο άδεια.
· δημιουργία δημοτικών υπαίθριων αγορών που θα πάρουν τη θέση του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου ΠΡΟΩΘΟYΜΕ τη δράση «Ψωνίζω Αθήνα»:δημιουργούμε συμμαχία με τους επαγγελματίες για μέτρα κατά της φτώχειας και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας της Αθήνας, προβάλλουμε (στις ηλεκτρονικές οθόνες ενημέρωσης στο δημόσιο χώρο, στον Αθήνα 9,84, στα ΚΕΠ κ.λπ.) επαγγελματίες, επιχειρήσεις και υπηρεσίες, που λαμβάνουν μέτρα κατά της φτώχειας, οργανώνουμε εκστρατεία ευαισθητοποίησης βασικών προμηθευτών για φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης στα μαγαζιά της γειτονιάς,
ενισχύουμε την ελκυστικότητα των εμπορικών περιοχών της πόλης με γεγονότα και εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες.
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ μέσα από την απαλλαγή πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και τη μηδενική αύξηση των τελών για δεύτερη χρονιά σε 520.000 νοικοκυριά.
ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του προστίμου για τους μικροπωλητές και τους περιπτεριούχους.
ΑΠΑΛΛΑΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ των δημοτικών τελών για 2 χρόνια όλους τους επαγγελματίες, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.
· κίνητρα για επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου και για την ενίσχυση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας ΣΤΗΡIΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΕΣ με προσαρμογή της πολιτικής δημοτικών τελών και ενισχυτικές δράσεις των αναπτυξιακών εταιρειών του Δήμου.
ΠΡΟΧΩΡΟYΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓIΑ Μητρώου δημοτών - κατοίκων του Δήμου Αθηναίων ανέργων στον τομέα των κατασκευών, προωθούμε προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης για χρήση φιλικών στο περιβάλλον υλικών και διερευνούμε τη δυνατότητα απασχόλησής τους σε έργα του Δήμου σε ένα πλαίσιο Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης με τους αναδόχους των έργων.
ΠΡΟΩΘΟYΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜEΝΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ προσέλκυσης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων μέσω της ανάπτυξης Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
ΑΞΙΟΠΟΙΟYΜΕ όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπως π.χ. η Πρωτοβουλία JESSICA για τις ολοκληρωμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις ανάπλασης περιοχών του Δήμου.
ΔΗΜΙΟΥΡΓHΣΑΜΕ την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (Ε.Τ.Ο.Α.Α.) και για πρώτη φορά ο Δήμος συνεισφέρει οργανωμένα και ουσιαστικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
ΙΔΡYΣΑΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟY με αποτέλεσμα να φέρουμε την Αθήνα από την 25η στη 15η θέση στις πόλεις – προορισμούς συνεδριακού τουρισμού παγκοσμίως, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή διεθνών βραβεύσεων.
στην ασφάλεια:

ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.
· αξιοποίηση της εθνικής απογραφής του 2011 για την καταγραφή των μεταναστών χωρίς χαρτιά ΑΝΑΛAΒΑΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. (σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας, ΟΚΑΝΑ & Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) και με τη μετακίνηση του πρώτου ΟΚΑΝΑ από τη Σοφοκλέους στο ΣΩΤΗΡΙΑ το Σεπτέμβριο του 2009 απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο δρόμο το 90% των τοξικομανών και εμπόρων.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 3 ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ (4ο, 6ο, 7ο Δ.Δ.). και έχουμε ήδη προσλάβει 16 εξειδικευμένους επιστήμονες για τη στελέχωσή τους.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα ναρκωτικά.

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΑΜΕ μέσω της Διεύθυνσης και του ΚΕΠ Αλλοδαπών περισσότερες από 100.000 αιτήσεις μεταναστών για άδειες παραμονής, εργασίας και άλλες υπηρεσίες προς τους μετανάστες.
· Καταγραφή των απόρων της πόλης 200 ανά εξάμηνο επωφελούμενες οικογένειες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» (μόνο το 2009 διανεμήθηκαν σε είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προϊόντα αξίας 1.697.547,1€), 180 άστεγοι ημερησίως στους «Ξενώνες Φιλοξενίας», 1.600 ωφελούμενοι στο «Κοινωνικό Φαρμακείο»,
5.500 οι μέχρι σήμερα ωφελημένοι από την «Αθηναϊκή Αγορά» με δωρεάν
παροχή ειδών ένδυσης, υπόδυσης κ.λπ.
· πίεση για ταχεία εξέταση των αιτήσεων και την παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται προκειμένου να μεταβούν και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ τη λειτουργία του πρώτου και μοναδικού στην Ευρώπη διαπολιτισμικού ραδιοφώνου «Air 104.4», ο οποίος εκπέμπει σε 15 διαφορετικές γλώσσες.
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ για τις μητέρες με τίτλο «Η μαμά μαθαίνει ελληνικά» και σχεδιάσαμε 2 επιδοτούμενα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για ανέργους παλιννοστούντες – μετανάστες – πρόσφυγες.
ΕΚΠΟΝΗΣΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ένταξης 500 αλλοδαπών παιδιών στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ομαλή ενσωμάτωση και αρμονική συνύπαρξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του «Αir 104.4» στον πεζόδρομο της Ερμού.
στην πολιτιστική αναζωογόνηση και προβολή της Αθήνας: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ το νέο μουσείο «Μαρία Κάλλας», αφιερωμένο στη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ τη νέα Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο του Μεταξουργείου στην πλατεία Αυδή.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, τοποθετήσαμε έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους, συνεχίσαμε την υλοποίηση του προγράμματος «ΠΡΟΣΟΨΗ» και αναπλάσαμε τις όψεις σε 1.200 κτίρια. Ακόμη, πραγματοποιήσαμε εικαστικές παρεμβάσεις σε εξωτερικούς τοίχους κτιρίων στου Ψυρρή και στο Γκάζι.
· σταθερή σύνδεση με το Φεστιβάλ Αθηνών και διασπορά των εκδηλώσεών του σε όλη την πόλη και τη διάρκεια του χρόνου ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ επί της οδού Μητροπόλεως το κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί το Θεατρικό Μουσείο των Αθηνών, προσδίδοντας στην ιστορία του θεάτρου μας και στους ανθρώπους του την τιμή, που τους αξίζει.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ τον Πολυχώρο Πολιτισμού στο Νέο Κόσμο. Εκεί, τα 2 τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκαν 400 μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, που παρακολούθησαν 200.000 συμπολίτες μας.
· φιλοξενία των νεανικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων σε χώρους του Δήμου ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (Π.Ο.Δ.Α.), των «ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ» του Δήμου Αθηναίων και των Δημοτικών Διαμερισμάτων διοργανώσαμε πάνω από 1.500 εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα σε κεντρικούς χώρους, πλατείες και γειτονιές της Αθήνας.
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΑΜΕ 3 νέα φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής (στο Αττικό Άλσος, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο Θέατρο Δόρα Στράτου), στα οποία η παρακολούθηση είτε είναι δωρεάν είτε με ελάχιστο εισιτήριο. Εκεί οι δημότες της Αθήνας και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις καλύτερες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της σεζόν, υποστηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοποριακή προσπάθεια του Δήμου της Αθήνας στον τομέα του πολιτισμού. Συμπληρώσαμε:
3 χρόνια στην "Τεχνόπολις" με 450 εκδηλώσεις και 1.000.000 άτομα.
3 χρόνια στο Αττικό Άλσος με 350 παραστάσεις και 350.000 άτομα.
3 χρόνια στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Άννα - Μαρία Καλουτά" στο Νέο Κόσμο με 350 ελδηλώσεις και 175.000 άτομα.
2 χρόνια στο θέατρο ¨Δόρας Στράτου¨ με 28 παραστάσεις και 30.000 άτομα.
2 χρόνια στο θέατρο Κολωνού "Κωνσταντάρας - Γκιωνάκης" με 88 εκδηλώσεις και 50.000 άτομα.

ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» στο Γκάζι προορισμό τέχνης και πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών. Πραγματοποιήθηκαν 450 εκθέσεις και εκδηλώσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, που συγκέντρωσαν 1.000.000 φιλότεχνους και πολλούς νέους της πόλης.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ σε επίπεδο γειτονιάς με τη διοργάνωση των βραδιών κινηματογράφου.
· Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο ΜΕΣΩ ΤΟΥ Π.Ο.Δ.Α. υλοποιήσαμε επιμορφωτικά προγράμματα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και Προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης.