Για όσους δεν ξέρουν να επισημάνουμε ότι ο κυρ Γιάννης δεν έχει καμία σχέση με τα κρασιά Μπουτάρη που ξέρουμε μιας και από το 1997 ο αδερφός του τον έδιωξε λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του και των εθισμών του (δηλ του έπινε τα κρασιά με αποτέλεσμα η εταιρία να κινδυνέψει να φουντάρει κάποια εποχή) και ο μπάρμπα Γιάννης έφτιαξε δικιά του εταιρία η οποία λέγεται «κυρ Γιάννη».. εξ ου και τον αποκαλούμε και κυρ Γιάννη χωρίς να θέλουμε να τον υποτιμήσουμε ;). Το εντυπωσιακότερο βέβαια, που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος, είναι ποιο είναι το καλύτερο κρασί του κυρ Γιάννη:
Παράγκα του Κυρ Γιάννη
(Από παλιά ονειρευόταν να στήσει μια παράγκα ο κυρ Γιάννης)
(Από παλιά ονειρευόταν να στήσει μια παράγκα ο κυρ Γιάννης)
Eρυθρός Ξηρός
- Ερυθρός ξηρός, Μακεδονικός Tοπικός Οίνος
- Περιοχή: Νάουσα.
- Παραγωγή: 208.000 φιάλες
- Χαρακτηριστικά: Το κρασί Παράγκα συνδυάζει μοναδικά τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Merlot και Syrah. Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο χρώμα ενώ το μπουκέτο του είναι πολύπλοκο αλλά και πλούσιο ταυτόχρονα και θυμίζει κανέλα, γαρύφαλλο, καραμελοποιημένα βατόμουρα και νότες από πράσινο πιπέρι. Η γεύση του είναι ελαφριά αν και γεμάτη, φίνα, με γήινα αρώματα, νότες μπαχαρικών και δρύινου ξύλου και εντυπωσιακή διάρκεια επιγευσης. Η τανικότητα είναι ήπια, αλλά δίνει στο κρασί την αίσθηση σμιλεμένου όγκου στο στόμα (ΣΣ. Τι σημαίνουν όλα αυτά ρε παιδιά; Κατάλαβε κανείς τι λένε;). Το Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot και το Syrah από επιλεγμένους αμπελώνες του νομού Φλωρίνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600-700μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά, και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Στην περιοχή το μικροκλίμα χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των δύο λιμνών, της Βεγορίτιδας και των Πετρών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.
ΥΓ. Στη φώτο ο κυρ Γιάννης συμμετέχει ενεργά σε Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προηγούμενη θητεία του στο Δήμο Θεσσαλονίκης