16 Νοεμβρίου 2010

Συμπέρασμα από τις εκλογές: «Πρόεδρε διώξε τους Λούληδες πριν σε "διώξουν" αυτοί»

Να πω και γω τη γνώμη μου εν τάχει και ξεκάθαρα για τις προχθεσινές εκλογές:

Αντικειμενικά η ΝΔ πήγε καλά στα νούμερα. Κέρδισε τους περισσότερους Νομούς όπως φαίνεται και στον χάρτη δεξιά και πολύ περισσότερους απ ότι πέρσι τον Οκτώβριο. Κέρδισε ικανοποιητικό αριθμό δήμων (50+ με 90+). Στις δυο μεγαλύτερες περιφέρειες, Αττική και Κ. Μακεδονία, πήρε μόνη της (χωρίς ΛΑΟΣ που μας ζαλίζουν), στον πρώτο γύρο, 713.000ψήφους, ενώ το ΠΑΣΟΚ πήρε 643.000 (μαζί με τον Κουβέλη και διάφορες τσόντες).

- "Χάσαμε" Αθήνα-Θεσσαλονίκη γιατί είμασταν μόνοι εναντίον όλων όπως έγραψε και ο ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ το απόγευμα.
-"Χάσαμε" Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί είναι φυσιολογικό μετά από 24 χρόνια ο κόσμος να θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο (ο κόσμος αλλάζει κόμματα δοκιμάζει κανούργιους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση την Κρήτη ;) εκεί έχουν λύσει όλα τα προβλήματα).
-"Χάσαμε" την Αθήνα γιατί ο Κακλαμάνης το έπαιζε ότι δεν ήθελε τη στήριξη του κόμματος και θεωρούσε σίγουρη τη Δημαρχία με αποτέλεσμα να μαζέψει τον Ψινάκη και όλη τη σάρα και τη μάρα και να κάνει ένα ψηφοδέλτιο σούργελο... δεν φρόντισε και το κόμμα να τον στρώσει για τους γνωστούς λόγους και έδεσε το γλυκό.
-"Χάσαμε" τη Θεσσαλονίκη γιατί ο Γκιουλέκας την είχε δει κι αυτός σίγουρος δήμαρχος με αποτέλεσμα να αφήσει έξω ανθρώπους που θα μπορούσαν να του είχαν φέρει μερικές ψήφους ακόμα Βοήθησαν και τα τερτίπια του ΠΑΣΟΚ, πχ η Τριανδρία που προστέθηκε με τον Καλλικράτη έδωσε στον Μπουτάρη πλειοψηφία 200 ψήφων.
-"Χάσαμε" την περιφέρεια Αττικής γιατί απλά ποτέ δεν ήταν δική μας. Η μόνη φορά που την είχαμε κερδίσει ήταν με πουστιά με τον Κατριβάνο. Αλλιώς ο Κικίλιας (αν και φαινομενικά δεν κάνει για πολιτικός) πήγε στο δεύτερο γύρο καλύτερα από Τζανετάκο και Ντινόπουλο. Αν κερδίζαμε την περιφέρεια Αττικής θα ήταν άθλος για ρεκόρ Γκίνες.
-Χάσαμε κανονικά (χωρίς εισαγωγικά στο χάσαμε), ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει χαλαρά την περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω λάθος επιλογής προσώπου. Αυτό είναι και το μόνο που μπορεί κανείς να καταλογίσει στο Σαμαρά γιατί κανένας δεν είναι αλάθητος.

Αυτά είναι ψυχρά και αντικειμενικά τα γεγονότα... δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η ΝΔ έχασε τ αυγά και τα πασχάλια επικοινωνιακά και πιάστηκε στον ύπνο... και αυτή ΔΕΝ είναι δουλειά του Σαμαρά:

-Η ΝΔ επένδυσε επικοινωνιακά πολλά στη δεύτερη Κυριακή χωρίς να φροντίσει να καλύψει τα νώτα της με αποτέλεσμα οι ήττες σε Αθήνα Θεσσαλονίκη να την εμφανίσουν σαν "χαμένη"
-Κάποιοι φωστήρες έβαλαν τον Σαμαρά να μιλήσει για "ολική επαναφορά" την στιγμή που η "ολική επαναφορά" έγινε εφικτή μόνο και μόνο λόγω κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ και όχι λόγω ανόδου της ΝΔ (μιλάμε για πανελλήνιο επίπεδο) που δεν ήταν δυνατόν και να υπάρξει άνοδος ένα χρόνο μετά της καθίζιση. Αποτέλεσμα να του βαράνε το "ολική επαναφορά" μαζί με το ότι μετά από 24 χρόνια έχασε τους Δήμους Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στ΄αυτιά του κόσμου να ακούγεται όντως σαν εκτός τόπου και χρόνου έκφραση. Πιστεύω ότι η δήλωση του Σαμαρά της 2ης Κυριακης ήταν πολύ καλύτερη από τη δήλωση της πρώτης.
-Κάποιοι δεν συμβούλεψαν σωστά τον Σαμαρά και τον άφησαν να πολυεκτεθεί με Κικίλια-Δράκο με αποτέλεσμα την Κυριακή πχ. ο Ρόβλιας και η Μακρή να βρούν επιχείρημα και να κελαϊδάνε: "Οι προσωπικές επιλογές του Σαμαρά απέτυχαν παταγωδώς"
-Κάποιοι με απωθημένα (επειδή ο Κακλαμάνης βολεύτηκε πριν απ' αυτούς στη ΝΔ) το μόνο που έχουν στο νού τους είναι πως θα θάψουν όσους δεν γουστάρουν και έτσι πχ. έβαλαν το παπαγαλάκι την Σπυράκη να στηθεί έξω από την Ριγήλης και να πει ότι στελέχη της ΝΔ λένα ότι η ήττα Κακλαμάνη οφείλεται στο πρόσωπο με αποτέλεσμα από το στούντιο να πέσει τρελό γέλιο και να τη ρωτήσουν αν και η ήττα Δράκου οφείλεται στη λάθος επιλογή προσώπου από τον Σαμαρά ή αν η νίκη Ψωμιάδη οφείλεται επίσης στο πρόσωπο του Ψωμιάδη... Ακόμα και στο πρόσωπο του Κακλαμάνη να οφείλετε η ήττα, δεν βγαίνεις να το πεις γιατί πρέπει να προβλέψεις ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ θα στο γυρίσει στο Δράκο ή τον Κικίλια

Το πλέον χαρακτηριστικό όμως της αδυναμίας του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ είναι το παρακάτω τραγικό:

Κοιμόντουσαν επί μία εβδομάδα και μόλις τους μπήκε το επικοινωνιακό αγγούρι στον κώλο σκέφτηκαν μόλις χθες, Δευτέρα μεσημέρι, να βγάλουν χάρτη που να δείχνει τι χρώμα βάφτηκε ο χάρτης των Νομών στον πρώτο γύρο. Ένα χάρτη που έπρεπε να τον είχαν βγάλει από την προπερασμένη Κυριακή το βράδυ μιας και έπρεπε να το είχαν σκεφτεί πριν από τις εκλογές. Έναν χάρτη που έπρεπε να κυκλοφορούσαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα... Και λέμε "έπρεπε" γιατί αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται και θεωρητικά δεν είναι ερασιτέχνες σαν και μας...

Θα πει κάποιος:"Μα κάνεις τον μετά Χριστό προφήτη"... και θα πω: "Μα αυτός είναι ο ρόλος μου... αν ήμουν προ Χριστού προφήτης θα ήμουν εγώ στη θέση τους στα γραφεία και αυτοί στο σπίτι τους, όπου και ανήκουν"

Αν και στα νούμερα η ΝΔ πήγε καλά,
πάντα σε σχέση με το πως έχασε πέρσι ή έστω και λόγω της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ,

η εικόνα αντιστράφηκε πλήρως από τους μαιτρ του είδους
και δημιουργήθηκε μια απογοήτευση στον απλό κόσμο της
λόγω της τραγικής επικοινωνιακής τακτικής των εκκολαπτόμενων Λούληδων των γραφείων.

Συμπέρασμα:
Πρόεδρε διώξε τους "Λούληδες"... πριν σε "διώξουν" αυτοί