29 Νοεμβρίου 2010

Ελβετία: Πέρασε στο δημοψήφισμα ο αυστηρότατος νόμος για την απέλαση των ξένων

http://media.news.de/resources/thumbs/88/91/855141037_800x600/f80b2b892b0cd25af513ce15be91.jpgΜε 53% οι Ελβετοί αποφάσισαν να απελαύνονται όσοι ξένοι (νόμιμα διαμένοντες στη χώρα) υποπίπτουν σε βαριά αδικήματα, ανεξάρτητα από την προσωπική τους κατάσταση (οικογένεια κ.λπ). Στα αδικήματα περιλαμβάνονται ακόμα και η μαύρη εργασία ή η εξαπάτηση των κοινωνικών υπηρεσιών (δήλωση ψευδών στοιχείων για την είσπραξη κοινωνικού επιδόματος).

Η πρόταση είχε κατατεθεί από κινήματα πολιτών, ενώ η αντιπρόταση της κυβέρνησης και της Βουλής να εξετάζεται ατομικά η κάθε περίπτωση απέλασης απορρίφθηκε, όπερ σημαίνει ότι μετά την καταδίκη ακολουθεί αυτόματα η απέλαση ακόμα και εαν στη χώρα προορισμού γίνονται βασανιστήρια και καταπατούνται ανθρώπινες ελευθερίες. Τώρα Κυβέρνηση και Βουλή πρέπει να καταρτίσουν κατάλογο των αδικημάτων που θα επιφέρουν αυτόματη απέλαση, κάτι που μπορεί να πάρει και χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο οι Ελβετοί την άκουσαν ακόμα και από τον ΟΗΕ όταν πάλι σε δημοψήφισμα αποφάσισαν να απαγορευθεί το χτίσιμο τζαμιών. Το ένα πέμπτο των 8 εκ κατοίκων της Ελβετίας και το 70% των κρατουμένων είναι ξένοι

Να σημειώσουμε ότι απορρίφθηκε επίσης η μεγαλύτερη φορολόγηση των πλουσίων που θα συνεχίσουν να φορολογούνται με ανώτερο συντελεστή το 22%. Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση των σοσιαλιστών να εξομοιωθεί η φορολογική κλίματα στα διάφορα καντόνια που προκειμένου να προσελκύσουν λεφτά και επενδύσεις ανταγωνίζονται στους φορολογικούς συντελεστές!!