29 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζει και μας τα μασάει ο ΠΑΠ. Τώρα βάζει και προυποθέσεις για να βγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου

"Υπάρχει μια σαφέστατη μεταστροφή της εικόνας για την χώρας μας στις διεθνείς αγορές... πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στις διεθνείς αγορές κάποια στιγμή μέσα στο 2011 όσον αφορά τις ομολογιακές εκδόσεις και τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες"
Τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις του ΠΑΠ στις 10 Οκτωβρίου στη συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)... στην οποία είπε και το αμίμητο: "Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιος Πρωθυπουργός είπε ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα" εννοώντας τον Καραμανλή που μετά από δυο μέρες μας προέκυψε Γιωργάκης...

Τότε λοιπόν μέσα σε κλίμα εφορίας ο ΠΑΠ έλεγε χωρίς περιστροφές ότι
"ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2011"
...

Χθες μιλώντας στο Ρόιτερς άρχισε να βάζει προυποθέσεις για την επιστροφή μας στις αγορές μέσα στο 2011 μιας και το τέλος έρχεται πολύ γρήγορα και μαζί και το αγγούρι:
«Η ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να έχει οικονομική ανάπτυξη και πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι η επιτυχία στους τομείς αυτούς θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές, αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες σε αυτές, αργότερα στη διάρκεια του έτους... Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά»
Μάλλον η αγορά θα σας εκπλήξει μιας και το spread είναι 200 μονάδες πάνω από τις 600+ που ήταν αρχές Οκτώβρη όταν έκανες την προηγούμενη δήλωση... φρόντισε ο Γιωργάκης να το πάει από τις 600 στις 1000+