26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ δεξιοί δικηγόροι! Επικίνδυνος ο Ζαφειρόπουλος για τον ΔΣΑ

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του ΔΣΑ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, oι τελευταίες μετρήσεις επιβεβαιώνουν ότι: αναμένεται αυξημένη συμμετοχή, ιδιαίτερα των μικρών και μεγάλων ηλικιών, ενώ οι μεσαίες ηλικίες δείχνουν να μη συμμετέχουν στον ίδιο βαθμό, ενώ η αποτυχία της ΝΔ (παλιά μου τέχνη κόσκινο…) να έχει ενιαία εμφάνιση και μία υποψηφιότητα, παραχωρεί στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση με μικρή διαφορά υπέρ του, σε μια κρίσιμη όμως στιγμή για τις σχέσεις δικηγόρων και κυβέρνησης. Επίσης, ότι στον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχει προβάδισμα του Γιάννη Αδαμόπουλου έναντι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος ως γνωστό στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε την Ντόρα.

Επειδή όμως οι δεξιοί δεν τρώμε κουτόχορτο…


Θαυμάστε τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου…
Μπουλούκος Γιώργος:
δικηγόρος Αθηνών, Περιφερειακός Συμβουλος Πελοποννήσου ενότητας Μεσσηνίας με τον Πέτρο Τατούλη και υπεύθυνος Τύπου για τα ΜΜΕ Μεσσηνίας του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ «Πέτρος Τατούλης - ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Υβριστής της ΝΔ και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Θερμός υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη και της πολιτικής Τατούλη. Υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην περιφέρεια Πελοποννήσου με εισήγηση - πρόταση του Π. Τατούλη τρεις φορές. Απέτυχε και τις τρεις φορές. Υποψήφιος για το ΔΣ του ΔΣΑ με πρόταση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη για το σκάνδαλο διορισμού δικηγόρων στο ΙΚΑ. Προ-τιμήστε τον!

Για την παραπάνω αναφορά μας: Σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και με την εισαγγελική ποινική δίωξη που ασκήθηκε, τέσσερις υποψήφιοι του συνδυασμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, διόρισαν παράνομα άλλους κομματικούς και προσωπικούς φίλους τους στο ΙΚΑ. Οι καταγγέλλοντες ζητούν από τους καταγγελλόμενους να αποσύρουν τις υποψηφιότητές του και να παραιτηθούν. Καλούν δε τους δικηγόρους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα των εκλογών.

Το σκάνδαλο

Εξηγούμαστε: η δίωξη αφορά στη συμμετοχή των τεσσάρων υποψηφίων στο σκάνδαλο του διαγωνισμού του ΙΚΑ για την πρόσληψη 34 δικηγόρων στη Νομαρχία Αθηνών όπου κατατέθηκαν συνολικά 1.181 αιτήσεις δικηγόρων για πρόσληψη με κριτήριο τα χαμηλά εισοδήματα. Τρία χρόνια (!) συνεδρίαζε η επιτροπή αξιολόγησης όπου συμμετείχαν οι τρεις υποψήφιοι σήμερα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και στις 18 Δεκεμβρίου 2009 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην πρόσληψη και των εξής δικηγόρων. Πρόκειται για τους Μαρινέττα Γούναρη- Χατζησαράντου, υπ. σύμβουλο με τον συνδυασμό Ζαφειρόπουλου (με υψηλά εισοδήματα της τάξης των 100.000-163.000 ευρώ την περίοδο 2006-2010 που αποκρύφτηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν) και Κοτσανά Νικολάου, «συντρόφου» της κ. Κακογιαννάκου Μαριάνας, υποψηφία και αυτή με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Η πρόσληψη των παραπάνω αποφασίσθηκε μετά τη θετική βαθμολόγηση από τους συνυποψήφιούς τους Θανάση Παυλόπουλο, Μαριάννα Κακογιαννάκου, Γιώργο Μπουλούκο που διώκονται, όπως και η Μαρινέτα Γούναρη Χατζησαράντου. Μέσα στους προσληφθέντες βρίσκεται και η Παρασκευή Μπίζη, μέλος του ΕΔΙΣΥ επί ΝΔ, έχοντας δηλώσει έδρα της το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αποκαλύψεις αυτές, θέτουν μείζον ηθικό ζήτημα… Ας τα λάβουν υπόψη τους όσοι προσέλθουν αύριο & μεθαύριο στην κάλπη.

Αν κάνουμε κάπου λάθος ας μας διορθώσει ο γιαλατζί ΝΔίτης κ. Ζαφειρόπουλος...