07 Φεβρουαρίου 2011

Κρύβουν την αλήθεια! Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του Ελ Εριάν της PIMCO!

Συνέντευξη στο περιοδικό SPIEGEL έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, El-Erian, της παγκοσμίως μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρίας σε ομόλογα, PIMCO.

Εκτός από τα γνωστά ότι μόνο αν το ελληνικό χρέος μειωθεί από το 140% στο 90%, η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεφύγει από την πτώχευση ο El-Eria είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικότερο, που απέκρυψαν-διαστρέβλωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ (ή το ΑΠΕ απ' όπου παίρνουν όλοι τέτοιες ειδήσεις):

«Εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο το πακέτο μέτρων που εφαρμόζει η ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση μιας και τα σκληρά μέτρα θα "πνίξουν" την ανάπτυξη και θα αυξήσουν την ανεργία, πράγμα που δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.»

Σας θυμίζουν κάτι αυτά που είπε;
Ακριβώς! Είναι αυτά που λέει ο Σαμαράς και η ΝΔ εδώ και ένα χρόνο και τα οποία δεν ακούει το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να ζητάει σήμερα ο Σαχινίδης τις προτάσεις της ΝΔ...

Για να αποφύγουν λοιπόν συνειρμούς των αναγνωστών τους, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και οι αναγνώστες δεν πρέπει να προβληματίζονται με το πως είναι δυνατόν να λένε και οι ξένοι αυτά που φωνάζει ο Σαμαράς εδώ και ένα χρόνο, τα ελληνικά ΜΜΕ αποφάσισαν να μην μπουρδουκλώσουν τις δηλώσεις και να παρουσιάσουν μόνο την επιτυχία του Γιωργάκη (γιατί η εν μέρει πτώχευση θα παρουσιάζεται σαν επιτυχία σε μερικούς μήνες) να ζητάνε όλο και περισσότεροι το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων

Δείτε πως παρουσιάζει η Ελευθεροτυπία μόνο ότι "βολεύει":
Μέσα σε μια «παγίδα» χρέους «βλέπει» την Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO, του μεγαλύτερου επενδυτικού κεφαλαίου παγκοσμίως, Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το υπερβολικό χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα διότι αποτρέπει την έλευση επενδυτών στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της PIMCO, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 10% δεν αρκεί. Το χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 90% του ελληνικού ΑΕΠ, προκειμένου η οικονομία να περάσει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης, συμπληρώνει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει όλα τα σχεδιαζόμενα μέτρα λιτότητας το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Από το 114% στο 150% του ΑΕΠ. Η έκβαση αυτή σύμφωνα με τον ίδιο «θα στραγγαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσει την ανεργία».(ΣΣ Προσέξτε την υποσυνείδητη προπαγάνδα: Το στραγγάλισμα της ανάπτυξης όπως και η αύξηση της ανεργίας αποδίδονται στην "έκβαση αυτή", δηλ. στην αλματώδη αύξηση του χρέους από 114% σε 150%, γενικά και αόριστα και δεν ταυτίζονται απευθείας με την πολιτική και τα μέτρα της Κυβέρνησης για να μη λερωθεί η πρόσοψη ΠΑΣΟΚ. Δεν αναφέρουν ότι τα μέτρα είναι στη λάθος κατεύθυνση μιας και θα οδηγήσουν σε αύξηση του χρέους και προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι η Κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει με το πρόγραμμα λιτότητας αλλά κάποιο αόρατο χέρι να ανεβάσει το χρέος)

Οι λύσεις που προτείνει ο ίδιος είναι δύο. Είτε ένα «κούρεμα» του χρέους που θα επιβάρυνε τους δανειστές είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει την Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος της σε μειωμένη τιμή.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO, το δίλημμα για την ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής υποτίμησης. Διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική υποστηρίζει ο ίδιος.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=249097

ΥΓ. Το πλήρες ρεπορτάζ για τη συνέντευξη στο SPIEGEL για όσους ξέρουν Γερμανικά λέει:

«Pimco-Chef befürwortet Schuldenschnitt in Griechenland
Im Interview mit dem "Spiegel" sprach sich Pimco-Chef El-Erian darüber hinaus für einen Schuldenschnitt in Griechenland aus. Nur wenn die Europäer die griechischen Schulden von aktuell 140 Prozent auf 90 Prozent des Bruttoinlandsprodukts reduzieren, könnten die Griechen der Schuldenfalle entkommen. Skeptisch äußerte sich El-Erian über das Sparpaket der griechischen Regierung. Die harten Maßnahmen werden das Wirtschaftswachstum ersticken und die Arbeitslosigkeit erhöhen, glaubt er. "Das kann die Bevölkerung nicht durchhalten."»