19 Μαρτίου 2011

Ρόβλιας απ το εξοχικό του στην Πάρο: "Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, ούτε κερδοσκοπία στα καύσιμα... αυτά μόνο επί ΝΔ υπήρχαν"

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBLRc896y2Scbq0aiJ0wKpvyVAjFv0G5KjwTjiAt-zULWCVHZ4 Κάμψη παρουσιάζει για τρίτη συνεχή ημέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ακολουθώντας την κάμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, υποστηρίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας (στη φώτο επιδεικνύει μια πρωτοποριακή συσκευή που ανακάλυψε και παράγει βενζίνη από ούρο!), από το εξοχικό του στην Πάρο όπου κάνει από χθες τις συνήθεις διακοπές του ΠΣΚ.

Παραλλήλως αναφέρει ότι διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι από το υπουργείο, έτσι ώστε "οι τιμές να κινούνται στο εύλογο και νόμιμο ύψος σε σχέση με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και τις τιμές των διυλιστηρίων''.

Ο υφυπουργός χαρακτηρίζει "κακόπιστη παραπληροφόρηση" τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζον Ντάλι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη, αναγνώρισε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια στην Ελλάδα.

"Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Ο κ. Πουπάκης ήταν αυτός που έκανε λόγο στην ερώτησή του για δήθεν ασύστολη κερδοσκοπία και ο επίτροπος κ. Ντάλι του απάντησε ότι, για τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι αρμόδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή'', υποστηρίζει ο κ. Ρόβλιας.

"Ο κ. Ντάλι ουδόλως υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του κ. Πουπάκη περί αισχροκερδείας", προσθέτει ο υφυπουργός και καταλήγει: "Άλλωστε δεν θα μπορούσε να τους υιοθετήσει διότι δεν είναι αληθείς. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων. Αν παρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη βάσει του νόμου να παρέμβει, και θα παρέμβει για τη προστασία των καταναλωτών, όπως έγινε στο παρελθόν ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΟΡΕΣ που πιάσαμε δυο βενζινάδικα που αισχροκερδούσαν!!!''.

Απαντώντας στις ασυναρτησίες Ρόβλια ο Πουπάκης είπε:

Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί…

Δεν βλέπει ότι η αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 1,80 και στα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ;
Δεν ακούει τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων που κάνουν λόγο για πειραγμένες αντλίες;

Δεν διαβάζει τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ;

Μέχρι και στις Βρυξέλλες βλέπουν αυτό που δεν βλέπει ο κύριος Ρόβλιας. Τη με ευθύνη του ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την απουσία πολιτικής βούλησης να προστατευτεί ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής. Αυτό ακριβώς καταδίκασε ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση που βάσει των ανωτέρω θέσαμε πριν λίγες ημέρες. Είπε τα αυτονόητα.

Ή μήπως ο κ. Ρόβλιας σκόπιμα αποκρύπτει την εγκληματική συμπεριφορά;

Μήπως θα έπρεπε αντί να τρέχει από κανάλι σε κανάλι να βγει στο δρόμο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες να δει την τιμή της βενζίνης για την οποία με τις δηλώσεις του αισθάνεται περήφανος;

Η συνέχεια στο http://www.kpoupakis.gr/