30 Μαρτίου 2011

Κύπρος: Nέα επιβράβευση για τον νομπελίστα καθηγητή Χ. Πισσαρίδη

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=296973&w=400&h=300&q=80Το Κυπριακό - Αμερικανικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι ο Κύπριος Νομπελίστας Οικονομίας Δρ. Χριστόφορος Πισσαρίδης θα είναι ο φετινός τιμώμενος, στο ετήσιο δείπνο του Επιμελητήριου που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στις 6 Μαΐου.

Στον Δρα Πισσαρίδη θα απονεμηθεί το "2011 Distinguished Merit Award".

Σε δήλωσή του ο Δρ. Πισσαρίδης είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή γι' αυτόν να λάβει το φετινό Αριστείο του Επιμελητήριου και πρόσθεσε ότι ο φετινός χρόνος γι' αυτόν υπήρξε πολύ ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα, ενώ δήλωσε πολύ συγκινημένος που βραβεύεται από τους συμπατριώτες του Κύπριους της Αμερικής.

Ο Πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Δημοσθένης Δρουσιώτης δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ περήφανος για τα επιτεύγματα του Δρ. Πισσαρίδη. Επισήμανε ότι το έργο του είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο για την εξυγίανση της παγκόσμιας οικονομίας και πρόσθεσε ότι με τη βράβευση του θα συνεισφέρει και το Επιμελητήριο στην ευρύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης για το εξαιρετικά σημαντικό έργο του κ. Πισσαρίδη.

Το Κυπρο-Αμερικανικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε το 1988 με στόχο την προώθηση και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων της Κύπρου και των ΗΠΑ, δημιουργώντας παράλληλα ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των κυπριακής καταγωγής επιχειρηματιών και επαγγελματιών στην Αμερική.

Κάθε χρόνο βραβεύει μία προσωπικότητα που με το έργο της έχει τιμήσει το όνομα της Κύπρου στον οικονομικό τομέα και έχει προωθήσει τις εμπορικές σχέσεις της Κύπρου με τις ΗΠΑ.

Στο παρελθόν έχουν βραβευθεί από το Επιμελητήριο ο Γιώργος Παρασκευαϊδης,ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου,ο Ελληνοαμερικανός Γιάννης Κατσιματίδης κ.α.

Ο Δρ. Πισσαρίδης και άλλοι δύο Αμερικανοί Οικονομολόγοι βραβεύθηκαν το 2010 από κοινού με το Βραβείο Νόμπελ στις Οικονομικές Επιστήμες.