11 Απριλίου 2011

Γ. Μιχελάκης: για ν/σ για τα φρουτάκια, καταδίκη Ψωμιάδη, υποβρύχια, λειτουργία νοσοκομείων, φήμες περί πρώην υπουργού ΝΔ με 178 εκ, περιοδεία Σαμαρά

Για πρωτόγνωρο ρεζιλίκι της κυβέρνησης όσον αφορά τη στάση των μελών του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο η ΝΔ.

"Η κυβέρνηση αυτό το σκορποχώρι θα πρέπει να το μαζέψει γιατί οι αποφάσεις του επηρεάζουν τη ζωή μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει άμεσα με ποιους συντάσσεται.

Ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια έκανε λόγο για "μνημείο προχειρότητας" γιατί, όπως αναφέρει, είχε υπολογίσει έσοδα 700 εκ. ευρώ από αυτή την υπόθεση. Επεσήμανε πως η ΝΔ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου, αρκεί αυτό να συνοδεύεται από αυστηρές ρυθμίσεις, από ένα αποτελεσματικό και κοινοτικά αποδεκτό πλαίσιο αδειοδότησης, εποπτείας και ελέγχου των παρόχων και από επαρκείς κανόνες προστασίας των καταναλωτών.

"Η ΝΔ είναι αντίθετη στην ανεξέλεγκτη επέκταση της αγοράς τυχερών παιγνίων, δηλαδή στη λογική της "καζινοποίησης" της χώρας, προκειμένου να καταστήσει τα τυχερά παιχνίδια απλώς και μόνο πηγή δημοσίων εσόδων", πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το προσχέδιο του νομοσχεδίου είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε δώσει για διαβούλευση στη Βουλή.

Η ΝΔ θα αναμένει τη γνωμοδοτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα περιμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το κόμμα όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Για την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες η ΝΔ σέβεται δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, πάντως, ξεκαθαρίζει πως στηρίζει τον κ. Ψωμιάδη.

"Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ψωμιάδη, μια πριν την ανακοίνωση της απόφασης και μια μετά.

Στη ΝΔ υπενθυμίζουν πως ο κ. Ψωμιάδης προτού να προχωρήσει στη μείωση του προστίμου είχε τη σύμφωνη γνώμη και της νομικής του υπηρεσίας, ενώ επισημαίνουν πως ο τότε νομάρχης προέβη στην κίνηση αυτή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζοντας πως η διοικητική ποινή δεν επιβάλλεται από δικαστικά όργανα, αλλά από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ουσιαστικά από τον αρμόδιο Υπουργό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά από τον κ. Ραγκούση να λάβει υπόψη του ότι ο νόμος για τον "Καλλικράτη" ισχύει από 1-1-2011 και δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως και το γεγονός ότι η επιβολή της αργίας διατάσσεται όταν η ποινική παράβαση έχει τελεστεί από πρόσωπο που έχει την ιδιότητα του Περιφερειάρχη κατά το χρόνο που συνέβη η παράβαση.

Για την έρευνα για τα υποβρύχια

Η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων για την περίοδο 1998-2002, ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης.

Παράλληλα η ΝΔ για την περίοδο από το 2002 μέχρι και σήμερα θα προτείνει την εξέταση των γεγονότων της περιόδου αυτής από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Για Αιγινίτειο και Αρεταίειο

Για ερασιτεχνισμούς και αδιαφορία των υπουργείων Παιδείας και Υγείας κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με το γεγονός ότι τα δύο ιστορικά νοσοκομεία κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη η αναστολή λειτουργίας αποτελεί "ντροπή" και θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθεί λύση. "Φοβάμαι όμως πως η εμμονή σε δογματισμούς και η μη λήψη απόφασης χρηματοδότησης εκ μέρους της κυβέρνησης θα αποτελέσουν την απαρχή δεινών και για τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της" δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για δήθεν πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκ. ευρώ

Για "αθλιότητες" κάνει λόγο η ΝΔ σχετικά με τις φήμες που ήθελαν πρώην γαλάζιο υπουργό να έχει καταθέσεις της τάξης των 178 εκ ευρώ.

Αναφερόμενος στην απάντηση εκπροσώπου του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση της εφημερίδας "Δημοκρατία", από την οποία αποκαλύφθηκε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τέτοιο υπουργό, ο Γιάννης Μιχελάκης υπενθύμισε πως ήδη από την περασμένη Τετάρτη έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

"Αποδεικνύει ότι όλα αυτά αποτελούν ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, αποδεικνύει με μεθοδεύσεις αδίστακτης προπαγάνδας και συκοφαντίας, προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού, επιχειρώντας να τον αποπροσανατολίσει. Αποδεικνύει ότι το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στη Θράκη ο Αντ. Σαμαράς

Περιοδεία στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.